bugün
- habire1219
- ben geldim naneler15
- silvermist9
- habire12nin çaylak olması5
- türkiye solunun en büyük sorunu6
- hiç kimse fikirleri yüzünden hapis yatmasın8
- gammaz çetesi9
- hz isa'nın fiziksel annesi ve babası yoktu11
- sersem herif5
- masklavi ile yeni parti mitingine gitmek38
- dinler tarihi5
- cemaatçi polis3
- karşıyaka dan bayraklı ya yürümek4
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri23
- sarapci koala63
- guendouzi ve greenwooda uefa disiplin süreci7
- g i l d e d l i l y3
- renkli rüyalar oteli3
- özgür özel'in önder sav ile yan yana gelmesi3
- hoşlandığın kızın komünist çıkması4
- tribünlerde apoya küfür edilmesinin yasaklanması6
- mantı8
- motorine 8 24 tl zam gelmesi5
- basmane tren garı3
- yılana güven olur mu2
- şeyhine sakso çekip şeriat isteyen tip7
- önder sav4
- maşa ile koca ayı online3
- ben sizin anonim11
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı8
- sen onun başını ezeceksin o da topuğunu ısıracak2
- torpille bir yerlere gelenler2
- imbat3
- çikolatalı kek4
- deli sikince yapılabilecek çılgınlıklar3
- bostanlı dan karşıyaka ya sahil boyu koşmak3
- akpartililerin apo sevdası5
- sözlükte kıskançlık oluyor hissi7
- sözlükte en çok kıskandığınız yazar9
- mavibahçe alışveriş merkezi2
- atrahasis2
- insan olmaya ceyrek kala15
- bugün kendimi x gibi hissediyorum2
- sonbaharda yapılacak en iyi şey5
- hoşgörü paradoksu2
- allah'ın homo sapiensi çamurdan yaratması4
- beni ne kadar seviyorsunuz4
- şeriatçıların konserleri yasaklatması6
- kıskançlık krizi geçiren kadına yapılacak müdahale8
- ahmet davutoğlu'na soruşturma açılması10
entry'ler (112)
Scriss kalem takımı sap kısmı sivri olanlardan.
Oyuncuların hala karekterlerini tam olarak oturtamadığı dizi. Bu durumda ya yönetmen ne istediğini tam bilmiyor. Ya senaryo havada ya da kastta bir sıkıntı var (komiseri hariç tutuyorum.) Bütün bunların ötesinde hedef kitlesi dikkate alındığında bu dizi yüksek olasılıkla tutar.
Al benden de 38. Oğlana söyleyeyim o da yazar olsun. Ama ortalamamız yine çok yüksek olur.
10-20 adet. fazlasını içince küllük gibi hissediyorum.üniversitede başladım ama nerden baksan 20 yıl olmuş. Ama bırakmak nedende pek aklıma gelmedi. 5-3 dala indirirsem benden mutlusu olmaz yinede.
Bir yıldır bir şey yazmadım neden beni takip ediyorsun kardeş.
Yaşından büyük sorumlulukların altında ezilen ayrılmış aile mağduru sevginin her zerresine aç taşralı ergen romanı. Başta yavan gelsede sonra hoş bir tat bıraktı. Geziyi iyi bağlasa da romanın bütünü içinde biraz havada kalmış o kısımlar.
Diyelim ki her şey doğru sadece 313 kişinin tanıyacağı söylenen birini maşallah her önüne gelen tanıdığını iddia ediyor. Bunların bir kısmıda saygı değer olduklarını kabul ettiğimiz şeyh efendiler. Kendilerinin hazretle bir bardak çay içmişliği var mıdır yoksa sadece keşifleri neticesinde mi konuşmaktadırlar acep. Bu arada şarkı güzeldi.
ekmek parası peşinde ev geçindirme derdiyle kitap yazan yazarlardan her kitabında hayatın sırrına dair bir şeyler dizmesini bekleyenlerin tespitidir daha çok. Peki edebiyatın orhan gencebayı, zeki müreni, kirabariyesi kimdir o zaman. her yazar sonsuza kalmak için yazmaz ekmek kavgası peşinde koşarken matematik problemlerle kurgulanan allah allah kleopatrayı kim öptü kıvamındaki kitaplarda pek iyidir aslında okursun kafan dağılır dinlenirsin yormaz. sonrasında aklına getirdiğinde eğlenceli güzel bir şeyler okuduğundan daha fazlasını hatırlamazsın çoğu kez. yinede edebi olarak kendisine verilen kıymetin hakettiğinden çok fazla olduğunu düşünüyorum. ama bunun sebebini yeterince sarışın güzel okumuş vitrin yazarımız olmamasına bağlamak faydalı olabilir.
