bugün
- müfredattan felsefe dersinin çıkarılması12
- sözlüğün mal dolması5
- bütün biraderlere hükmeden birader3
- durduk yere size kafayı takan yazarlar5
- deniz göktaş'ın babasının thko mensubu olması6
- gizli artı vermek5
- sgk'nın gözlük camı için 130 tl karşılaması3
- diamond bohsporus gayi2
- diamond bosphorus11
- tai lung30
- bir demlik kahve içmek3
- 7 temmuz 2026 isviçre kolombiya maçı4
- 7 temmuz 2026 arjantin mısır maçı4
- vajinayla ilgili 4 sayfa yazı yazan erkek3
- 1 milyon verseler sözlük hesabınızı satar mısınız6
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği27
- deniz göktaş31
- ömründe hiç büyük musibetle imtihan edilmemiş tip6
- sözlükte seviye ve üslup yoksunu yazarlar7
- kadın siniri5
- lionel messi2
- ciddi ciddi aşure seven insan6
- kirazlı hiçbir şeyin olmaması2
- araya adam sokup yazar banlatmak4
- dine hakaretin ifade özgürlüğü olup olmadığı8
- yargıtay'ın pislik sözcüğünü hakaret saymaması3
- 6 temmuz 2026 meksika ingiltere maçı3
- yaş ilerledikçe fark edilen şey5
- emam ashour2
- lana lang vs mary jane watson2
- haklı çıkmak3
- penisden kot pantolunun belli olması5
- 3 temmuz 2026 portekiz hırvatistan maçı12
- erkekler pipilerini birbirlerine gösteriyor mu14
- ioçk geldi buranın tadı kaçtı2
- radamel falcao garcia2
- evagreen2
- aç yatıyorum8
- 7 temmuz 2026 abd belçika maçı3
- 4 temmuz 2026 kanada fas maçı4
- genç yuzırlarla gereksiz sohbet4
- cumhuriyetin halka sorulmadan getirilmesi27
- 4 temmuz 2026 kolombiya gana maçı3
- 6 temmuz 2026 portekiz ispanya maçı3
- birader yazar başlıkları5
- kalem koleksiyonu yapan erkek2
- seyredilmiş en zevkli dünya kupası4
- kız arkadaşın menemen yüzünden ayrılmak istemesi3
- kimsenin seni sen olduğun için sevmediği gerçeği4
- amor fati2
entry'ler (61)
saydamdır.
iki gerçek asla çelişmez.
galileo
galileo
Namusun önemini ögrendim evde.
Sonra yoksundan namus beklemenin
namussuzluk oldugunu;
gerçek namusun, günah elinin altındayken,
günaha el
sürmemek oldugunu ögrendim.
(bkz: mevlana). yapmak zorunda olduğu için hırsızlık yapan birine sövmek namussuzluktur diyor. alıntı yapma kendi fikrini söyle derseniz; toplumsal varlıklar olan insanların, ahlâk ve adalet dengesini bozan bir eyleme karışmış kişiye - her ne sebepten olursa olsun - yine benzer bir ahlâk dışı eylemle karşılık vermesinin doğruluğuna inanmıyorum. (bkz: iyiliğe iyilik kötülüğe adalet).
Sonra yoksundan namus beklemenin
namussuzluk oldugunu;
gerçek namusun, günah elinin altındayken,
günaha el
sürmemek oldugunu ögrendim.
(bkz: mevlana). yapmak zorunda olduğu için hırsızlık yapan birine sövmek namussuzluktur diyor. alıntı yapma kendi fikrini söyle derseniz; toplumsal varlıklar olan insanların, ahlâk ve adalet dengesini bozan bir eyleme karışmış kişiye - her ne sebepten olursa olsun - yine benzer bir ahlâk dışı eylemle karşılık vermesinin doğruluğuna inanmıyorum. (bkz: iyiliğe iyilik kötülüğe adalet).
belkidir.
aşırı derecede adaletsiz olmaktır. (bkz: azı karar çoğu zarar)
artık düşündüğün gibi yaşamanın zamanı geldi.
daha kötüye gitmesinden yeğdir. (bkz: bardağın dolu tarafı)
bırak umudun yeniden doğsun, her yeni gün seni neden boğsun?
hayat bir gündür, o da bugündür. önemli olan yapamadıklarınız veya yapacaklarınız değil şu an yaptıklarınızdır. hayaller, senaryolar, planlar, pişmanlıklar. hepsi sizi üzer. şu an yaptığınız işle o kadar ilgilenin ki bunlar aklınıza gelmesin.
dürüstlük ve dürüst olmaktan korkmayacakları davranışlar.
merakla beklerim, nedir yarının senaryosu?
