bugün

oğlak burcu

Kendini hedeflerine adayan, olgun, sorumluluk sahibi, güvenilirdir. Toplumun gözü önünde daima itibarlı bir yeri olsun ister, rezil olmaktan çok korkar. Eğer ekonomik açıdan güvende değilse başkalarının gözünde prestijli bir statüsü yoksa zihinsel açıdan huzursuz olur. Çok tedbirlidir. Risk alamaması yüzünden hedeflerini gerçekleştiremeyebilir. Organize, planlı, hırslı, çalışkandır. Her zaman tırmanacağı bir yer olduğunu ne pahasına olursa olsun oraya çıkacağını düşünür. Hiç anlamadığı şey ise zaten doğuştan liderlik özelliğine sahip olduğudur. Sabırla, ağır ağır istediği yere çıkacaktır. Acele ettiği takdirde başkalarını kullanarak otoriteyle başa geçmeye çalışır ve tepe taklak olur. Parayı önemsediği için zor harcar. Gelecek için tasarrufta bulunur. Duygusal açıdan kendisini bastırabilir. En soğuk ve mesafeli göründüğü zamanlar aslında en çok şefkate ihtiyaç duyduğu zamanlardır. Gerçekçi ve pratik olayım derken yumuşak ve sıcak duyguları dolu dolu yaşamasını engeller. Aslında çok güvensiz olup güvenliymiş gibi davranmaya çalışabilir.
Dikkat etmesi gereken aleyhine işleyen yönleri; karamsarlık, hayata karşı aşırı temkinli yaklaşım, somut başarılar sergileme takıntısı.

Öğrenmesi gerekenler ise, kendine göre amaç ve hedefler saptaması, o hedeflere doğru adım adım disiplinli çabalarla ilerlemesi ve gerekirse tek başına yol almayı göze alması. *