bugün

milliyetçilik

Kısaca Avrupa'da henüz ortaçağda(evet efendim yeniçağ değil!); burjuva sınıfının, oluşup gelişmesi üzerine(bu ortaçağın sonlarına tekabül eder) kendilerine mevcut düzenden rant elde edebilmek için oluşturmaya çalıştıkları sistemdir. Adının ulusalcılık olması uluslarını sevmelerinden falan değil sadece hakim din sınıfının elindeki tanrı kozuna karşın iyi bir alternatif yaratabilme ihtiyacından doğmuştur.(bu bilgiyi ders kitapları vermez ama!) işte bunun üzerine vatan kavramı oluşturulmuştur. Hemen akabinde kavramı pratize edebilmek için ihtilale girişilmiş(fransız kalınmayası gereken ihtilal) ve oluşturulan bu ham fikirimsi son olarak kendi entelijansını(diderot, voltaire, montesque ve daha biçok hedehüde) da oluşturmak suretiyle toplumların fikir dünyasında kendine sağlam bir yer hazırlamaya başlamıştır.
Konuya ülkemiz açısından bakacak olursak gene anlaşılamamış ve doğal olarak laiklik gibi boku çıkarılmış bi başka konudur. Efendim biz kimiz ulusalcılık kimdir? Osmanlı'da ulusalcılık mı vardır(ümmetçilik) son 50 yılda çıkarılmaya çalışılan ulusalcılıktan nolur? Kaldı ki elin Yunanı, Bulgar,Makedonu bile üstelik Avrupa'dan gelen onca baskıya karşın bunca sene (takribi 100 kadar) dayanmış ve ayrılmamışken, türklerin bu fikri savunması nasıl beklenebilir?? (kaldı ki türkler ticaretten, burjuvaziden bihaber köylü(türk kelimesinin lügatlarde belirtilmeyen gerçek anlamlarından biri de budur) veya olmadı düşük seviyeli memur güruhlarıdır) işte bunlardan ötürü ulusalcılık da bizde o sarsak cumhuriyetin ilk zamanlarında aynı ileride Atatürk'e yapılacağı gibi anayasayla korunmaya alınmış ve çeşitli hedehüdelerle desteklenmeye çalışılmıştır. Diğer birçok devrim gibi bu da tutmayınca bu sefer de jakobenliğin doruklarına çıkılarak, çıktıkları o tepeden bunu savunmayan insanlara hem manevi hem de maddi roketler atılarak zorla ulusalcı oldurulmaya çalışılmışlardır. Solu sağı yoktur efendim bu vahşetin üstelik, kendi yoz sistemlerine uymayan kim olursa olsun harcanmıştır. Ve hala son gaz bu saçmalıklar devam etmektedir...
Okuduğumuz tarih kitapları sadece kazanan tarafların entelijansları tarafından hazırlanır! Haliyle tarihi yazan bunlar yaptıran galip kumandanlar ve hakim sınıflar bok yoluna gidenlerde daima halktır.