bugün
- ben geldim kerkenezler12
- bisiklet sürerken kızlık zarı yırtılan kız5
- bir yazarı entrylerine göre yargılamak7
- insanın kendini çok değerli zannetmesi6
- yeni parti12
- velvet36
- velvet geceleri napıyor sorunsalı9
- bilgi içerikli başlık açmamanın sebepleri9
- özelde fingirdeşen yazarlar4
- habire1233
- aklın fikrin sekse çalışması3
- çekirgeleri kim gönderdi9
- insanların hakkında en çok yanıldığı 5 burç11
- g'i l d'e d l'i l y6
- yazarların özledikleri şeyler7
- muslettin amca5
- nasreddinhoca4
- insan sevmeyen insan5
- çok yakışıklı bir erkek olmak2
- bilgi içerikli başlığa gerek yok4
- ülkücü müsünüz türkçü müsünüz ulusalcı mısınız8
- ben geldim karılarım3
- dalida2
- bir insanı tanımadan hakkında konuşmak2
- kürdüm5
- aylık 474 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- dem parti'nin ana muhalefet partisi olması7
- kemalistlerle solcuların ayrılması gerekliliği13
- anneni mi babanı mı seviyorsun diyen akrabalar2
- ölmek için yaratılmış2
- fatma soydaş4
- kadınla erkek arkadaş olabilir mi2
- kabataş olayı görüntüleri27
- sevgiliyle karşılıklı osurarak sevişmek3
- hoşlanılan kızla karşılıklı santranç oynamak2
- istanbul un çok pahalı olması27
- rtx 50702
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj8
- şu aiye konumu versem tezimi yazar mı lan2
- bütün kutsal kitapları okudum yalanı3
- özgür özel'in chp de veda konuşması10
- ne kadar salak olduğunuzu biliyor musunuz7
- sözlük yazarlarının benzetildikleri ünlüler7
- basit bir hayat istemek4
- sözlükte kavga olmayacak mı sorusu2
- dem parti5
- istanbul4
- ağzına verilmek istenen kızın ağzına almaması2
- uludağ sözlüğe sürekli kondom reklamı verilmesi7
- galatasaray ne zaman transfer yapacak11
entry'ler (23)
Zaman kazanmak için yapılmadığına inansam demokrasi diyeceğim ama...
Gözler kapalı ve kulaklıkla dinlendiğinde hayalle gerçek arası yolculuğa çıkaran; insan hayatı gibi iniş çıkışlı bir yapıttır.
Yaşanılan coğrafyayı unutmayınız, elbet bir bakan olacağı için pek dimağında yer etmeyecek olan hadisedir.
Evcil mi bu tür? Evde beslenebiliyor mu?
java, .net, cocoa (mac os 10.5 sonrası) garbage collection teknolojisine sahip platformlardan yalnızca birkaçıdır. tüm işi artık kullanılmayan nesneleri hafızadan temizlemektir. .net'te bir sınıfı idisposable sınıfından türetmek suretiyle o sınıfı yangında hafızadan ilk siktiredilecekler listesine almak gibi cinlik örnekleriyle eğitilip evcilleştirilebilir.
kendisiyle beraber garbage collection cocoa'ya implement edilmiş, geliştiriciler hafıza yönetimi için reference counting çağdışılığından kurtulmuştur.
gücünü veren rendering motoru webkit, apple tarafından geliştirilen open source bir projedir. nightly build'lere sahiptir. ayrıca iphone ve ipod touch'da kullanılan mobilesafari implementasyonu, bugüne dek gördüğüm en iyi mobil web tarayıcısıdır.
yazılım mühendisliği terminolojisinde başlangıç noktasından o anki haline kadar gelişimi iki uç noktada olan yazılımlar için kullanılır. eğer ileride yazılımın nereye gideceği, gereksinimlerin ne olacağı tahmin edilemiyorsa, eldeki en temel gereksinim tanımına uyan en temel prototip çalışır hale getirilip kullanıcı kitlesine sunulur. bundan sonrası, kullanıcı deneyimlerinden iyi feedback'ler toplayarak yazılımı olması gerektiği hale getirmeye kalır. en yaygın olarak, web uygulamalarında bu modele rastlanabilir.
oop paradigamasında sınıflar, bunların üyeleri ve aralarındaki ilişkiler önce mimariye dökülerek tanımlanır, sonraysa her bir member'a gereken kod yazılarak iş yapma yeteneği verilir. ikinci aşamaya implementation denir.
mac os x platformunda geliştirme yapmak için günün en ideal framework'u. ruby, phyton gibi dillere destek sağlasa da objective c genel olarak kullanılagelen ve apple'ın önerdiği dildir. cocoa touch gibi iphone uygulamaları yaratmak üzere kullanılan implementasyonları çıkmıştır, dumanı halihazırda üstündedir.
c'nin object oriented özellikler eklenmiş superset'i. apple ve gcc olarak iki ayrı implementasyona sahip olup, bugün cocoa'nın birincil dilidir.
ikrardandır.
hakkında hepsinin lisansının ücretsiz olduğu ve hepsinin bağımsız, bu işten para kazanmayan kimselerce geliştirilmiş olduğu gibi yanılgılara düşülen bir konsept.
oldukça iyi bir basçıysa da, dünyanın en iyi basçısı falan değildir.
extraction'da victor wooten ve dennis chambers ile soğuk füzyon rüzgarı estiren klas bir herif.
10.3.9 güncellemesi sonrası yerini mac os x tiger'a bırakmış olan bundan 3 yıl öncenin mac os x sürümü. expose ilk olarak bunda geldi.
mac os x panther'den itibaren tüm mac os sürümlerinde bulunan ve pencere değiştirmeyi dünya güzeli bir hale getirmiş olan özellik.
katastrofik kernel'ların aksine yalnızca sistemin temel çalışmasını sağlayan modülleri içeren, bunun haricindeki bileşenlerin ise serbestçe sökülüp takılabildiği işletim sistemi çekirdeklerine verilen isim. hurd, windows, mach gibi örnekler verilebilir. linux verilemez.
localizer ve glideslope isimli iki ayrı mekanizmanın birleşimidir. localizer, tıpkı vor istasyonu gibi belirtilen radyalda pist doğrultusuna uçağın oturmasını sağlarken g/s ise, chart'larda açıkça belirtilmiş bir mesafeden itibaren yaklaşık 3 derecelik bir süzülüş hattı belirterek uçağı pistin ils kategorisine göre değişen bir uzaklığına kadar getirir ve kontrolü pilota devreder.