bugün

devlet bahçeli

--spoiler--
washingtondakiler sizi benden daha çok sevemez. brükseldekiler daha iyi anlayamaz. erbildeki peşmerge sizi benden daha çok sahiplenemez.
ana dili anayasaya koyunca karnınız doyacak mı? ana dilde eğitim imkanı sağlanınca ekonomik sorununuz bitecek mi? sırtınıza yeni elbise alabilecek misiniz? allah muhafaza türkiye cumhuriyeti çatısı altında halledilemeyen sorunlar, ayrılmış bir türkiyede nasıl bitecektir. biraz vicdanı haysiyeti ve izanı olanlar sorunların merkezinde açmazların olduğunu açıkça görecektir.

yoksulluğun dili, işsizliğin etnik kimliği yoktur

ne mutlu türküm diyene
--spoiler--

yukarıdaki satırbaşlarından anlaşılacağı gibi adam diyarbakırda yarım yarım yardırmış, kendi ideolojisinden, kendi çizgisinden gram sapmamıştır. tayyip erdoğan gii kürt kelimesini çerkezi, lazı, kürdü diye saklı saklı kullanmamış, kemal kılıçdaroğlu gibi nabza göre şerbet vermemiş, peşmegeyi de dillendirmiş pkk hakında da konuşmuş, babalar gibi ne mutlu türküm diyerek konuşmasını bitirmiştir. bugune kadar medya tarafından püskevit ve 40 yapar olarak lanse edilen lider bugunkü konuşmasıyla kendi belirttiği gibi diyarbakırdan oy alamayacaktır fakat genel oy oranını yükselteceği kesindir.

miting de olay çıkmaması diyarbakırın misafirperverliğindendir. bugune kadar kendisi hakkındaki tek olumlu yorumum olduğunu da belirmek isterim. ama görünce hala gülesim geliyo. kendime amcam gibi yakın hissediyorum *

ccc devlet reis ccc

edit: aha lan uzun entry okundu
güncel Önemli Başlıklar