bugün

entry'ler (61)

aklınıza gelen ilk renk

saydamdır.

hastası olunan sözler

iki gerçek asla çelişmez.
galileo

hırsızlara gönül rahatlığıyla sövememek

Namusun önemini ögrendim evde.
Sonra yoksundan namus beklemenin
namussuzluk oldugunu;
gerçek namusun, günah elinin altındayken,
günaha el
sürmemek oldugunu ögrendim.
(bkz: mevlana). yapmak zorunda olduğu için hırsızlık yapan birine sövmek namussuzluktur diyor. alıntı yapma kendi fikrini söyle derseniz; toplumsal varlıklar olan insanların, ahlâk ve adalet dengesini bozan bir eyleme karışmış kişiye - her ne sebepten olursa olsun - yine benzer bir ahlâk dışı eylemle karşılık vermesinin doğruluğuna inanmıyorum. (bkz: iyiliğe iyilik kötülüğe adalet).

sözlük yazarlarının hayatının özeti

belkidir.

aşırı derecede hoşgörülü biri olmak

aşırı derecede adaletsiz olmaktır. (bkz: azı karar çoğu zarar)

ben bu yazıyı kendime yazdım

artık düşündüğün gibi yaşamanın zamanı geldi.

dün bugün ve yarın arasında fark olmadan yaşamak

daha kötüye gitmesinden yeğdir. (bkz: bardağın dolu tarafı)

sözlük yazarlarının favori şarkı sözleri

bırak umudun yeniden doğsun, her yeni gün seni neden boğsun?

sözlük yazarlarının hayat felsefeleri

hayat bir gündür, o da bugündür. önemli olan yapamadıklarınız veya yapacaklarınız değil şu an yaptıklarınızdır. hayaller, senaryolar, planlar, pişmanlıklar. hepsi sizi üzer. şu an yaptığınız işle o kadar ilgilenin ki bunlar aklınıza gelmesin.

erkekler kızlardan ne ister

dürüstlük ve dürüst olmaktan korkmayacakları davranışlar.

gecenin cümlesi

merakla beklerim, nedir yarının senaryosu?

hayatı anlamsızlaştıran anlar

çok sevdiğiniz birinin üstüne ağlaya ağlaya toprak attığınız andır. dün yaşayan, gülümseyen o kişiyi ebediyete uğurlarsınız. gözlerinizin önünde girer toprağın altına. işte o an herşey anlamsızdır.

sözlük yazarlarının tespitleri

intihar eden insanlar oyunu kaybedince bırakıp giden mızıkçı çocuklar gibi. evet. bu oyundan zevk almak istiyorsanız biraz umut biraz çaba biraz da mantık işinizi görür.

huzur veren şeyler

anı yaşamaktır. geleceğe dair hiç fikriniz olmasın demiyorum. ama sürekli " hadi geçsin zaman, 2 sene sonra rahatım vb." cümleler kurmayın. zaman sizin kontrolünüzde değil. hep aynı hızla geçer zaten. onu huzurla geçirirseniz nasıl geçtiğini anlamazsınız. evet.

sözlük yazarlarının itirafları

artık elimde olmayan şeyleri kafama takmıyorum. istemediğim şeyler olmasın diye çabalarım ama eğer olursa da " banane ya benim elimde mi" derim. güzel felsefe bence. en azından ihtiyacım olan huzuru sağlıyor. insan huzurluyken aldığı nefes bile mutlu ediyor.

20 bin liraya sevginizi bırakır mısınız

bıraktığımı nasıl anlayacaksınız dedirten soru. zaten güzel yanı kimsenin karışamaması değil midir? yeri geliyor insan kendi bile karışamıyor.

sözlük yazarlarının yaptığı mallıklar

gönderip göndermemekte tereddüt ettiğim mesajlarda ekrana hızlıca dokunup yanlışlıkla elim çarpmış gibi yapıyorum. kendimi aptal yerine koymamdan büyük mallık var mı? bir de küçükken kendime yumruk atıp, kanatamadım diye bir saat gülmüştüm. malım ben. evet.

adalet nerde diye meraklı ve asabi gözlerle bakarken etrafa; farkettim ki ben adaleti sırtıma bağlamışım. kime baksam adaleti göremiyorum. baktığım kişi de görmüyor. adalet hepimizin sırtındaymış arkadaşlar. onu ordan alıp birbirimize uzatalım. bu haliyle ancak yük olur bize. evet bunu üzgün ve sinirli olduğum için tanıdığım birine selam vermeden yanından geçip giderken farkettim. onun suçu neydi ki? haketti mi bunu? adalet bu değil, herkes hakettiğini alsın. (bkz: adaletin büyüğü küçüğü olmaz) swh.

ben aslında kendimi kandırıyormuşum sözlük. bu aralar umursamaz biri olmayı hayal ediyorum. öyleymişim gibi davranıyorum. ama öyle değilim ki ben. bunu bildiğim için dalga geçiyorum kendimle. neden umursamaz biri olmak zorundayım ki? beni buna zorlayan gelince aklıma, ne hali varsa görsün diyorum. nasıl inanayım bu dediğime. yalancıyım ben. ya da bir deli. bütün günüm böyle geçiyor. bazen de başarıyorum kandırılmayı. gamsız sanıyorum kendimi. etkisi uzun sürmüyor. ağrı kesici içip iyileştim sanmak gibi.

sözlük yazarlarının en büyük korkusu

sevilirken sevmemekten başkası değildir efendim. hiç yaşamadım ama çok korkuyorum. severken sevilmezsin acı çekersin, üzülürsün ama sen yaşarsın bunları. ortadaki hüznü kaldırmak senin elindedir. bir gün bunu birine yapmak zorunda kalmaktan çok korkuyorum. içimdeki "seni kim ne yapsın" sesi beni hem rahatlatıyor hem sevilmiyeceksem ne işim var burada dedirtiyor. olsun! ben boşuna doğmuş olayım bir insanın ağlamaktan uyuyamamasına vesile olacağıma...
© copyright 2005 - 2026