bugün

horrible bosses

yeni izleme fırsatını bulabildiğim fevkalbeşer seviyesinde komedi filmi. son zamanlarda izlediğim en harika film buydu, berbat geçen haftamı ve keyfimi düzeltti diyebilirim.

öncelikle, jennifer aniston ve colin farrell' ın performansına ba-yıl-dım! döktürmüşler desem yeridir. psikopat patron rolündeki kevin spacey biraz daha sönük kalmıştı, kötü oynadığından değil arıza ile azgın patronlar daha eğlendiriciydi diye düşünüyorum. filmin ilerleyen dakikalarında ikisinin kayışı koparacağı en başından belliydi zaten. daha göründüğü ilk sahnede j.'in şöyle bir diyalogu vardı:

--spoiler--
-gossip girl' ü izledin mi?
+hayır
-ben dün akşam bir bölümünü izledim, kendimi o kadar feci parmakladım ki tırnağım kırıldı. suyu açar mısın?
(dale suyu açar, kadının elindeki hortumu dale' in kasıklarına tutmuştur)
+aa hep ıslandı, hatları belli oluyor. şabat şalom, birileri sünnetli galiba

--spoiler--

aklımda böyle kalmış, kelimeler farklı olabilir ama böyle bir şeydi. collin farrel' ın karakteri ayrı bir manyak zaten. hamile n kadıtuvalet sırası beklerken içeride otuz bir çekiyordu. fazla ispoylır vermek istemiyorum, ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim:

(bkz: motherfucker jones)

bu karakteri türkçe' ye jetskici jones diye çevirmişler, sırf bunun için bile izlenir film. 2011' in en güzel komedi filmiydi, inşallah yayında ve yapımda emeği geçenler gani gani alırlar karşılığını, temiz güldüm hani.