bugün
- herkes yatsın iyi geceler8
- oğlum çok güzel lan6
- cips olsa da yesek7
- istanbul un çok pahalı olması12
- the merich13
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- otobüste kitap okuyan insanlara bakmak2
- aklını yitirmek4
- 1 saatte 10 bira içmek19
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- tembel ve çalışmayan insan16
- 50 tl ile rolling yapmak6
- sözlük kızlarının kombinleri20
- matbaanın gecikmesine sebep5
- ona bir şey söyle9
- velvet vs nervio19
- manifest grubu3
- horoz hayası çorbası5
- acıktım ben3
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- sevgiliyle karşılıklı bira içmek2
- sevgiliyle karşılıklı cik cik diye ötüşmek2
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- yarın iş olduğu gerçeği3
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- velvet13
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- kadim kültürler4
- ilginç rüyalar2
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- bira cips6
- işini kaybetmek2
- parayla dert dinlenir2
- marc cucurella6
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- nothing more never less2
- slavko vincic15
- laptop5
- gocusuz sözlük4
- gemici düğümü2
- nervio11
- ispanya20
- aga be şarkılar5
- insan olmaya ceyrek kala13
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
* Peygamber efendimiz (sav) dar-ül erkam'a geçmeden önce müslüman olan ilklerdendir.
* Peygamber efendimiz (sav)'den sonra Kabe'de ilk defa açıktan kur'an okuyan kişi o'dur...
* iki defa hicret etme faziletini kazanan sahabilerdendir. (Habeşistan ve Medine)
* Ashab-ı kiram arasında efendimiz (sav)'in evine izinsiz girip çıkabilen tek kişidir.
Ebu musa el eşari der ki: "Ben ve kardeşim Medine'ye geldiğimizde, Resûulullah'ın yanına çok girip çıktığı için onu ve annesini Resûlullah'ın Ehl-i Beyt'inden sanıyorduk."
* Peygamberimizle birlikte bütün savaşlara iştirak etmiştir. Bedir Savaşı'nda yaralı bir hâlde bulduğu Ebû Cehil'in kafasını keserek Resûlullah'a götüren o'dur.
* Ashab-ı Suffa'dandır.
* Amr bin as'ın oğlu Abdullah'dan peygamber efendimizin şu hadis'i rivayet edilmiştir: "Kur'an'ı dört kişiden alın (öğrenin). Abdullah bin Mes'ud'dan,-Rasulüllah(s.a.s) önce bunu zikretti, Salim mevla ebu huzeyfe'den, Muaz bin Cebel'den ve Übey b. Ka'b'dan" (Buharî, Menakıbu'I-Ensar,16). Bu dört sahabîden Muaz ile Übey ensardan, Abdullah b. Mes'ud ile Salim ise muhacirlerdendir.
* Kendisi şöyle der: "Allah'a yemin ederim ki, Allah'ın Kitabı'ndan hiçbir sûre yoktur ki, onun nerede indiğini en iyi bilen ben olmayayım! Hiçbir âyet yoktur ki, niçin indiğini en iyi bilen ben olmayayım" Develerin ulaşabileceği yerde Allah'ın Kitabı'nı benden daha iyi bilen birinin olduğunu bilsem, mutlaka deveye binip ona giderdim."
* Peygamber efendimiz (sav)'den sonra Kabe'de ilk defa açıktan kur'an okuyan kişi o'dur...
* iki defa hicret etme faziletini kazanan sahabilerdendir. (Habeşistan ve Medine)
* Ashab-ı kiram arasında efendimiz (sav)'in evine izinsiz girip çıkabilen tek kişidir.
Ebu musa el eşari der ki: "Ben ve kardeşim Medine'ye geldiğimizde, Resûulullah'ın yanına çok girip çıktığı için onu ve annesini Resûlullah'ın Ehl-i Beyt'inden sanıyorduk."
* Peygamberimizle birlikte bütün savaşlara iştirak etmiştir. Bedir Savaşı'nda yaralı bir hâlde bulduğu Ebû Cehil'in kafasını keserek Resûlullah'a götüren o'dur.
* Ashab-ı Suffa'dandır.
* Amr bin as'ın oğlu Abdullah'dan peygamber efendimizin şu hadis'i rivayet edilmiştir: "Kur'an'ı dört kişiden alın (öğrenin). Abdullah bin Mes'ud'dan,-Rasulüllah(s.a.s) önce bunu zikretti, Salim mevla ebu huzeyfe'den, Muaz bin Cebel'den ve Übey b. Ka'b'dan" (Buharî, Menakıbu'I-Ensar,16). Bu dört sahabîden Muaz ile Übey ensardan, Abdullah b. Mes'ud ile Salim ise muhacirlerdendir.
* Kendisi şöyle der: "Allah'a yemin ederim ki, Allah'ın Kitabı'ndan hiçbir sûre yoktur ki, onun nerede indiğini en iyi bilen ben olmayayım! Hiçbir âyet yoktur ki, niçin indiğini en iyi bilen ben olmayayım" Develerin ulaşabileceği yerde Allah'ın Kitabı'nı benden daha iyi bilen birinin olduğunu bilsem, mutlaka deveye binip ona giderdim."
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar