bugün

şenol güneş

yalanlarla örülü spor dünyasından, adamlığıyla gerçek yüzünü bizlere gösteren spor adamıdır.

2002 dünya kupası döneminde karizması yok, vizyonu yok gibi tartılmayacak laflarla eleştirilmiştir. ben de hakan şükür konusunda ısrarcı olmasını turnuvada çok eleştirmiştim, hala da o yılın iki gol kralını** kulübede tutup onu tek forvet oynatmış olmasını yanlış bulurum.
Ama bu işin bir boyutu, kişi olarak onu objektif olmayan değerlerle ölçmeye çalışmak ayrı bir boyut.

Kendisinin hikayesini bir belgeselde izledim. meğersem mahalle arkadaşları, spor akademisindeki arkadaşlarıyla falan bir araya gelip trabzonspor u yıllarca şampiyon yapan kadronun takım kaptanıymış. şu iradeye ve azme bakar mısınız? hala en uzun süre gol yememe rekorunu kıran olmadı, kaldı ki şimdilerde onun belki tonlarca fazlası para kazanan futbolcular cahil cühela gezinirken şenol güneş yüksek öğrenim yapmış bir insandır da aynı zamanda.

futbolculuğu başarılı, teknik direktörlüğü başarılı, özel hayatı başarılı. demek ki o karizması yok denilen adamın hayatı yığma başarıymış, karizması yoksa; ki çok eksik ve görece yanlış bir ifade; bu başarılı olmasına engel değilmiş.

kendisi emek vermediği hiçbirşeyi sahiplenmemiş, dünya üçüncüsü olduğunda bile böbürlenmemiştir. takımı 2011 yazında fenerbahçe yerine şampiyonlar ligi ne gittiğinde ne demiş bakalım:

--spoiler--

benim için şok oldu. futbolda iyi kötü günlerimiz oldu ama böyle bir olayı ilk defa görüyorum. çok üzüntülü ve sinirliyim. uzun yıllarını futbola vermiş biri olarak, türk futbolunun bitme noktasında olduğunu düşünüyorum. çok kötü yönetildik ve yönetiliyoruz. birbirimizle kavga etme adına ülke futbolunu batağa götürdük. bundan hiç kimseni menfaati olamaz. suçu kovalayacağımıza birbirimizi kovaladık. bugünkü karar, türk futbolunun ayıbı ve türk futboluna vurulmuş önemli bir darbedir. bir çözüm yolu bulunmalıydı. suç varsa ortaya çıkarılmalıydı. çok ihmal edildi. galatasaray'ın yaptığı açıklamanın üzerine gidildi ama bugün galatasaray haklı çıkıyor. ülke futbolunu hep birlikte yok etmiş sayılıyoruz. burada fenerbahçe'ye veya başka takıma olmuştur diye bakarsak yine hata yapmış oluruz.

--spoiler--

karizmatik adamlarla karı kavgası yapanlara, dedikodu kazanı kaynatanlara bundan iyi yanıt olmaz diye düşünüyorum.

Kendisi kupalarla ödüllendirilecek başarıları teknik direktör olarak yaşar ya da yaşamaz, bunu bilemiyorum. ama hatrı sayılır sayıda futbolcuyu yoktan var eden, spora değerleriyle beraber sahip çıkan bu aydın insanla ben gurur duyuyorum. trabzonsporluların da herkesten çok şenol hocaya sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. eminim kendisi tüccar zihniyetli göbekli adamların hepsinden daha iyi bir spor yöneticisi olur.
güncel Önemli Başlıklar