bugün

yıldızname

ben baktırdım, ordan biliyorum nidasıyla detayları anlatma derdine dustum. simdi efendim soyle oluyor;

bilinen bir din alimi var, bursa'da. bu amca hani bir ruya gorulur mahallenin imamına danısır ya teyzeler aynı onun gibi. gidiyorsunuz ruyanızı anlatıyorsunuz bu amca yorumluyor, neyse konu bu degildi, bilin ki ekstra olarak bu isi de yapıyor.

ne diyordum yıldızname' de bakıyor bu amca. tetem ogrenmis bu amcayı bir gun beraber gittik. adımı, dogum tarihimi, dogum saatimi, annemin adını sordu, sırasıyla soyledim. serit halinde kesilmis bir kagıda arapca alfabelerle not aldı dediklerimi. daha sonra birkac kitabı actı, (kocaman bir kutuphanesi var) kitaplara bakarak baska bir kagıda harita cizmeye basladı. tum bu islemler amcanın yaklasık yarım saatini aldı. arada bize karısı cay ikram etti, ordan biliyorum.

sonuc olarak bana karakterimle ilgili bir suru sey soyledi. evlilik yapacagım kiside dikkat etmem gereken ozellikleri ısrarla anlattı. gelecekte yapabilecegim mesleklerle ilgili bilgi verdi. bilmiyorum belki o anki ruh halimden, belki dedigi bircok seyin dogru olmasından cok sasırdım. oysa pek ragbet etmem ben astrolojiye, herhalde yazdıgı arapca kelimelerden ve o cizdigi haritadan etkilendim.

kısaca astrolojinin arapcası diyelim biz buna. arada oyle dualar ve muskalar yok. hoca filan degil bu isi yapanlar, ciddi ciddi astroloji ve arapca ile ilgili adamlar sanırım. benim sahit oldugum oyleydi ya da.