bugün
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri11
- mandalina7
- deve sidiği eksperliği4
- istanbul trafiği7
- kendi değerimizi biz mi belirleriz başkaları mı6
- kiraz cicegi kolonyasi41
- ismail kartal34
- sözlük yazarlarının saatleri5
- mal mıyım sorunsalı9
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri13
- sözlük kızlarının kekleri5
- filistin kurtuluş örgütü ve terörü desteklemek6
- 2026 yazı4
- iphone 18 pro max için neyinizi verirdiniz4
- hüküm giymişim3
- usame bin ladin ve onun islamcı ütopyası7
- açgözlü bencil ikiyüzlü kibirli insan3
- 10 eylül 2026 ismail kartalın istifası20
- kendine yalan söyleme eğilimi10
- sözlük kavgaları2
- ben bu çocukla ilgili evlencem ya9
- mesajlara sürekli geç cevap veren erkek10
- 0 0 712
- ilk buluşmada esnaf lokantasına gitmek14
- youtubeda azer bülbül canlı diye arama yapan kız3
- türk töresinde zina edenin parçalara ayrılması6
- küt saçlı hatun8
- beşiktaş8
- sözlükte çok fazla kadın yazar olması2
- tütün eksperliği2
- takibe anında takip5
- rahmi koç'un balığın kalanından çorba yapması10
- bu gün sözlük ne tatlı lan12
- seninle esnaf lokantasına bile gelirim diyen kadın9
- mesih gelseydi5
- mutsuzken çirkin olmak8
- friedrich hegel la bi cay icek15
- yazarların hayatlarında çıktığı en elit seviye3
- iskender10
- güzel bir kazın yalnız olmasının nedenleri11
- kızılcık şerbeti dizisi4
- 11 eylül 2026 beşiktaş erzurumspor maçı4
- hinge2
- pazardan bir kilo muz alan erkek3
- azer bülbül'ün ümmeti olmak2
- yatamıyorum2
- insan iyiyi kötüyü bilme iradesine aden de kavuştu7
- zina ne fuhuş ne sorunsalı3
- esnaf lokantasında çorba içerken hayatı sorgulamak10
- türk erkeğinde olması gereken meziyetler13
taun hastalığından 38 yaşında filisntin de vefat etmiştir. kuran-ı kerimi ilk ezberleyenlerden dir.
Hz. Muaz bin Cebel'in fazileti, üstünlüğü çoktur. Onu Resûlullah (s.a.v.) birçok hadîs-i şerîflerinde medhetmiş, övmüştür. " Muaz bin Cebel (r.a.), ümmetimin âlimlerindendir ve çok yüksektir. "
" insanlar arasında, Allahü teâlânın helâl ve harâm ettiklerini en iyi bilen Muaz bin Cebel'di. "
" Kur'ân-ı kerîmi şu dört kimseden alınız (öğreniniz): Muaz bin Cebel (r.a.), übey bin Kab, Abdullah bin Mesud ve Salim Mevla ebu Huzeyfe. "
" Muaz kıyâmette ümmetimin âlimlerinin bir adım önlerinde mahşer yerine gelecektir. "
Eshâb-ı kirâmdan Enes bin Mâlik (r.a.) diyor ki: " Kur'ân-ı kerîmi şu dört kimse toplamıştır. übey bin Kab, Muaz bin Cebel (r.a.), Zeyd bin Sâbit ve Ebu Zeyd. Bunların dördü de Ensârdandır. "
Hz. Ömer'e: " Bize kimi halife bırakıyorsun? " denildiğinde buyurdu ki: " Şayet Muaz bin Cebel sağ olsaydı, onu halife bırakırdım ve Rabbime kavuştuğumda, Rabbim bana: " Muhammed aleyhisselâmın ümmetine kimi halife bıraktın? " deyince: " Senin kulun ve Resûlün olan Muhammed aleyhisselâmın 'Muaz, kıyâmet günü, âlimlerin önünde, tek başına bir cemaattır.' buyurduğu kimseyi bıraktım, derdim. "
" insanlar arasında, Allahü teâlânın helâl ve harâm ettiklerini en iyi bilen Muaz bin Cebel'di. "
" Kur'ân-ı kerîmi şu dört kimseden alınız (öğreniniz): Muaz bin Cebel (r.a.), übey bin Kab, Abdullah bin Mesud ve Salim Mevla ebu Huzeyfe. "
" Muaz kıyâmette ümmetimin âlimlerinin bir adım önlerinde mahşer yerine gelecektir. "
Eshâb-ı kirâmdan Enes bin Mâlik (r.a.) diyor ki: " Kur'ân-ı kerîmi şu dört kimse toplamıştır. übey bin Kab, Muaz bin Cebel (r.a.), Zeyd bin Sâbit ve Ebu Zeyd. Bunların dördü de Ensârdandır. "
Hz. Ömer'e: " Bize kimi halife bırakıyorsun? " denildiğinde buyurdu ki: " Şayet Muaz bin Cebel sağ olsaydı, onu halife bırakırdım ve Rabbime kavuştuğumda, Rabbim bana: " Muhammed aleyhisselâmın ümmetine kimi halife bıraktın? " deyince: " Senin kulun ve Resûlün olan Muhammed aleyhisselâmın 'Muaz, kıyâmet günü, âlimlerin önünde, tek başına bir cemaattır.' buyurduğu kimseyi bıraktım, derdim. "
cemaatin yargıtayda ki imamın kod ismi.
Helal-haram konusunda çok bilgili sahabi.
Allah ondan razı olsun.
Allah ondan razı olsun.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar