bugün

django unchained

Tarantino'nun en iyi film Oscar adayı filmi...

Django'da, kölelik Amerikasında, köle olmaktan kurtulan bir zencinin, KOVBOYLUK hikayesi anlatılıyor.

Sergio Leone'nin spagetti westernlerindeki hava var Tarantino'nun Django'sında - Müzikler de zaten Ennio Morricone'den.

Zencilerin, köleliğe bu kadar az başkaldırmış olmalarını insanın 'havsalası' almıyor.

Tarantino'nunki, karikatürize edilmiş seyirlik bir fantezi. Ama ÇOOK uzun; tam 165 dakika. Yuh!!!

Kanlı sahneleri Sam Peckinpah vari estetize etmiş Tarantino - insanlardan çok estetik KAN FIŞKIRIYOR - öyle yani...

Tarantino'nun filmi bana Obama'nın yazdığı otobiyografik kitabı hatırlattı.
Obama'nın hayatını anlatan bir kitap okumuştum: Babamdan hayaller… O kitapta, üniversite yıllarında, Obama ile bir siyahi arkadaşına bir iranlı diyor ki: "Size inanamıyorum; özgürlüğünüz elinizden alındı, ama siz neredeyse 150 - 200 yıl sessiz kaldınız. Olmaz böyle şey!"

iranlı, 'Siz zencilere yapılan, biz iranlılara yapılacaktı; dünyayı ayağa kaldırırdık" demeye getiriyor.

Obama, iranlı üniversite öğrencisine bir yanıt veriyor ama pek ikna edici değil. (En azından beni ikna etmedi...
© copyright 2005 - 2026