said nursi

sadece kimya değil fizik alanında da master yapmış üstad. radyoyu 40bin başlı meleklerle açıklamıştır. kendi cemaati tarafından müceddid olarak görülen kişidir, hz.muhammed'in rüyasında buna müceddid olduğunu bildirdiğini söylerler ki gerçekte de müceddidlerin müceddid olduğunu peygamber efendimiz bildirmektedir, ne hikmetse başka bir rüyasında da şunları görmüştür bu üstad:

ben bir manevi alemde, islam deccalini gördüm. yalnız bir tek gözünde teshirce bir manyetizma gözümle müşahade ettim ve onu bütün bir münkir bildim. işte bu inkarı mutlaktan çıkan bir cüret ve cesaretle mukaddesata hücum eder.(...)

(şualar458-459,siracun nur 247)

ölmüş gitmiş dünyadan ve hükümetten alakası kesilmiş bir adam hakkında otuz sene evvel bir hadis-i şerif'in ihbariyle kuran'a zararlı bir adam çıkacak demiştim.sonra mustafa kemal'in o adam olduğunu zaman gösterdi.

(emirdağ lahikası i/278,yirmiyedinci mektuptan sabık reis'i cumhura ve üç makama gönderilen istida)

lozan muahedesinde söz veren ve pek şiddetli ve dehşetli hücumlarına rağmen hiçbir hakiki müslüman türk'ü protestan yapamayan ve milleti islam için pek zararlı olduğunu efaliyle ispat eden ve hadisi şerif'in haber verdiği o müthiş şahıs kendisi olduğunu(yani deccal, y.n) hayat ve mematiyle gösteren mustafa kemal'e bir mahrem eserde ''din yıkıcı süfyan'' dediğimizi (...)

yani atatürk ü deccal ilan etmiştir.