bugün
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı30
- tai lung50
- çocuklara verilen farklı isimler3
- başakşehir'in galatasaray'a hep yatması14
- sözlükte en az sevdiğiniz yazar16
- ölmüş birini özlemek4
- claudian clouds15
- masklavinin akepeyi hiç eleştirmemesi28
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- en fazla cinsel suçun işlendiği ülkeler18
- eşşek gözlü sözlük yazarı6
- gece gelen makarna yeme isteği10
- kombin atıp erkek düşüren kız yazar7
- dünyayı kimler yönetiyor6
- büyü yapan sözlük yazarları11
- arkadaşlar neden böylesiniz8
- türk kızları keko erkek mi seviyor12
- lezbiyenlik kul hakkına girmektir8
- cinlerin insanlarla ilişkiye girmesi9
- seviştikten sonra biz şimdi neyiz diyen cin5
- enayimiknatisii21
- sözlükte cin var mı6
- sözlüğe kombin atan erkeğin asıl amacı12
- arkadaşlar bir şey dicem7
- salça yapan sözlük kızı10
- gece mezarlıkta cinlere şeker dağıtmak6
- zorunlu eğitim13
- sarapci koala55
- kombin atıp kız düşüren erkek yazar7
- nervio8
- dinlerin uydurma olduğu gerçeği11
- havaların soğumaya başlaması3
- öğretmenlerin 3 aylık tatillerinin bitmesi6
- victor osimhen10
- demleme usulü makarna5
- geceye bir şiir bırak7
- iyi geceler4
- yeni parti'nin kürtçü olması14
- sevgi ihtiyacını 31 çekerek karşılamak11
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu11
- mucizelere inanıyor musunuz6
- kendini eleştirebilen insan7
- masklavi ile yeni parti mitingine gitmek38
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri29
- bu hesap gizlidir3
- anın görüntüsü21
- fenerbahçe12
- çağımızın ahlak tiyatrosu2
- oy verdiğim partiyi niye eleştireyim13
- s'i l v'e r m'i s t29
entry'ler (6)
Bence herkesin hayatında kendisi için bir şeyler yapması gerekiyor. Çünkü bazen iş, sorumluluklar ve günlük koşturmaca içinde kendimizi sürekli erteliyoruz. Oysa insanın kendi hayatına da zaman ayırması gerekiyor. Bunun için bazen konfor alanından çıkmak şart. Yeni bir şey denemek. Spor yapmaya başlamak. Yeni bir hobi edinmek. Daha önce cesaret edemediğin bir şeye adım atmak. ilk başta zor gelse de insan kendisi için bir şey yaptığında aslında kendine ne kadar iyi geldiğini fark ediyor. Bence önemli olan büyük değişimler beklemek değil. Küçük de olsa bir yerden başlamak. Ben de kendim için birçok şey yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden geleceğim için de bir adım atmak istedim. Yatırıma başlamak için büyük paralar ya da doğru zamanı beklemek gerektiğini düşünmüyorum. Önemli olan bir yerden başlamak. Ben de bu düşünceyle Türkiye Hayat Emeklilikten BES yaptırdım. Bence insanın kendine yaptığı en güzel şeylerden biri kendisini önemsemek. Bugün kendin için attığın küçük bir adım, yarın daha huzurlu ve daha güvenli hissettirecektir.
başlıkta yazılanların aksine ben şimdiye kadar hiç vize reddi almadım. bunun tek başına bir formülü olduğuna inanmıyorum ama başvuru dosyasını ne kadar özenli hazırlarsanız o kadar rahat ettiğinizi düşünüyorum. her başvurumda istenen evrakları eksiksiz hazırlıyorum, verdiğim bilgilerin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat ediyorum ve ne olur ne olmaz diye seyahat sağlık sigortasını da başvurudan önce mutlaka yaptırıyorum. zaten birçok ülke bunu zorunlu tutuyor. bende son ana bırakmayarak türkiye sigorta'nın mobil uygulaması üzerinden birkaç dakika içinde oluşturuyorum. elbette son sözü konsolosluk söylüyor, kimse kesin vize alacağını iddia edemez ama başvuruyu eksiksiz yapmak, gerekli belgeleri zamanında hazırlamak ve seyahat sağlık sigortasını önceden tamamlamak süreci daha düzenli hale getiriyor. benim deneyimim de bu yönde oldu, bugüne kadar yaptığım hiçbir vize başvurusunda ret almadım.
Her geçen gün insanların birbirine olan faydasının ve desteğinin azaldığını düşünüyorum. Eskiden insanlar zor zamanlarda aileden, çevreden ya da dostlarından daha fazla destek görebiliyordu ama artık herkes kendi hayat mücadelesine odaklanmış durumda. Toplum da giderek daha bireysel bir yapıya dönüşüyor. Bana göre bu durum ilerleyen yıllarda daha da artacak. Kimse kimsenin maddi ya da manevi yükünü taşımak istemiyor, çünkü herkesin kendi derdi ve geçim sıkıntısı var.
