bugün
- kedi besleyen kızların ortak özellikleri14
- fay hattına kazıp kontrollü kırmak29
- pakistan ve hindistan denze düşse kimi kurtarırsın17
- kabataş yalanı18
- yola saçılan içkileri talan eden izmirliler12
- erdoğan ikinci atatürk'tür15
- karınız istese sözlüğü bırakır mısınız15
- espressolab24
- erdoğan sonrası hükümet34
- her çarşamba 20 lik çıtır için aynı otele gitmek12
- kisinin 17 yasina verecegi ogut13
- gulmekicinyaratilmis14
- aykolik'in akbilini doldurmak11
- ekrem imamoğlu74
- kasko fiyatları8
- anın görüntüsü15
- aykolik masklavi buluşması8
- galatasaray lı olmanın çok masraflı olması27
- bantla bantla da nereye kadar12
- gezi parkını yakmak8
- okunan kitabı anlatamamak9
- asya'nın en iyi 100 üniversitesinin 4'ü türkiye de20
- en uzun bekletilmiş erkek16
- akpli arkadaşınızı banyoda yıkar mısınız8
- ermeni soykırımı için özür dileyelim kampanyası12
- deprem oldu19
- aykolik yetkili olsun kampanyası35
- 4 hak mezhep9
- aşağılık insanlar11
- yolda namaz kılan davarlar16
- sırrı süreyya önder28
- fotokopici bi erkek39
- kendisinden ayrılan kadını rahatsız eden erkek15
- 27 nisan 2025 eyüpspor galatasaray maçı29
- aknaz beyaz peynir11
- bir erkeğe alınacak en güzel hediye20
- allah ı niçin göremiyoruz14
- papa francis'in serveti9
- yazarların ölüme en çok yaklaştıkları an16
- zina çoğalınca deprem olur10
- bik bik'in mutfağına konuk olmak18
- cuma gitmeyen erkeğe kadınların bakışı9
- nervio'nun evleneceği adam16

entry'ler (608)
Bu hafta donuzlanacaklar listesinde.
Her türlü düşünce, inanç ve ideoloji karmaşası içerisinde olan garip bir g*t tane.. Ehm yazar tanesi.
cigubigule.
Evet. Başkanlık sistemine karşıyım. Görüşüm yönünde birazdan başkanlık sistemini analiz edeceğim
Öncelikle başkanlık sistemi nedir, nasıl bir sistemdir onunla başlayalım.
Başkanlık sistemi, yasama ve yürütme kuvvetlerinin ayrı ayrı organlara verildiği hükümet sistemine verilen addır. Bu sistemde, yasama ve yürütme organları ayrı ayrı seçilir ve birbirlerine müdahale etme durumları yoktur. Bunu basit bir şekilde açıklayacak olursak. Doğru işlediği takdirde halkın isteği doğrultusunda ülkenin yasalarını koyacak, kaldıracak, değiştirecek, bir yasama grubu seçilir. Bir de ülkeyi halkın isteği doğrultusunda yönetecek bir ülke başkanı. iki yönetim organı da birbirine gram karışamayacaktır.
Peki benim istememe sebeplerim nelerdir?
1- "Ülkemizin eti ne budu ne ki" başkanlık sistemi diyorum. Yani Başkanlık sistemini güya ülkeyi daha kolay daha özgür bir şekilde yönetebilmek için getirmek istiyorlar. Benim düşüncem üç kuruş toprağımız ve üç kuruş nüfusumuz var, bunu yönetmek ne kadar zor olabilir.(Bizden büyük ve yönetmesi zor fakat başkanlık sistemi kullanmayan ülkeler varken bir de). Bu kadar küçük ülkeyi yönetmek için başkanlık diyorlarsa ya uyuşukturlar yani g*tleri sıkıya gelmemektedir ya da açık açık beceriksizdirler ve biz ülkeyi yönetemiyoruz diye bağırıyorlardır. Her iki durumda da vatanın iyiliği için derhal görev ve yetkileri düşürülmelidir. Madem Türk olmadıkları halde neo osmanlı diyorlar tek başına 3 kıtaya hakim olan padişahları örnek alıp geriye kalan üç kuruş topraklarımızı yönetsinler.
2- Başkan, belirli bir süreliğine seçildiği ve o süre içinde düşürülemediği için halkın gözünden düşse bile bir dahaki seçime kadar koltuğundan alınamaz.
Yani adam ülkeyi parça pinçik bölse de, vatan topraklarını karış karış satsa da, ülkenin içine etse de görevi ve yetkisi düşürülemez .
