bugün

spaced

Black Books'u izledikten sonra, herhalde daha iyisi yapılamaz demiştim. Spaced'i izledikten sonra bu fikrim kısmen de olsa değişti. Black Books'tan iyi diyemem, ama kötü de diyemem. Hatta kıyaslayamam bile. ikisinin de yeri ayrıdır. Black Books da Spaced de dizi tarihinin kıymeti bilinmeyen şaheserleridir. Black Books Dylan Moran'ı sevdirdiyse, Spaced de Simon Pegg hayranlığını başlatmıştır.

Birbirinden harika göndermeleri, birbirinden absürd karakterleri ve olayları ile tam bir şaheserdir. Hayır bir de sadece dizideki daimi karakterler değil bir iki bölümlük yan karakterler de harikadır. Özellikle dizideki kapı gıcırtısına oynayan adam efsanedir. Bu yorumlar çok abartılı gelebilir belki ama gerçekten harikulade bir dizidir. Öyle ki, "güzel, mükemmel" gibi sıradan sıfatlarla niteleyemeyiz bile. O kadar harikuladedir yani.

Ha bir de referans falan gerekiyorsa, leyla ile mecnun'un absürdlüğünü, farklılığını beğenenler bir dakika bile durmasın izlesin bu diziyi. Zaten sadece 14 bölümü var, ki zaten izlemeye başladığınızda bitmesin diye izlemeye kıyamazsınız.