bugün

127 hours

sasha grey ve amber tamblyn'in maksimum 1-2 dakika gözüktüğü film, hani biz söyleyelim de abazanlar ona göre feyz alsınlar. ehehehe.

bundan sonrası biraz spoylırlı olabilir: kusura bakmayın.

--spoiler--
öncelikle filmi bir arkadaşın "oscar'a adaymış izle" demesiyle izlemeye karar verdim. konu ne dedim dağcılık dedi. yazılanları falan da okumadım hakkında. o yüzden, adamın kolunu kesip oradan kurtulacağını bilmeyerek izleyince filmden aldığınız zevk 48548 katına çıkıyor otomatik olarak. ben ölecek sandim. sonra böyle kesip çıkmaya başladığı zaman arkadan sigur ros - festival çalması ise beni baya bir ağlatmaya yetti. baya hem de. gerçekten çok etkileyici bir film.
--spoiler--

bu sene en iyi film oscar'ını alacağını düşünmüyorum ama eli boş dönmeyeceğine eminim. en azından, "en iyi uyarlama" ödülü gibi bir şey vardı sanırsam, onu alabilir. çok hoş olur.
© copyright 2005 - 2026