3- Başkan, eğer kendi ile her konuda uzlaşamayan bir yasama organı ile muhatap ise bu durumda yapacak bir şeyi yoktur. Rejim krizleri doğabilir. Yani Yasama ile yürütme organları birbirinden bağımsız olduğu için çatışırlar ise(ki ülkemizde yasama ile yürütme birlikte hareket ederken bile problemler çıkıyor) çok büyük yönetim sorunları doğabilir.
4- Başkanlık sisteminin en olumsuz yanı ise iktidarın kişiselleşebilmesidir. Başkan, ayrıcalıkları nedeniyle bir diktatöre dönüşebilir ve kimse buna karışamaz. Ülkemizde ne olacağı ise açık ve ortadadır.
Öncelikle başkanlık sistemi nedir, nasıl bir sistemdir onunla başlayalım.
Başkanlık sistemi, yasama ve yürütme kuvvetlerinin ayrı ayrı organlara verildiği hükümet sistemine verilen addır. Bu sistemde, yasama ve yürütme organları ayrı ayrı seçilir ve birbirlerine müdahale etme durumları yoktur. Bunu basit bir şekilde açıklayacak olursak. Doğru işlediği takdirde halkın isteği doğrultusunda ülkenin yasalarını koyacak, kaldıracak, değiştirecek, bir yasama grubu seçilir. Bir de ülkeyi halkın isteği doğrultusunda yönetecek bir ülke başkanı. iki yönetim organı da birbirine gram karışamayacaktır.
Peki benim istememe sebeplerim nelerdir?
1- "Ülkemizin eti ne budu ne ki" başkanlık sistemi diyorum. Yani Başkanlık sistemini güya ülkeyi daha kolay daha özgür bir şekilde yönetebilmek için getirmek istiyorlar. Benim düşüncem üç kuruş toprağımız ve üç kuruş nüfusumuz var, bunu yönetmek ne kadar zor olabilir.(Bizden büyük ve yönetmesi zor fakat başkanlık sistemi kullanmayan ülkeler varken bir de). Bu kadar küçük ülkeyi yönetmek için başkanlık diyorlarsa ya uyuşukturlar yani g*tleri sıkıya gelmemektedir ya da açık açık beceriksizdirler ve biz ülkeyi yönetemiyoruz diye bağırıyorlardır. Her iki durumda da vatanın iyiliği için derhal görev ve yetkileri düşürülmelidir. Madem Türk olmadıkları halde neo osmanlı diyorlar tek başına 3 kıtaya hakim olan padişahları örnek alıp geriye kalan üç kuruş topraklarımızı yönetsinler.
2- Başkan, belirli bir süreliğine seçildiği ve o süre içinde düşürülemediği için halkın gözünden düşse bile bir dahaki seçime kadar koltuğundan alınamaz.
Yani adam ülkeyi parça pinçik bölse de, vatan topraklarını karış karış satsa da, ülkenin içine etse de görevi ve yetkisi düşürülemez .
3- Başkan, eğer kendi ile her konuda uzlaşamayan bir yasama organı ile muhatap ise bu durumda yapacak bir şeyi yoktur. Rejim krizleri doğabilir. Yani Yasama ile yürütme organları birbirinden bağımsız olduğu için çatışırlar ise(ki ülkemizde yasama ile yürütme birlikte hareket ederken bile problemler çıkıyor) çok büyük yönetim sorunları doğabilir.
4- Başkanlık sisteminin en olumsuz yanı ise iktidarın kişiselleşebilmesidir. Başkan, ayrıcalıkları nedeniyle bir diktatöre dönüşebilir ve kimse buna karışamaz. Ülkemizde ne olacağı ise açık ve ortadadır.
"En sevdiğim Almanya da yaşayan teyzem".
METROSEXüel turizm.
"Bir yolculuktan daha fazlası" olabilecek slogandır.
Etimi keser yerim de kasaba minnet etmem. Borcum yok şükür.
Kazakistan/Astana.
Başlığı açance onun gibi sapık düşüncelere sahip kişilerin analarını şehir dışında üniversiteye yollamışlar.
(bkz: at döner 1 lira)
Türkçü kardeşimiz, yeni gelmiş, hoş gelmiş. Ayrıca uslubu fena değil imiş, kalemi keskin ola.
Kazakistandır.
(bkz: bozkır)
(bkz: bozkır)
Toprak mı istiyorsunuz tabii veriyoruz altı sizin üstü bizim.
çalı çırpı, odun filan atmaktır. Daha iyi yansın. Cayır cayır yansın p*zevenk.
"Kazak Türküyüm, soyadım Kazak Türkçesi, Kazak Türkçesini bilir ve Kazakça konuşurum. Türkiye'ye iki sen önce geldim. Kültürümü gayet iyi biliyorum hatta kendi kültürümü bilmekle kalmayıp senin kültürünü de biliyorum pezevenk" dedirtmiştir bu asimile.