bugün

piranha

çeşitleri:

pygocentrus nattereri:türkiye''de bulabileceğiniz en iyi türdür. kırmızı karınlı olarak bilinir ve agresif bir türdür. sürü halinde yaşar. en az 6 tane almak gerekir. gerçek renklerini 10 cm den sonra alır. bakımı çok zor değildir. akvaryumcularda nattereri diye genelde pacu denen otçul türü satılır. akvaryum en az 300lt, 26c su sıcaklığı, 6,5 ph gereklidir. 35 cm kadar büyür. ortalama ömrü 10 yıldır.

pygocentrus cariba:amazon nehrinde su içindeki agaç dallarında yuva yapan kusların oldukları yerlerde yuva altında bekler ve yuvadan düşen yavruları avlarlar. orta agresifliktedir. yüzgecinin arkasında siyah bir leke vardır. nattereri ile beraber yaşayabilir. amazonda çok sayıda bulunur. sular çekildiginde kuşlara yem olur. küçük sürüler halinde yaşarlar. bakımları kolaydır. nattereri ile aynı koşullar saglanmalıdır.

serralmus rhombeus:bulunması ve bakımı çok zor bir türdür. doğada tek yaşarlar. çok büyük bir akvaryum gerektirir. black, niger, white gibi çesitleri vardır. en agresif ve tehlikeli türlerden biridir. çok güzel renkleri vardır. 40cm kadar büyüyebilir. su değerleri çok önemli.

pygocentrus piraya :en güzel renklere sahip ve türleri arasında en büyük olanıdır. 55 cm kadar büyür. çok büyük bir akvaryum gerektirir. brezilya`da yaşar. bakımı çok zordur. çok çabuk büyür. akvaryumda tek veya en fazla bir çift olarak yaşar.