Murat Aslan ve ihsan çetin tarafından kaleme alınmış Türk fantastik edebiyatına yeni bir soluk getireceğine tüm kalbimle inandığım kitap. Kapaktaki yazar romandaki ana karakter zincirlemesini oluşturan giftos leo olarak belirtilmiş. Zülfikarın hükmü ve erbain fırtınası kitaplarından sonra ilk kez bu alanda kaleme alınmış bu denli güçlü (hatta onlardan çok daha güçlü) bir kitapla karşılaştığımı ifade etmeliyim. kitapta iki yazar tarafından kaleme alınmış olması sebebiyle editoryal anlamda bazı kısmi kopukluklar ve bol bol redaksiyon hataları olsada bunu tamamen yayıncı şirketi ilgilendiren bir mesele olduğunu belirtmeliyim. bazen kitap temel fıkrasında ki Allah allah kleopatrayı kim öptü kıvamında matematiksel hesaplara dayanıyormuş havası versede kitabın bu ülkenin bütün kitap severleri tarafından mutlaka okunması gerektiğini düşünüyorum.
ihsan Oktay Anar'ın Kutsal Kitaplardan bir ayetle başlamayan ilk kitabı.
Üstat diğer kitaplarından farklı olarak bu kitabında değişik kesimlere inceden inceye dokundurmuş.
Üstat diğer kitaplarından farklı olarak bu kitabında değişik kesimlere inceden inceye dokundurmuş.
suriye krizinin başlamasından bu yana çeşitli medya organlarında türkiye'nin defalarca yaptığı iddia edilen durum. her seferinde sınıra bu iki bin asker sevk edildiğini kabul edersek o günden bu güne bütün ordumuz suriye sınırına yerleştirildi sanırım.
zülfikar'ın hükmünün ardından erbain fırtınasıyla sürdürdüğü yediler üçlemesinin son kitabı olan ateş ve bedeli bir türlü çıkaramamış yazar. Türk fantastik edebiyatı okuyucularına büyük bir hayal kırıklığı yaşattırmıştır kendisi.
Avrupa aristokrasinin taht ve taçla ile ilgili belirgin kavgasız gürültüsüz halinin yanında müslümanların bırakın tahtı tacı bir şehir yada kale için birbirini doğradıklarını anlatan kitaptır.
ilginç tarafı bahsettiği müslüman liderlerin büyük kısmı Türktür. Daha da ilginç tarafı bugün neredeyse tamamen unutulmuş olan danişmentlilerin yiğitliklerini oldukça güzel anlatır.
Eğer anlatıldığı gibiyse Selahattin Eyyubi kahramanlar kahramanı büyük kumandan olmaktan ziyade ihtiyatlılar ihtiyatlısı esen her rüzgarın kendisine yaradığı ama şovalye ruhlu bir kumandandır.
ilginç tarafı bahsettiği müslüman liderlerin büyük kısmı Türktür. Daha da ilginç tarafı bugün neredeyse tamamen unutulmuş olan danişmentlilerin yiğitliklerini oldukça güzel anlatır.
Eğer anlatıldığı gibiyse Selahattin Eyyubi kahramanlar kahramanı büyük kumandan olmaktan ziyade ihtiyatlılar ihtiyatlısı esen her rüzgarın kendisine yaradığı ama şovalye ruhlu bir kumandandır.
çok güzel ağlama sahneleri vardı.
arçeliğin kendi markasıyla çinde yada doğu avrupa'da otomobil ürettirmesi.
ey zahit şaraba eyle ihtiram
insan ol cihanda bu dünya fani
ehline helaldir nâehle haram
biz içeriz bize yoktur vebali.
insan ol cihanda bu dünya fani
ehline helaldir nâehle haram
biz içeriz bize yoktur vebali.
ibadet eden insanların bir çoğundan daha samimi müslüman olabilir. Allah bilir kalplerin neler gizlediğini.
eşi hırıstiyan arap olan bir italyan'a bir türlü neden bizde ibadet ve dinle ilgili kelimelerin bir çoğunun farsçadan geçtiğini anlatamama sebep olan kelime. öz türkçesi tapı kılmak olsa gerek. arapçası salat.
öz olarak dinin direği mezhebine göre beş vakit üç vakit allahü teala c.c. şükran ve minnetlerini sunma vakitleri.
mezhebe göre uygulama şekli değişebilir ancak şekilden ziyade öze bakılması gereklidir.
öz olarak dinin direği mezhebine göre beş vakit üç vakit allahü teala c.c. şükran ve minnetlerini sunma vakitleri.
mezhebe göre uygulama şekli değişebilir ancak şekilden ziyade öze bakılması gereklidir.
nasip kimse ona aşık olur. tabi mesele ego veya cinsel tatminden öte gerçek aşk ise.