bugün
- abdullah öcalan9
- alparslan kuytul12
- müsavat dervişoğlu8
- fenerbahçe biraz sert biraz katı9
- aleksey batrakov19
- saddamdan kovulanların türkiyede özerklik istemesi4
- ahmet mümtaz taylan8
- kürtleri sempatik göstermek için söylenen yalanlar4
- marco asensio5
- ağlamamak için kendini tutmak2
- ekşi sözlük21
- ebu hanzala2
- karanlıkta johnny depp e benzeyen yazarlar2
- kokoreç3
- ilk buluşmada 13 pişi yiyen kız12
- deniz akkaya2
- yasakçı zihniyet15
- leyla ile mecnun4
- fenerbahçe'nin başarısızlığının nedenleri4
- ismail kartal16
- hewal ebo3
- muslettin amca4
- polisin verilen emrin yasaya uygunluğunu sorgusu12
- furkan vakfı'na yönelik operasyon3
- meral danış beştaş2
- kürtçülere göre faşist olmayanlar2
- sözlüğün bamyası4
- enayimiknatisi ile kavga etmek13
- eşekçi sosyal medya hesapları2
- stanley kubrick2
- toplumda 3 tip mısto kemal olması2
- zorunlu eğitim12
- bugün ne yapsam9
- 0 0 7'nin kafasını tutup ağaca sürtmek5
- kimse kalmadı5
- palamut2
- tsadik sofit2
- bahçeliden gündem yaratacak seçim sistemi çıkışı7
- aziz yıldırım2
- ulusalcı önderlerin akp'ye geçmesi10
- doların 48 tl olması3
- 21 yaşında erkek 31 yaşında kadın ilişkisi2
- aşk3
- sidiki cherif6
- yeni partinin ilk krizde duvara toslaması6
- üsteki yazarın nickinin düşündürdüğü3
- tarhana içenlerin köylü ve eğitimsiz olması7
- fazla araştırmak kötü müdür5
- yahudilerin istihbaratta cinnileri kullanması7
- scary movie 23
entry'ler (61)
saydamdır.
iki gerçek asla çelişmez.
galileo
galileo
Namusun önemini ögrendim evde.
Sonra yoksundan namus beklemenin
namussuzluk oldugunu;
gerçek namusun, günah elinin altındayken,
günaha el
sürmemek oldugunu ögrendim.
(bkz: mevlana). yapmak zorunda olduğu için hırsızlık yapan birine sövmek namussuzluktur diyor. alıntı yapma kendi fikrini söyle derseniz; toplumsal varlıklar olan insanların, ahlâk ve adalet dengesini bozan bir eyleme karışmış kişiye - her ne sebepten olursa olsun - yine benzer bir ahlâk dışı eylemle karşılık vermesinin doğruluğuna inanmıyorum. (bkz: iyiliğe iyilik kötülüğe adalet).
Sonra yoksundan namus beklemenin
namussuzluk oldugunu;
gerçek namusun, günah elinin altındayken,
günaha el
sürmemek oldugunu ögrendim.
(bkz: mevlana). yapmak zorunda olduğu için hırsızlık yapan birine sövmek namussuzluktur diyor. alıntı yapma kendi fikrini söyle derseniz; toplumsal varlıklar olan insanların, ahlâk ve adalet dengesini bozan bir eyleme karışmış kişiye - her ne sebepten olursa olsun - yine benzer bir ahlâk dışı eylemle karşılık vermesinin doğruluğuna inanmıyorum. (bkz: iyiliğe iyilik kötülüğe adalet).
belkidir.
aşırı derecede adaletsiz olmaktır. (bkz: azı karar çoğu zarar)
artık düşündüğün gibi yaşamanın zamanı geldi.
daha kötüye gitmesinden yeğdir. (bkz: bardağın dolu tarafı)
bırak umudun yeniden doğsun, her yeni gün seni neden boğsun?
hayat bir gündür, o da bugündür. önemli olan yapamadıklarınız veya yapacaklarınız değil şu an yaptıklarınızdır. hayaller, senaryolar, planlar, pişmanlıklar. hepsi sizi üzer. şu an yaptığınız işle o kadar ilgilenin ki bunlar aklınıza gelmesin.
dürüstlük ve dürüst olmaktan korkmayacakları davranışlar.
merakla beklerim, nedir yarının senaryosu?