Bu yüzden artık insanın kendi geleceği ve sağlığı için bazı adımları kendisinin atması gerekiyor. Özellikle de sağlık konusu bence en önemli meselelerden biri haline geldi. Beklenmedik bir sağlık sorunu yaşandığında hem maddi hem manevi olarak çok zorlanabiliyorsun. Devlet hastanelerindeki yoğunluk, özel hastanelerdeki yüksek ücretler derken insanlar artık kendilerini güvence altına alma ihtiyacı hissediyor. Ben de bu yüzden Türkiye Sigorta üzerinden tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. Açıkçası bunu bir masraf gibi değil, tamamen kendime yaptığım bir yatırım gibi görüyorum. Çünkü günün sonunda insanın en büyük güvencesi yine kendisi oluyor. Artık sadece çalışmak yetmiyor, sağlık, sigorta, birikim ve gelecek planlaması gibi konularda da bilinçli hareket etmek gerekiyor. Ben de elimden geldiğince kendim için yapabileceğim şeyleri artırmaya çalışıyorum.
Bunun yanında artık sadece sigorta değil, küçük de olsa düzenli birikim yapmaya ve finansal olarak kendimi daha güvende hissettirecek adımlar atmaya çalışıyorum. Çünkü gelecekte neyle karşılaşacağımızı kimse bilmiyor.
Bu yüzden artık insanın kendi geleceği ve sağlığı için bazı adımları kendisinin atması gerekiyor. Özellikle de sağlık konusu bence en önemli meselelerden biri haline geldi. Beklenmedik bir sağlık sorunu yaşandığında hem maddi hem manevi olarak çok zorlanabiliyorsun. Devlet hastanelerindeki yoğunluk, özel hastanelerdeki yüksek ücretler derken insanlar artık kendilerini güvence altına alma ihtiyacı hissediyor. Ben de bu yüzden Türkiye Sigorta üzerinden tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. Açıkçası bunu bir masraf gibi değil, tamamen kendime yaptığım bir yatırım gibi görüyorum. Çünkü günün sonunda insanın en büyük güvencesi yine kendisi oluyor. Artık sadece çalışmak yetmiyor, sağlık, sigorta, birikim ve gelecek planlaması gibi konularda da bilinçli hareket etmek gerekiyor. Ben de elimden geldiğince kendim için yapabileceğim şeyleri artırmaya çalışıyorum.
Bunun yanında artık sadece sigorta değil, küçük de olsa düzenli birikim yapmaya ve finansal olarak kendimi daha güvende hissettirecek adımlar atmaya çalışıyorum. Çünkü gelecekte neyle karşılaşacağımızı kimse bilmiyor.
Yaş almak çoğu zaman bir anda fark edilen bir durum değil, küçük değişimlerin zamanla birikmesiyle kendini gösteriyor. Eskiden çok da önemsenmeyen şeylerin daha dikkat çekici hale gelmesi, bazı alışkanlıkların değişmesi ve bedenin verdiği sinyallerin daha fazla hissedilmesi bu sürecin doğal bir parçası. Eskiden geçer diye düşünülen küçük sağlık sorunları artık daha fazla dikkate alınmaya başlanıyor. Düzenli kontroller, check up yaptırmak ya da bir şikayeti ertelememek gibi davranışlar daha yaygın hale geliyor. Günlük enerjideki değişim bile daha net fark ediliyor. Bununla birlikte planlama ihtiyacı da artıyor. Sadece günlük hayat değil, sağlıkla ilgili konularda da daha temkinli bir yaklaşım oluşuyor. ihtiyaç olursa bakarım düşüncesi yerini daha hazırlıklı olayım yaklaşımına bırakabiliyor. Bu noktada Türkiye Sigorta'nın Esnek Sağlık Sigortası gibi daha esnek yapıya sahip ürünler daha belirgin hale geliyor. Çünkü herkesin sağlık ihtiyacı aynı değil ve bu ihtiyaçlar zaman içinde değişebiliyor. poliçenin zaman içinde genişletilip daraltılabilmesine imkan tanıyor. Farklı hastane ağları seçebilmek ve ihtiyaçlara göre teminat ekleyebilmek, değişen beklentilere uyum sağlamayı kolaylaştırıyor. Bu da daha dengeli ve kontrol edilebilir bir plan oluşturulmasına yardımcı oluyor. Kısacası yaş almak, ihtiyaçları daha net fark etmek anlamına geliyor. Bu süreçte daha bilinçli seçimler yapmak ve esnek çözümlere yönelmek, hayatın ilerleyen dönemlerinde daha rahat bir denge kurulmasına katkı sağlayabiliyor.
tamamlayıcı sağlık sigortasından bir süredir yararlanıyorum ve birçok açıdan kolaylık sağlıyor. öncelikle evime yakın olan özel hastanelerde geçiyor olması benim için büyük avantaj. istediğimde kolaylıkla muayene oluyorum ve sırada beklemiyorum. Bilgi almak istediğimde de Türkiye Sigorta'nın müşteri hizmetlerini arıyorum ve yardımcı oluyorlar. Bence sağlığa yapılabilecek yatırımlardan biri.
öncelikle allah hiç kimseye sağlık sorunu yaşatmasın. bu gibi durumları işiniz düşmeden tam olarak anlayamıyorsunuz. ben eşimin ısrarları sonucunda geçen sene türkiye sigorta'dan özel sağlık sigortası yaptırdım. devlet hastaneleri hem bana yakın değil hem de uzun sıralar beklemek için zamanım yok. genel kontrol için evime en yakın olan özel bir hastaneye gittim ve sigortam orada geçerliydi. O an ek bir ödeme çıkar diye düşünmüştüm ama beklediğim gibi olmadı. pek çok şey yaptırdım ama ek bir masrafla karşılaşmadım. genel anlamda faydalı buluyorum.