bugün
- ben bu çocukla ilgili evlencem ya9
- mesajlara sürekli geç cevap veren erkek10
- mal mıyım sorunsalı6
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri10
- kiraz cicegi kolonyasi40
- kendine yalan söyleme eğilimi9
- takibe anında takip4
- küt saçlı hatun8
- ilk buluşmada esnaf lokantasına gitmek14
- türk töresinde zina edenin parçalara ayrılması4
- mesih gelseydi4
- aydınlanmak3
- mutsuzken çirkin olmak8
- seninle esnaf lokantasına bile gelirim diyen kadın9
- rahmi koç'un balığın kalanından çorba yapması10
- iskender10
- güne bir şiir dizesi bırak5
- bu gün sözlük ne tatlı lan12
- sözlükteki israil sempatizyanları4
- insan iyiyi kötüyü bilme iradesine aden de kavuştu7
- güzel bir kazın yalnız olmasının nedenleri11
- arkadaşlar çabuk buraya bakın5
- kızılcık şerbeti dizisi2
- seninle salam ekmek bile yerim diyen kız6
- esnaf lokantasında çorba içerken hayatı sorgulamak10
- ona bir şey söyle7
- türk erkeğinde olması gereken meziyetler13
- parcalandim toparlanamiyorum33
- seni severken valizini hazır tutan kadın10
- etli biber dolması yapan erkek9
- musa allah'ın varlığını sorgulayabiliyordu2
- allah savaşa davet etmez vaatlerinden vazgeçmez3
- arkadaşlar ya3
- insanları kölelikten kurtaran tanrı olan allah2
- friedrich hegel la bi cay icek12
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı51
- erkekler tuvaletinde gizli kamera bulunması5
- ağır müslüm gürses sözleri10
- filistin kurtuluş örgütü ve terörü desteklemek2
- ismail kartal31
- platon un mağara alegorisi15
- saygının ve ahlakın yeni nesli olmaz3
- true silik olsun10
- ice latte ısmarlanacak sözlük yazarları6
- özgürlük nedir sorunsalı7
- sardalya4
- karınız için market poşetlerini taşır mısınız9
- ilk buluşmada falafel yemek4
- üsküdar'a çöktükten sonra kutlama yapmak11
- yemek pişirirken hayatı sorgulamak4
entry'ler (124)
Birkaç sene içerisinde özeller arasında gözde olacağını düşündüğüm, terreddüt etmeden bir parçası olmaya karar verdiğim mimarlık fakültesidir.
haşlanan kurbağa misali.
şeytan aldı götürdü. *
ayn rand- hayatın kaynağı ( the fountainhead ).
sınav salonunun tavanı çökebilir ve tuğlalar başınıza gelebilir. Bu hiç de hoş olmazdı heralde. *!
solist olarak işe yarayabilirim ben şahsen. *
herhangi bir sorun çıktığında ayakkabılarına sahip çıkmayan, işten sıyrılma yoluna giderek sizi zor duruma düşüren, uyduruk ayakkabı markası.
an itibariyle bilinmeyen numaralar reklamından çok 900lü hatlar reklamına dönmüş olan reklamdır. ama yiğidi öldür hakkını yeme, başarılı hamle. ilgi çekmek açısından diğer 118 li hatların önüne açık ara geçtiler.
reklamındaki, okulda olması gerekiyorken evleniyo olan kızın adının 'fatmagül' olmasının garip bir rastlantı olduğunu düşündüğüm kampanya.
(bkz: fatmagülün suçu ne)
(bkz: fatmagülün suçu ne)
yanık halde yemek istenmiyorsa kurabiyenin yarım saatten fazla fırında tutulmaması gerektiği.
iskoç aksanı ile amerikan aksanının ortasında kalan aksandır.
bir veda söylemidir. abuk subuk bir kaç insan okusun diye devamlı karşılıksız yazmaktansa anlatılacak bir şey var ise bunu sohbet halinde yapmaya yani yaşama ağırlık vermeye karar vermenin neticesidir. tavsiye edilendir.
(bkz: hayat sokaklarda)
(bkz: hayat sokaklarda)
uno adlı oyunda kullanılan bir terimdir. skip attığınızda bir sonraki oyuncu oynayamaz ve kart atma sırası sıradaki oyuncuya geçer.
sözlüğün mide kaldırıcı ya da mantık dışı şeyler içeren entryler ile doldurulup kirletilmesine karşı başlatılmış bir kampanyadır.
nereyi imzalıyoruz?
nereyi imzalıyoruz?
ekşi sözlükte henüz yazar olamadığı için canı sıkkın olan çaylağın ütopik varsayımıdır.
--spoiler--
Ben böyle her seyle kavga ederken, duydum ki diger insanlar özgükten bahsediyorlar ve bu biricik haklarını savundukça, ailelerinin isteklerine daha fazla boyun eğiyorlar; yaşamlarının geri kalanını birlikte geçirmeye söz verdikleri insanlarla evliliklerine, ekonomiye, yaptıkları diyetlere, yarım kalmış projelere, 'Hayır' ya da 'Bitti' demeyi bir türlü beceremedikleri sevgililerine, hiç sevmedikleri insanlarla öğle yemeği yemeye mecbur oldukları hafta sonlarına esir oluyorlar. Lükse, lüksün görüntüsüne, lüksün görüntüsünün görüntüsüne köle olanlar. Ve birbirinin aynı günler ve geceler geçirenler, 'macera' kelimesinin sadece kitaplarda geçen bir sözcük ya da daima açık duran televizyonda bir hayal olduğu günler ve geceler; ve ne zaman önlerinde yeni bir kapı açılsa,
"ilgilenmiyorum. Havamda değilim," diyenler.
Oysa hiç denemedikleri bir şey için hazır olup olmadıklarını nereden bilebilirler? Ancak bunu sormanın bir anlamı yok; gerçek ise içinde büyüdükleri ve alışkın oldukları dünya düzeninin bozulmasından korkmalarıdır.
--spoiler--
Ben böyle her seyle kavga ederken, duydum ki diger insanlar özgükten bahsediyorlar ve bu biricik haklarını savundukça, ailelerinin isteklerine daha fazla boyun eğiyorlar; yaşamlarının geri kalanını birlikte geçirmeye söz verdikleri insanlarla evliliklerine, ekonomiye, yaptıkları diyetlere, yarım kalmış projelere, 'Hayır' ya da 'Bitti' demeyi bir türlü beceremedikleri sevgililerine, hiç sevmedikleri insanlarla öğle yemeği yemeye mecbur oldukları hafta sonlarına esir oluyorlar. Lükse, lüksün görüntüsüne, lüksün görüntüsünün görüntüsüne köle olanlar. Ve birbirinin aynı günler ve geceler geçirenler, 'macera' kelimesinin sadece kitaplarda geçen bir sözcük ya da daima açık duran televizyonda bir hayal olduğu günler ve geceler; ve ne zaman önlerinde yeni bir kapı açılsa,
"ilgilenmiyorum. Havamda değilim," diyenler.
Oysa hiç denemedikleri bir şey için hazır olup olmadıklarını nereden bilebilirler? Ancak bunu sormanın bir anlamı yok; gerçek ise içinde büyüdükleri ve alışkın oldukları dünya düzeninin bozulmasından korkmalarıdır.
--spoiler--