çok sevdiğiniz birinin üstüne ağlaya ağlaya toprak attığınız andır. dün yaşayan, gülümseyen o kişiyi ebediyete uğurlarsınız. gözlerinizin önünde girer toprağın altına. işte o an herşey anlamsızdır.
intihar eden insanlar oyunu kaybedince bırakıp giden mızıkçı çocuklar gibi. evet. bu oyundan zevk almak istiyorsanız biraz umut biraz çaba biraz da mantık işinizi görür.
anı yaşamaktır. geleceğe dair hiç fikriniz olmasın demiyorum. ama sürekli " hadi geçsin zaman, 2 sene sonra rahatım vb." cümleler kurmayın. zaman sizin kontrolünüzde değil. hep aynı hızla geçer zaten. onu huzurla geçirirseniz nasıl geçtiğini anlamazsınız. evet.
artık elimde olmayan şeyleri kafama takmıyorum. istemediğim şeyler olmasın diye çabalarım ama eğer olursa da " banane ya benim elimde mi" derim. güzel felsefe bence. en azından ihtiyacım olan huzuru sağlıyor. insan huzurluyken aldığı nefes bile mutlu ediyor.
bıraktığımı nasıl anlayacaksınız dedirten soru. zaten güzel yanı kimsenin karışamaması değil midir? yeri geliyor insan kendi bile karışamıyor.
gönderip göndermemekte tereddüt ettiğim mesajlarda ekrana hızlıca dokunup yanlışlıkla elim çarpmış gibi yapıyorum. kendimi aptal yerine koymamdan büyük mallık var mı? bir de küçükken kendime yumruk atıp, kanatamadım diye bir saat gülmüştüm. malım ben. evet.
adalet nerde diye meraklı ve asabi gözlerle bakarken etrafa; farkettim ki ben adaleti sırtıma bağlamışım. kime baksam adaleti göremiyorum. baktığım kişi de görmüyor. adalet hepimizin sırtındaymış arkadaşlar. onu ordan alıp birbirimize uzatalım. bu haliyle ancak yük olur bize. evet bunu üzgün ve sinirli olduğum için tanıdığım birine selam vermeden yanından geçip giderken farkettim. onun suçu neydi ki? haketti mi bunu? adalet bu değil, herkes hakettiğini alsın. (bkz: adaletin büyüğü küçüğü olmaz) swh.
ben aslında kendimi kandırıyormuşum sözlük. bu aralar umursamaz biri olmayı hayal ediyorum. öyleymişim gibi davranıyorum. ama öyle değilim ki ben. bunu bildiğim için dalga geçiyorum kendimle. neden umursamaz biri olmak zorundayım ki? beni buna zorlayan gelince aklıma, ne hali varsa görsün diyorum. nasıl inanayım bu dediğime. yalancıyım ben. ya da bir deli. bütün günüm böyle geçiyor. bazen de başarıyorum kandırılmayı. gamsız sanıyorum kendimi. etkisi uzun sürmüyor. ağrı kesici içip iyileştim sanmak gibi.
sevilirken sevmemekten başkası değildir efendim. hiç yaşamadım ama çok korkuyorum. severken sevilmezsin acı çekersin, üzülürsün ama sen yaşarsın bunları. ortadaki hüznü kaldırmak senin elindedir. bir gün bunu birine yapmak zorunda kalmaktan çok korkuyorum. içimdeki "seni kim ne yapsın" sesi beni hem rahatlatıyor hem sevilmiyeceksem ne işim var burada dedirtiyor. olsun! ben boşuna doğmuş olayım bir insanın ağlamaktan uyuyamamasına vesile olacağıma...