bugün

sevdiği entry'ler

anın görüntüsü

görsel

"Gene de içtiğim çaylara şeker diye kimi zaman bir çift balkon attığım oluyor. "

Ne güzel bir cümledir bu. Öyle anlar var ki sahiden, insanın ruhunun tadı tuzu oluyor; uzandığımız bir çayın şekeri oluveriyorlar çok uzaklardan alıp getirdiğimiz..

Canımın içi, Her kitabı ayrı değerli !

gecenin sözü

" Birini; hiçbir zaman affedemeyeceğini anladığında ondan vazgeçersin.

Birini; ondan hiçbir zaman vazgeçemeyeceğini anladığında affedersin."

günün sözü

Kötü biri olmaktansa hiç kimse olmayı tercih ederim.

Bir yerlerde ingilizcesini okuduğum söz. ne zaman haberlere falan gözüm takılsa bu sözü tekrarlarım. Kötü olmak, zalim olmak nasıl da kolay. Keşke hep beraber hiç kimse olsak..

anne

Gecenlerde saçlarındaki sarılar ne güzel duruyor dedi. Benim saçımda sarı yok ki dedim. Yok bak önlerinde var dedi. Aynaya baktım gercekten de önden ince birer tutam saçım sararmıs.

Sizdeki güzellikleri sizden daha iyi görendir.Bir iki tel saçında bile bir güzellik bulur.

Aklıma birine aşık olduğun zaman onun her şeyinin senin gözüne çok güzel gelmesi geldi ama bu bir süre sonra sonra geçer aşk bittiğinde. Annenin aşkıysa bakidir, her zaman en güzelsin onun gözünde.

sözlük yazarlarının çizimleri

görsel
Çizimden ziyade boyama benimki. Çok da irdelemeyelim.

gece

Yine böyle bir gece vaktiydi.
Belki biraz daha soğuk, çok daha sessiz ve dizlerini göğsüne çekmiş bir çocuk yalnızlığındaki yolculukla, harikulade yıldızların serpilmiş olduğu gökyüzünü seyre daldığım bir gece vaktiydi; ya uyandığımı zannettiğim ya da rüyaya daldığımı fark edemediğim güzellikteydi.
Bakışlarımı yükseklerde gezdirdiğimde insanlar da o yıldızlar gibi kayıp giderlerlerken hepsi güzeldi; sıcacıktı, onlar kadar parlak ve anlaşılırdı.
Yavaş yavaş yıldızlar azaldı, zamanla kayboldu ve yerini üryan bir boşluğa bıraktı...
yine uyudum ya da rüyadan uyandığımı zannettim; gökyüzü değiştikçe insanların bıraktığı hissiyat da değişti sanki,durmadan değişti gece.
Durmadan değiştik.

başlıkları alt alta okumak

(bkz: insana iyi gelen şeyler)
(bkz: gülümsemek)

Gülümseten bir detay*

niye herkes mutsuz

Çünkü mutlu olmak bir sanattır.

Mutlu olmak isterseniz bir ya da iki sebep bulursunuz.
Ama mutsuz olmak isterseniz binlerce sebep bulunur.
Kendi yaşadıklarımı ve uzun süredir devam eden mutsuzluğumu enine boyuna boyuna değerlendirdiğim süre içinde anladım ki mutlu olmak bir seçim ve o bir iki mutlu olma sebebebine tutunmaktan başka bir çarem yok. Çok klişe ama bu böyle. Birinin gelip sizi mutlu etmesini beklemeyin. Hatta onun yerine siz birilerini mutlu edin. Ve başkalarının modunuzu düşürmesine izin vermeyin.

günün sözü

"Sabır ve zaman; işte benim bahadır askerlerim."
Tolstoy

cahit zarifoğlu

" kendimden yorulduğum günlerdeyim."
Öyle ya insanı en çok yoran kendisidir... Bir cümlesiyle birçok şeyi daha iyi anlamama sebep olan, Soyadı gibi zarif olan şair. Hassas kalbini dizelere ince ince işlemiş. Öyle sade, öyle asil.

gecenin sözü

suyun yaradılışına hayranım;

eğer ağaca eşlik ederse, onu tomurcuklandırır.
eğer ateşe temas ederse, onu söndürür.
eğer kirlilikler ile karşılaşırsa, onu temizler.
eğer un ile kucaklaşırsa, onu pişirime hazır hale getirir.
eğer güneşle birleşirse, gökkuşağı oluşur.
ancak yalnız kalırsa eğer, gitgide kokuşur.

gönlümüz de 'su' ya benzer, başkaları ile olduğunda yaşayan ve etkileşebilendir, yalnızlıkta ise ölü ve tutuktur.

- frugh farakhzad.

"birlikte" olmalarınızın değerini bilin lütfen.
© copyright 2005 - 2026