bugün

akp vs pkk

terör ile mücadelede her nekadar akp ye yüklenilse de, her ne kadar sevmesem de akp pkk sorununu çözmek için en istekli partidir. hatta mecburdur çünkü bu konuda en sorumlu partidir. iktidar olmak bu sorumlulukları üstlenmek demektir.

bu güne kadar yapmış oldukları stratejiler ve eylemlerin ne derece işe yaradığı tartışılabilir ancak niyet olarak terörü bitrimeyi hepimizden çok hayal ettiklerinden şüphem yok.

akp pkk yı bitirirse iktidarını öyle bir sağlamlaştırır ki daha uzun yıllar iktidara kazık çakar, o vakitten sonra ne chp ne de mhp ile muhattab olurlar zaten chp lilerin her şehit haberinden sonra neredeyse memnuniyet duymaları da bunun ispatı. şayet akp terörü bitirebilirse, kılıçtaroğlu'nun politikayı bırakıp bodrum a yerleşmesi gerekecek. ne chp, ne de mhp terörün kökünü kazımayı akp kadar yürekten isteyemez.

iktidar chp, muhalefet akp olsaydı durum tam tersi olabilirdi ancak şu anda iktidar olan akp olduğuna göre terörü bitirmeyi en çok arzulayan da akp dir. becerirler ya da beceremezler orasını bilemem ama herkesten çok istediklerine eminim.