bugün

26 ağustos 2010 fc karpaty lviv galatasaray maçı

şu maçı bir hatırlatmak isterim sevgili renktaşlarıma.

bakın, bakın tarihine iyi bakın! sadece 2 sene öncesinden bahsediyoruz. şu takımı bırakın elemeyi, yenemedik lan! ve o takımın başına fatih terim geldi. şimdi birileri çıkıp transfer yapıldı filan diyecek. peki biz haldun üstünel' e neden taptık? transfer yapıyor diye değil mi? demek ki terim' den önce de yapılıyormuş transfer... geldi imparator ve ayağa kaldırdı yerdeki galatasaray' ı. tıpkı basın toplantısında dediği gibi, galatasaray yerde kalmazdı çünkü imparatora göre, her zaman dik durur ve durmalıydı da. bak dostum, arkadaşım, renktaşım; şampiyonluk değil mesele. yani elbette fenerbahçe' nin sahasında şampiyon olmak müthiş bir duygu ama şampiyon olamayabilirdi de galatasaray. ne diyecektik o zaman? ya da gruptan çıkamasaydık bu sene ne diyecektik? ya da süper kupayı kazanamasaydık sezon başında ne diyecektik? terim yetersiz terim kötü mü diyecektik? itiraf edelim bazılarımız diyecekti bunu.
şimdi bazı fenerbahçeli arkadaşlar mağlubiyetleri aykut kocaman' a bağlıyorlar ya hani aynı aykut kocaman galatasaray' a yenilmemiştir 2010-2011 sezonunda. ama dediğim gibi ben terim' i fenerbahçe' yi yendi ya da gruptan çıktı diye sevmiyorum, desteklemiyorum. yani elbette bunlara seviniyorum; bunlar sevgimi, inancımı arttırıyor ama asıl mesele bu değil. futbol bu sonuçta. bugün şampiyon olursun ama yarın fenerbahçe olur. bak koskoca jose mourinhp' nun real madrid' ine. çoktan koptu şampiyonluktan. demem o ki; olur bunlar futbolda. vurursun direkten döner, kaleci çıkarır sonra adam 90' da uzaktan şut atar ve kaybedersin maçı. skorlar, puanlar, kupalar elbette çok önemlidir, belirleyicidir ama işte imparator gibi bir adamı sevmek için bunlar sadece yan unsurdur. esas unsur nedir biliyor musun? esas unsur şu adını telaffuz ettiğim takımı yenmekten aciz galatasaray' ın başına imparatorun gelmesiyle birlikte tüm camiada artan beklenti, oluşan inançtır. dürüst olalım; başımızda terim olmasa o kadar inançlı gidebilir miydik saraçoğluna? o kadar inanabilir miydik gruptan çıkacağımıza, şampiyonlar liginde berbat bir performans gösterdiğimiz o son gidişimizden 6 sene sonra. hani çok sevdiğimiz gerets vardı başımızda, adam gibi adamdı, kraldı ama fatih terim' in inandırdığı şeylere inandıramıyordu işte bize. elimizdekinin değerini bilelim arkadaşlar. bazı kesimin bugün kötü oynuyor diye eleştirdiği, bu kadro ikinci tur için yeterli değil dediği galatasaray' ı bu eleştirilerin muhatabı yapabilen hocadır terim. evet doğru okudunuz çünkü o olmasaydı zaten bugün kimsenin böyle bir beklentisi olmayacaktı galatasaray' dan. beklenti büyük olduğu için eleştiriliyor galatasaray. fenerbahçe' yi yendiği halde, şampiyonlar liginde gruptan çıktığı halde, gruptaki 3 takımı da yendiği halde eleştiriliyor galatasaray.
bizi bu mertebeye tekrar getirdiğin için adı sanı duyulmamış takımlara elenen galatasaray' ı alıp şimdi rakiplerine ''inşallah barcelona çıkar da koyar şunlara'' dedirtebildiğin için teşekkürler hocam. cümleye bakara mısınız; ''inşallah barcelona çıkar da koyar!'' çıkabilir çünkü barcelona. bundan iki sene önce çıkamazdı ama. galatasaray saraçoğluna gider bir 6 daha yer belki ama biliyorum ki başında terim olduğu sürece galatasaray camiası 6-0' dan sonraki gün bile saraçoğluna maça gitse kazanırız inancıyla gider. bu duygu tarifsizdir işte. zaten benim gibi düşünenler, hissedenler anladı ne demek istediğimi anlamayanalar ise başlığa baksın, elendiğimiz takımın adına ve tarihe tekrar baksın!