bugün
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı10
- güneş kremimi yenilemem lazım diyen erkek8
- açık oylayan yazar ne demek istiyor13
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı24
- hangi renksiniz17
- geleneksel ciğer ısrmarlama şenlikleri9
- sözlük yazarlarının salatalıkları21
- serhat kılıç10
- 05 09 2026 silvermist'e ciğer ısmarlamam13
- amedspor23
- s'i l v'e r m'i s t31
- twitter da alakasız tagda ayet paylaşan tip2
- sözlükteki şer çetesi12
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu21
- özledim mesajına verilecek cevaplar12
- sözlükteki büyücüler7
- yok farzedince yok olan şeyler2
- mustafa serhat kılıç3
- oksizoron3
- veysi seviğ2
- zorunlu eğitim13
- çilekli el kremi kullanan erkek2
- sözlükte herkesin avcı olması12
- rüyadan akılda kalan iki cümle2
- sözlükteki zorbalar12
- gocu50
- sudekiray4
- hardallı patates salatası5
- sinoplular nasıl insanlardır8
- hıyanet i vataniye kanunu2
- haftasonları entry girmeyen yazar2
- sürekli ilgi bekleyen erkek9
- fenerbahçe12
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı32
- ayten alpman2
- 11 aydır ortalıkta olmayan flörte ne yollamalı3
- izmirbeyefendisi13
- takı takmayı çok seven kız7
- kuzukulağı5
- slipknot3
- sokaktan kız geçerken kurt gibi uluyan tipler4
- necip fazıl a sorulmak istenen sorular5
- tuğba ekinci yalnız değildir2
- sivaslılar6
- tai lung42
- 5 eylül 2026 türkiye sırbistan voleybol maçı8
- berhan şimşek'in kadına şiddet görüntüsü10
- 5 eylül 2026 köprülerin özelleştirilmesi13
- gecenin şarkısı12
- bıçak kemiğe dayandı6
bazı beyin yoksunu insanların hz muhammed (sav) zamanında bir anda varolduğunu sandığı alemlerin rabbi. ve buna paralel olarak ''al ilah'' adında islamiyet öncesi pagan arap milletinde de bir yaratıcı olduğunu iddia ederek sanki yüceler yücesi rabbimizin haşa ve kella bir pagan putu olduğunu iddia etmeleri, 25 iq ile akıl yürütmenin nasıl sağlıksız bir eylem olduğunu gözler önüne seriyor.
sevgili arkadaşım o zamanlarda allah vardı. insanlar ona şirk koşup yanında başka varlıkara tapınmış olabilirler. mesela sen! evet sen ilköğretimde ve lisede her gün bir büste tapındın. ona dualar ettin. sen de şirk koştun. şimdi senin ortaya sürdüğün bu şirk allah ın büyüklüğünden birşey götürebilir mi? hayır! bu sadece senin beyinsizlini gösterir.
araplarda tıpkı senin gibiydi işte. insanları irşad eden binlerce peygamber geldi. vahşi insan hep şirk koştu. işte bu yüzden;
içlerinden her kim, "allah'tan başka ben de şüphesiz bir ilahım" derse böylesini cehennemle cezalandırırız. işte biz zalimleri böyle cezalandırırız (enbiya/29)
andolsun, onları hayata karşı (diğer) insanlardan ve şirk koşanlardan (bile) daha ihtiraslı bulursun (onlardan) her biri, bin yıl yaşatılsın ister; oysa bunca yaşaması onu azabtan kurtarmaz allah, onların yapmakta olduklarını görendir (2/96)
andolsun, mallarınızla ve canlarınızla imtihan edileceksiniz ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve şirk koşmakta olanlardan elbette çok eziyet verici (sözler) işiteceksiniz eğer sabreder ve sakınırsanız (bu) emirlere olan azimdendir (3/186)
gerçekten, allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz bunun dışında kalanı ise, dilediğini bağışlar kim allah'a şirk koşarsa, doğrusu büyük bir günahla iftira etmiş olur (4/48)
hiç şüphesiz, allah, kendisine şirk koşanları bağışlamaz bunun dışında kalanlar ise, (onlardan) dilediğini bağışlar kim allah'a şirk koşarsa elbette o uzak bir sapıklıkla sapmıştır (4/116)
de ki: "şahidlik bakımından hangi şey daha büyüktür?" de ki: "allah benimle sizin aranızda şahiddir sizi -ve kime ulaşırsa- kendisiyle uyarmam için bana şu kur'an vahyedildi gerçekten allah'la beraber başka ilahların da bulunduğuna siz mi şahidlik ediyorsunuz?" de ki: "ben şehadet etmem" de ki: o, ancak bir tek olan ilahtır ve gerçekten ben, sizin şirk koşmakta olduklarınızdan uzağım (6/19)
onların tümünü toplayacağımız gün; sonra şirk koşanlara diyeceğiz ki: "nerede (o bir şey) sanıp da ortak koştuklarınız?" (6/22)
bu ayetler indi... efkar-ı umumiyeye duyurulur.
sevgili arkadaşım o zamanlarda allah vardı. insanlar ona şirk koşup yanında başka varlıkara tapınmış olabilirler. mesela sen! evet sen ilköğretimde ve lisede her gün bir büste tapındın. ona dualar ettin. sen de şirk koştun. şimdi senin ortaya sürdüğün bu şirk allah ın büyüklüğünden birşey götürebilir mi? hayır! bu sadece senin beyinsizlini gösterir.
araplarda tıpkı senin gibiydi işte. insanları irşad eden binlerce peygamber geldi. vahşi insan hep şirk koştu. işte bu yüzden;
içlerinden her kim, "allah'tan başka ben de şüphesiz bir ilahım" derse böylesini cehennemle cezalandırırız. işte biz zalimleri böyle cezalandırırız (enbiya/29)
andolsun, onları hayata karşı (diğer) insanlardan ve şirk koşanlardan (bile) daha ihtiraslı bulursun (onlardan) her biri, bin yıl yaşatılsın ister; oysa bunca yaşaması onu azabtan kurtarmaz allah, onların yapmakta olduklarını görendir (2/96)
andolsun, mallarınızla ve canlarınızla imtihan edileceksiniz ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve şirk koşmakta olanlardan elbette çok eziyet verici (sözler) işiteceksiniz eğer sabreder ve sakınırsanız (bu) emirlere olan azimdendir (3/186)
gerçekten, allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz bunun dışında kalanı ise, dilediğini bağışlar kim allah'a şirk koşarsa, doğrusu büyük bir günahla iftira etmiş olur (4/48)
hiç şüphesiz, allah, kendisine şirk koşanları bağışlamaz bunun dışında kalanlar ise, (onlardan) dilediğini bağışlar kim allah'a şirk koşarsa elbette o uzak bir sapıklıkla sapmıştır (4/116)
de ki: "şahidlik bakımından hangi şey daha büyüktür?" de ki: "allah benimle sizin aranızda şahiddir sizi -ve kime ulaşırsa- kendisiyle uyarmam için bana şu kur'an vahyedildi gerçekten allah'la beraber başka ilahların da bulunduğuna siz mi şahidlik ediyorsunuz?" de ki: "ben şehadet etmem" de ki: o, ancak bir tek olan ilahtır ve gerçekten ben, sizin şirk koşmakta olduklarınızdan uzağım (6/19)
onların tümünü toplayacağımız gün; sonra şirk koşanlara diyeceğiz ki: "nerede (o bir şey) sanıp da ortak koştuklarınız?" (6/22)
bu ayetler indi... efkar-ı umumiyeye duyurulur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar