bugün
- poğaca ile kahvaltı yapmak2
- osint metodolojisi2
- çerçeve yasa11
- arabayla almanya'dan türkiye'ye gitmek11
- yeni partinin çerçeve yasa kararı15
- reis2
- ey insan3
- mikroplastik kirliliği2
- eşitlik mi özgürlük mü8
- ekşi sözlük referans17
- yaşlandığının farkına varmak9
- gocu beyin günü aydın olsun2
- farklı alemlere yolculuk2
- mekke anlaşması20
- ekonomi8
- türkiye10
- gammazlığı elinden alınan yazar14
- recep tayyip erdoğan7
- müzik dinlemek5
- sözlük yazarlarının hayatını değiştirecek şey4
- dağ evi olmayan erkek5
- sözlüğün çok durgun olması6
- sözlük yazarlarının kekleri5
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- merfulu11
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- asosyal ve çirkin olmak4
- sıcak hava vs soğuk hava6
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz16
- kainattaki değişim2
- günlük tutan erkek19
- sonradan olma2
- tarım3
- kartoncu birader vs erecto bey3
- ev almak isteyenlere tavsiye7
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi19
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler5
- evlenmeme nedenleri5
- bana gel film izleriz diyen erkek16
- cansever19
- clean girl akımı4
- sigara içmeyen erkek4
- orospu çocuğu gördüm de böylesini hiç görmedim3
- yanlışlıkla gey olmak9
- sözlük kızları çirkin oldukları için buradalar4
- yahudi olmak için anneniz yahudi olması gerekiyor3
- yahudilere sallayan kitaplar3
- yazarların para ödediği yapay zekalar7
- dönen tekme atabilen sözlük yazarları7
- şort giyen genç kıza saldıran yaşlı kadın29
entry'ler (10)
Kafa yapması için gereğinden fazla anti depresan almak beyninize ve karaciğerinize yapacağınız bir eziyetten başka birşey değildir.
Toplumun geneli bu ilaçları ''uyuşturucu'' olarak görür. Bu ilaçlardan korkar. Fakat kesinlikle beyni uyuşturan ilaçlar değillerdir. Beyindeki merkezi sinir sistemini düzenleyici etkileri vardır. Tabii merkezi sinir sisteminizde gerçekten bir bozukluk varsa kullanılması gerekir. Bunun tespitinide en iyi psikiyatrlar yapabilir. Bu yüzden bir psikiyatra danışmadan bu ilaçları almak yapabileceğiniz büyük hatalardan biri olur. Psikiyatr size nasıl başlayıp nasıl bırakmanız gerektiği konusunda rehberlik eder. Eğer kendiniz kimseye danışmadan kullanmaya başlarsanız ve dozunu ayarlayamazsınız hem yan etkilerini maksimum hissedersiniz(ki bu hiç kolay bi'şey değildir),hemde başlayıp bırakması zor olabilir.
Yasal ve hukuki konularda psikoloji baz alınarak çözümün arandığı sentez bir bilim dalı.Adli psikologlar hem psikoloji hem hukuk eğitimi alırlar.
Soracağınız soru ahlak dışı olmamasına rağmen çeşitli nedenlerden ötürü sormaya utanıyorsanız sizde muhtemelen ''özgüven'' eksikliği vardır.Tedavisi mümkündür fakat biraz sabırlı olmalısınız.
Çocuğun bu yaşlarda bilinçüstü tam olarak gelişmediğinden bilinçaltına hitap eden bir eğitimdir.Bu nedenle önemlidir.Zira bu eğitim eksik veya yanlış verilirse ilerleyen yaşlarda bilinçaltındaki bazı eksik veya yanlış kavramlardan dolayı kişinin bir psikolog müşterisi olması muhtemeldir.
Bir şizofrenin hayatının anlatıldığı mükemmel bir film.Fakat filmin orjinal ismiyle Türkçe'ye çevrilmiş halinin arasında biraz farklılık var.Zaten çeviriler genellikle orjinalin büyüsünü bozar.
Gerçeklik algısının kaybolması durumudur.Kişi gerçekle hayal arasındaki farkı göremez.Dış dünyaya ilgisiz kalır.Zaman zaman saldırgan olabilir.Maalesef tam olarak bir tedavisinin olduğu söylenemez.Anti-depresanlarla kontrol altına alınabilir.Ama tam tedavi çoğunlukla gerçekleşmez.Bu yönüyle tansiyon hastalığına benzer.Yani ilaç aldığınız sürece durumunuz iyidir.
Eğer hava serinse fizyolojik anlamda mümkündür.Ama yazın ortasında üşümek kuvvetle muhtemel psikolojiktir.Yazın sıcakla beraber daha fazla hormon salgılanır.Dolayısıyla aşk hormonuda fazla salgılanır.Bu yüzden aşık olma ihtimaliniz artar.Birde aşkınıza karşılık bulamadıysanız bu durumu düşündükçe (hava ne kadar sıcak olursa olsun)içinize bir titreme,bir üşüme hissi gelmesi normaldir.
Eğer iddia edildiği gibi ''Rock'' bir kültürse o zaman Rock ile ''Hiphop'' kıyaslanabilir.Zira Hiphop içinde ''Rap'' ,''Graffiti'',''Breakdance'' gibi unsurları bulunduran bir kültürdür.Bu durumun çok iyi bilinmemesinden ''Ben rap dinlemem ama Hiphop dinlerim...'' tarzı saçma yorumlara şahit oluyoruz.
''Yırtılan o resmi esen rüzgara emanet ettim
Şimdi toprak altı tohumu elalem ekti''
Pit10
Şimdi toprak altı tohumu elalem ekti''
Pit10