bugün

pilates

Joseph plates'in "kontroloji" adını verdiği metodu, zihin ve beden bütünlüğü öngören denge nefes ve hareket sistemlerinin bir sentezidir. Eklem ve kemikleri hayat boyu korumak için kas güçlendiren, esneten ve özellikle içsel karın kaslarının kuvvetlendirilmesi esasına dayanan bir sistemdir. Joseph Pilates, egzersizlerini şöyle tanımlamıştı: Sadece üç derste farkı hissedecek, on derste farkı görecek ve 20 derste tamamen farklı bir vücuda sahip olacaksınız

Pilates egzersizlerinin amacı; karın ve sırt bölgelerini eşit oranda güçlendirip, vücudumuzun üst kısmında sağlam bir iskelet oluşturmaktır. Pilatese göre vücut merkezi, derindeki kaslarla bel kemiğine en yakın kaslardan oluşur. Klasik egzersizlerde zayıf kaslar zayıflama, güçlü kaslar güçlenme eğilimindedir. Bu da dengesiz adale yapısına, kronik bel ağrısı ve sakatlıklara yol açabilir. Pilateste kas yapısı bir bütün haline getirilir. Kilo vermeseniz de ince görünürsünüz. Sakatlanmaları zorlaşır. Dayanıklılık artar, metabolizma hızlanır. Her 10 kişiden 8′i, yaşamının bir döneminde, iskelet ve kas sistemi sorununun etkisi altında kalıyor.

Vücudumuzun tüm kaslarını çalıştıran ve vücudumuzu tanımamızı sağlayan bir çalışmadır.Ayakta başlayan çalışma,vücut ısısının arttırılmasından sonra,eklemlerin ısıtılması ile devam ediyor.Ayakta gerdirme ve sıklaştırma hareketleri,uyum içinde ve rahat bir şekilde yapılıyor.Ayak açıklığı arttırılarak,kolların ve vücudun açıları büyütme çalışmaları gerçekleştiriliyor.Kol ve bacak koordineli bir şekilde çalışıyor.

PLATES çalışmalarının temel özelliği ,bel , karın ve sırt kaslarının çalıştırılmasıdır..Klasik mekik hareketleri PLATES de daha yavaş ve kontrollü yapıldığından oldukça zorlayıcı hareketler olarak değerlendirilmelidir.Yerde karın bölge hareketleri devamında yüzükoyun yatarak sırt ve bel bölgesi çalışmalarına başlanıyor.Bu aktiviteden sonra basen bölgesini destekleyici hareketler yapılıyor.Kendi ağırlığınızla yapılan,kasın tonusunu arttırıcı bir çalışma olan plates zor bir çalışma şeklidir.Defalarca yapılan egzersizler zamanla uyum içinde keyifli bir hale dönüşmektedir.

scarecrow.iwannaforum.com