bugün

zall

uludağ sözlük sahibi. *
üniversitedeki kayıp yılların acısını çıkaran girişimci *
kibar mütevazi insan *
tamam giriş yapıyorum vire bismillah.
ekşi sözlük kodlarını yapıştırıp sözlük açmış kişi. evet dostum kopyalamışsın ama tam yapışmamış vakası mevcut. tamam adam kendini geliştiriyor sözlükte bir aksi durum olduğunda düzeltecek kadar coderlık sıfatına sahip eyvallah.
e ama bakıyorsun uludağ sözlük 6 yaşında ama hala buglar mevcut. söylemediğin sürece kapatacak mecali yok.
hatta bazı arkadaşlar çaylakken bir şeyler yapmaya meraklanmış falan * *
şimdi ikinci aşamaya geçecek olursak mevzu bahis sözlük, senin sözlüğün, sıcak denilen ortamı var denilen uludağ sözlük.
son zamanlarda artan moderatör ve akabinde yetkili sayısı. eyvallah. demek ki sözlüğün işlem hacmi artmış ve sen de bu ihtiyacı karşılamak için mod ve yetkili almışsın falan.
bunlar ne için alınır görevini yapsın eksiklikleri kapatsın diye değil mi?
ee ama bakıyorsun silik butonu yandığı an 1-2 sene önceki entriler siliniyor. hayır bu silen adamlar özenerek bir kaç sene öncesine neden gidiyorlar anlamadım. aklıma ancak şöyle bir açıklama geldi:
bırakın daha çok entri girilmiş görülsün. işlem hacmimiz yüksek görünsün. popülerlik tıklanma oranı falan. güncel entrilere pek dokunmayın.
abi o kadar mobil sürümler için uygulamalarla falan uğraşıyorsun eyvallah emeğe saygı da halka falan mı arz edeceksin sözlüğü anlamadım ki.
işte girilen entri sayımız bu, her gün şu kadar resim yükleniyor, günlük aktif yazar sayımız bu, oylamalarda sıkıntı yok okunuyoruz, ortaklara dağıttığımız temettü payımız bu falan.. bi dakka lan ne ortağı!?..

yani düşün şu sözlükte bazen keyfi bazen de yüce moderasyon tarafından çaylak oldum. formatın bir çok maddesini biliyorum hatta bir keresinde çaylak yapılma nedenim ise "yazarlar sildikleri entrylerden de sorumludur" idi. yani bu sözlükte bu nedenden ötürü başka çaylak olan varsa götümü elletcem o derece.

bir başka mevzu ise fake hesap olayı. ekşi sözlükte bile fake hesaba izin veriliyor ama birkaç şart ile:
-oylamalarda aksi bir harekete teşebbüs etmeyin.
-ikinci hesabınızı suistimal edecek hareketlerden kaçının.

bundan bir süre öncesinde sırf taşşağına canım sıkıldı ve fake hesap aldım. 24 saat gibi kısa bir sürede onaylandı. çiçekli cadılı nick aldım ve de harun abicilik oyununu oynamaya başladım. işi bilen adamlar harun abi damgasını yapıştırdılar her ne kadar şüpheye düşseler de. *
altı üstü yemek tarifi falan yazdım. adresini verip üstü kapalı evlenme teklifi edeni mi beklersin, "cevap verseneeeee" diye zırt pırt mesaj atanı mı..
yani 8. 9. nesillere bakıyorsun az çok belli fake oldukları. bende modlardaki gibi teknik altyapı yok basit iz sürme takibi yapıyorum sadece.
adama bakıyorsun ocak-şubat ayında üye olmuş 4 ay gibi kısa bir sürede 2000 entri barajını aşmış. diyeceksin ki adamın bilgi birikimi var içini dökmüş falan. adam yeri gelmiş cümle kurar gibi konuşur gibi entri girmiş yeri geldiğinde tematik de serpmiş falan..
onu geçtim istatistiklere çıkan entrilerin çeyreğe yakını formata aykırı. ama bakıyorsun gammazlanmamış bile. ee nerde senin moderatörlerin nerede senin yetkililerin?
ulan ben o kadar özeniyorum entri silinmesin piç olmasın diye, adam ağzından çıkacak alternatif ilk cümleyi entri olarak giriyor. vay babayın kemüğüne

abi eğer derdin çok entri girilsin işlem hacmi yüksek olsun diyorsan çılgın bir projem var.
sonsuz maymun teoremi. alırsın abi sonsuz sayıda maymunları koyarsın sonsuz sayıda daktilo başına entri girerler.
"lan olm bu maymunlar sapıttı muz istiyorlar ellaam" gibi bir endişen varsa alırsın tematik modea deneme süresi tanırsın maymunlara.
maymunlar masraflı muz falan kim uğraşcak beni masrafa sokma dersen bunu da düşündüm senin için.
kedi al abi.
sokakta bir sürü var.
hem kediler de entri girebilir yani ne var bunda?
görsel
maksat işlem hacmi yüksek görünsün çok entri giriliyor görünsün işte..
kediler acıkınca paçana yapışırlar. aç bırakırsan; maaşlarımız az gerekçesi ile uçakların inişi için kendilerini ağırdan satan hava trafik elemanları gibi passive resistance olayını bırakırlar, aktif bir hareket sergilerler. demedi deme:
(bkz: kediler yazar olsa açacağı başlıklar)

ikinci olarak hani sen demiştin ya "uludağ modern senin için ne ifade ediyor?" diye. işte orayı kurarken çok doğru bir başlık atmışsın linke:
ortam
adı üstünde orası ortam işte. 2 yıldır orada falan takılırım. benden çok daha eskiler mevcut. kimi çoluk çocuğa bile karışmış, ama kanatlı ve kümes hayvanlarını sevenler derneği misali hala uğruyor işte.
adam vakti zamanında burada mod olmuş sonra bırakmış sonra başka yerlerde takılmış ama buraya geldiğinde ilk baktığı yer uludağ modern
diyeceksin ki sen deli misin hastaneden mi kaçtın sen nasıl bir manyaksın!
he la manyağım.
burdan 300 km uzağa gidip adam bana kalacak yer ayarlayıp çoluğunu çocuğunu bırakıp benle rakı masasına oturuyorsa manyağım ben!
benim için zirve yapıyorsa evet manyağım ben.
ta ebesinin amında istanbul'a gidip ofisteki işlerini bir kenara bırakıp, sesim travesti gibi olana kadar benle sabaha kadar muhabet ediyorsa evet manyağım ben!
var mı sözlükte birbirlerini bu denli tanıyan birileri? var mı sözlükte başka aktif bir grup?
bahsettiğim adamlar ise * adamın dibidir köküdür:
kulaklara kacar oldum
cokacayipsey
tsira
ismini yazmadığım yazarlar da var ama spekülasyon olmasın, omuzlarına yük binmesin diye yazmadım. sonuçta 2-3 aydır görüşmeye niyetlenip 3-5 kelam edebilmeyi başardığım dostlar da var elbette.

uludağ moderne küfredip, işsiz güçsüz insanların takıldığı yer diyen yetkililerin bile orada takılıyor. sonra da şahsi garezlerinden ötürü beni çaylak yaptırmaya çalışıyorlar. ne ayak!?
haa sen modern için koyduğun o sikimsonik; "sözlük içi ss harici görsel eklenemez" maddesi yüzünden diktatörlük rüzgarları estiriyorsun sanki sözlükte.
o zaman The great Dictator u ardından da biraz da gülmek için vizyonda olan recep ivedik in tarzını esinlediği borat filminin yaratıcısı, sacha baron cohenin the dictatorü izle.

obsesif kompülsif yetkililerin dakikada 45 kere f5 tuşuna basarak rekor kırdılar. tekrar yüklenen ss i silmek için.
sonra da gerek moderatörler gerekse yetkililer türk kızından daha ağır bir tabu davranışı sergilediler.
ss siliniyor soruyorsun neden diye
"üzerine görsel eklemeyin" diye etiket bir cevap yapıştırıyorlar.
bunlar senden mi korkuyor?
sözlükte tek işleyen kural bu galiba.

yüzlerce fake hesap, binlerce formata aykırı entri varken tek işleyen kuralın bu olması burada iki yüzlülük olduğunun ıspatı.
şimdi diyeceksin ki "bok mu var?" vaktimi çaldın şu sikimsonik entrin ile diye.
http://www.youtube.com/watch?v=CYRg1ARbEOk
tamam o zaman sana bug söyleyeyim de ayırdığın özel vakitlerin için teşekkür manasında.
gugıl kıromun 12.sürümünü kullanıyorum. yazarın ben sayfasındaki w tuşuna bastığımda 1 yeni sekme açılması gerekirken 2 tane aynı sekme açılıyor.
kolay gelsin abi. şu sözlükte 1 gün takılsan para hırsın yerine az biraz içinden kalite kelimesini aklından geçirsen burası daha güzel olacak yeminle.
bırak ayfon android uygulmasını kaliteli olan bir yer için kimse andoridmiş kotaymış mobil sürümmüş sikine takmaz. o bilgi var ya bilgi, ya da arkadaş ortamı işte sırf onun için gelirler.

selametle.