bugün

sağdıç olmak

her kişiye veya her er kişiye nasip olmayabilir neyzen.

10 yıllık canım gibi sevdiğim bir arkadaşım beni bu unvana layık görmüş, naçizane ben de vazifemi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım.

*of sol omzuma o kadar sert vurmasalar iyiydi. hangisi vurdu acaba, boksçu eleman mı?! neyse...

63 model chevrolet in kapısını aç gelini, damadı indir bindir olabilir tabi. mesele burada değil elbet. şoför, 'araba çalışmıyor, benzini bitmiş, direksiyona 50 tl sıkışmış' diyor. lan şerefsiz sıkıştıysa çek çıkart. benim görevim mi sanki benzinini koymak. hem ben mi dedim sana 2.2 motor chevrolet al diye.

tabi damat gelin fotoğraf çekimleri bittikten sonra düğün başladı. biraz zaman geçti geçmedi bu sefer de çalgıcılar 'yok yorulduk, yok winamp bozuldu' diye dert yanıyorlar. tabi anlıyorum dertlerini de zor olmasa gerek windows media player kullanmak. neyse zormuş onu anladım. bedeli 100 tl.

* sağ göğsüme hangi dengesiz vurdu acaba. hiç mi insanla yaşamamış. karşındaki hayvan mı lan hayvan?! damada vuracaklardı güya. kaçın kurasıyım lan ben he yer miyim. tabi ki bana vuracaksınız damat yerine. oy anam nefes almakta zorlanıyom. neyse damada bişey olmasın zaten naif eleman.

gel gelelim o düğün esnasında uçan sineğin bile fotoğrafını çeken gözlüklü fotoğrafçıya. hele o fotoğrafçı yok mu! neymiş efendim 'kamera yorulmuş da çekemiyormuş'. lan uzun ömürlü duracell pil takaydın bana ne! tabi tavsiyem pek işe yaramadı. çok konuşmanın faturası bu defa 50 tl.

*of kalçamın üzerine oturamıyom. herhal gelin tarafından bir dana kick boks turnuvasına geldim zannetti.

final geliyor: düğün bitti bitecek, neymiş efendim 'damadı havuza atacaz'. olur mu canım öyle sağdıç varken damat atılır mı!? tut şu telefonu cüzdanı, at beni işte. sağ olsunlar hiç ikiletmediler. hele o yerden bitme yok mu, 'kırar mıyım abimi' diyerek yavşadı. neyse. senin düğünün olduğunda geleceğim olum. sağdıcını iyi ayarla.

bir de düğün bitti millet dağılıyor. bizim nedime (gelinin sağdıcına öyle diyorlarmış) giderken niye öyle sinirli baktı pek anlamadım. herhalde o da vurmak istedi içinde kaldı. yazık la millet dayak atmaktan havuza atmaktan yoruldu.

işte böyle. burayı okumadan almayın la bu görevi.