bugün

1 dolar

bir dolar ı incelersek şunları görürüz ;

dolar ın ön yüzünde en tepede, federal rezerv note yazmaktadır. federal rezerv in senedi anlamındadır. yani, altın ve gümüş olarak karşilığı olmayan sanal kağıt demektir. bir dolar ın arka yüzünde ortadaki in god we trust yazısı, güvendikleri tanrı larının para olduğunu göstermektedir. solda görülen dairenin zemininde, amaçlarını anlatan dünya haritası vardır. dairenin içinde, yakup'un yani israil in 12 oğlunu (israil oğulları, 12 kabile) temsil eden 12 katlı piramit vardır. piramidin tepesindeki ışıklı üçgenin içindeki "her şeyi gören göz"le (yani yehova/yahve) 13 etmektedir.
bu 12 oğul ve babaları yakup'u temsil eder. 13, kabalistik ebcet hesabına göre de sevginin birliği, israil in birliği demektir. fakat daha tek dünya devletlerini kuramadıkları için piramit bütün değildir. 12 katlı piramit ile göz kısmının arası şimdilik açıktır. aşağıya doğru genişleyen piramit, yukarıdaki seçilmiş elit azınlığın, alttaki sürü çoklugunu idare ettiğinin ifadesidir. herşeyi gören gözün üzerindeki yazı "annuit coeptis" yani "başlanmışın tamamlanması" demektir. bu şifre ilede tevratda başlanılan işin tamamlanması anlatılmaktadır.bu da üç semavi dinin babası saydıkları "ibrahim ve zürriyetine" sözde dünya yı miras olarak vermesi hikayesidir. efendilerin bu hedeflerini, zaten anayasaları gibi olan "siyonist liderlerin protokolleri" adlı kitabında, diğer yapmak istedikleriyle beraber açıklamaktadır. bu kitabın 98. sayfasında, bu tamamlanma şöyle anlatılır;
"siyon yılanı dünya yı çevreleyerek yutmuştur. yılan ın başi ulusların kalbine girecek ve onları çürütüp yok edecektir. siyon dan yani kudüs den yola çikan yılan, zaferle zincirini tamamlayacak, sonra yine oraya dönecektir. başladığı yer dönmeden önceki son hedef de istanbul dur."

4 piramidin altında "novis ordo seclorum" yazar.anlamı, "çaglarin yeni düzeni" yani yeni dünya düzeni ve yeni dünya devleti demektir.
bugün dünyada olan düzen, 100 yıl önce dolar ın üzerine şifrelenmiştir. (mdcclxxvı) 1776 tarihini gösterir. bu tarih, "illuminati" nin kuruluş tarihidir. illuminati "aydınlanmışlar" anlamındadır ve efendiler denilen süper zenginlerin yönettiği bir dünya komplosudur. 1772 yılında wilhelm-bader kongresinde, masonlar illuminati ile birleştiklrinden, bu tarih masonlar içinde önemlidir. bir doların sağ kısmındaki daire içinde üst kısımda, simetrik olarak birbiri içine geçmiş eşkenar üçgenden oluşan 6 köşeli davud yıldızı vardır (süleyman mührü diyenlerde vardır)

bu yıldızın içindeki 13 yıldız, 12 oğul ve babaları yakup u yani israil i temsil eder. hristiyanlarda bunu kendilerine yontup, isa ve 12 havarisi demektedirler. tevrat tan biliniyorki, yakup tanrıyla güreşmiş ve yenişememeleri üzerine adı israil olarak değiştirilmiştir. israil kelimesinin gizli anlamı, allah ın yenemediği demektir.

yahudi tasavvufuna yani kabbalasına göre, israil in tanrısı yakup tur.isa nın göklerdeki baba ile ben birim" demesi öldürülmesine neden olmuştur. isa nın bu iddiası yahudilerce yakup u tahttan indirme olarak algılanmıştır. davud yıldızının altındaki kartal ın sol elindeki dalda, aynı 13'lü simge görülmektedir. kartal ın ağzındaki "e plurıbus unum" yazısıda "bir çoklari arasında bir tane" demektir ki; tevrat ta kullanılan "seçilmişlik tanrıoğlu" ayrıcalığının simgelenmesidir. kartalın gövdesindeki 7 dikey çizgi, "kutsal şamdanı" ve 7 kiliseyi (efes, izmir, bergama, akhisar, salihli ve pamukkale) simgeler. bilindiği gibi elit in kendine malettiği diğer ayrıcalıklar, kendilerinin "tanrınınoğlu,üstün ve görevlendirilmiş" olduklarını sanmalarıdır.

kaynak: israil in şifresi - hakan yılmaz çebi *