çok sevdiğiniz birinin üstüne ağlaya ağlaya toprak attığınız andır. dün yaşayan, gülümseyen o kişiyi ebediyete uğurlarsınız. gözlerinizin önünde girer toprağın altına. işte o an herşey anlamsızdır.
intihar eden insanlar oyunu kaybedince bırakıp giden mızıkçı çocuklar gibi. evet. bu oyundan zevk almak istiyorsanız biraz umut biraz çaba biraz da mantık işinizi görür.
anı yaşamaktır. geleceğe dair hiç fikriniz olmasın demiyorum. ama sürekli " hadi geçsin zaman, 2 sene sonra rahatım vb." cümleler kurmayın. zaman sizin kontrolünüzde değil. hep aynı hızla geçer zaten. onu huzurla geçirirseniz nasıl geçtiğini anlamazsınız. evet.
artık elimde olmayan şeyleri kafama takmıyorum. istemediğim şeyler olmasın diye çabalarım ama eğer olursa da " banane ya benim elimde mi" derim. güzel felsefe bence. en azından ihtiyacım olan huzuru sağlıyor. insan huzurluyken aldığı nefes bile mutlu ediyor.
bıraktığımı nasıl anlayacaksınız dedirten soru. zaten güzel yanı kimsenin karışamaması değil midir? yeri geliyor insan kendi bile karışamıyor.
gönderip göndermemekte tereddüt ettiğim mesajlarda ekrana hızlıca dokunup yanlışlıkla elim çarpmış gibi yapıyorum. kendimi aptal yerine koymamdan büyük mallık var mı? bir de küçükken kendime yumruk atıp, kanatamadım diye bir saat gülmüştüm. malım ben. evet.
adalet nerde diye meraklı ve asabi gözlerle bakarken etrafa; farkettim ki ben adaleti sırtıma bağlamışım. kime baksam adaleti göremiyorum. baktığım kişi de görmüyor. adalet hepimizin sırtındaymış arkadaşlar. onu ordan alıp birbirimize uzatalım. bu haliyle ancak yük olur bize. evet bunu üzgün ve sinirli olduğum için tanıdığım birine selam vermeden yanından geçip giderken farkettim. onun suçu neydi ki? haketti mi bunu? adalet bu değil, herkes hakettiğini alsın. (bkz: adaletin büyüğü küçüğü olmaz) swh.
ben aslında kendimi kandırıyormuşum sözlük. bu aralar umursamaz biri olmayı hayal ediyorum. öyleymişim gibi davranıyorum. ama öyle değilim ki ben. bunu bildiğim için dalga geçiyorum kendimle. neden umursamaz biri olmak zorundayım ki? beni buna zorlayan gelince aklıma, ne hali varsa görsün diyorum. nasıl inanayım bu dediğime. yalancıyım ben. ya da bir deli. bütün günüm böyle geçiyor. bazen de başarıyorum kandırılmayı. gamsız sanıyorum kendimi. etkisi uzun sürmüyor. ağrı kesici içip iyileştim sanmak gibi.
sevilirken sevmemekten başkası değildir efendim. hiç yaşamadım ama çok korkuyorum. severken sevilmezsin acı çekersin, üzülürsün ama sen yaşarsın bunları. ortadaki hüznü kaldırmak senin elindedir. bir gün bunu birine yapmak zorunda kalmaktan çok korkuyorum. içimdeki "seni kim ne yapsın" sesi beni hem rahatlatıyor hem sevilmiyeceksem ne işim var burada dedirtiyor. olsun! ben boşuna doğmuş olayım bir insanın ağlamaktan uyuyamamasına vesile olacağıma...