bugün

entry'ler (16)

canto del pilon

insanda şiddetle venezuela'ya gitme isteği uyandıran şarkı.

il ve ilçelerin ingilizce yazımı

bilecik - noland.

il ve ilçelerin ingilizce yazımı

kocaeli - husbandhand.
nevşehir - newcity.
kırşehir - countrycity.
denizli - with sea.
afyon - opiat.
eskişehir - oldcity.
kırıkkale - brokencastle.
tokat - slap.
çankırı - bellcountry.
çanakkale - bowlcastle.
bingöl -thousandlake.
ağrı - pain.
karabük - blackbay.
aksaray - whitepalace.
aydın - enlightened.

abbas isyanda

bir uludağ sözlük yazarı. ekşideki spamcıları uçuran abbas isyanda ile akrabalığı ya da tanışıklığı yoktur.

yeni başbakan

bilal oğlan'dır.

uykusuz

türkiyenin en çok satan mizah ve karikatür dergisi.

http://uykusuzkarikatur.blogspot.com.tr/

falkland adaları

Arjantin'in güney doğusunda yer alan takımadalardır. Başkenti stanley olup doğu adasında yer alır.

natal

Brezilya'nın ceara eyaletinin başkenti. Atlas okyanusu'nun kenarındadır. Ülkenin kuzey doğusunda yer alır.

kemal sunal

Ülkenin gelmiş geçmiş en büyük komedyeni. Aslen malatya'lıdır. Balalayka filminin çekimleri sırasında hayatını kaybetmiştir.

rimini

San marino yakınındaki italyan liman şehri. San marino, rimini havalimanını kullanır.

gibraltar

Cebelitarık boğazında yer alan küçük yarımada üzerine kurulu ülke. Ingiltere'ye bağlıdır. Kendi ordusu ve meclisi vardır.

uruguay

Başkenti montevideo olan ülke. Buenos aires'in tam karşısında yer alır. Dünyanın et üretim merkezidir.

patagonya

Ushuaia adındaki dünyanın en güney şehrinde son bulan uçsuz bucaksız plato bölgesi. Büyük kısmı arjantin'e bağlıdır.

afrika

Mısır'dan mozambik'e kadar açlık, sefalet ve savaşların kol gezdiği kara kıta.

özlem tunca

Daha önce dünyayı geziyorum adlı bir gezi programı sunan, yapmacıklığı hemen farkedilen sunucu.

ömer hayyam

Nizamülmülk ve haşhaşi lideri ile aynı sınıfta eğitim gören büyük türk şairi. Her ne kadar türk şairi olsa da selçuklu düşmanıdır.
© copyright 2005 - 2026