bugün

kimsenin kimseye faydasının olmaması

Her geçen gün insanların birbirine olan faydasının ve desteğinin azaldığını düşünüyorum. Eskiden insanlar zor zamanlarda aileden, çevreden ya da dostlarından daha fazla destek görebiliyordu ama artık herkes kendi hayat mücadelesine odaklanmış durumda. Toplum da giderek daha bireysel bir yapıya dönüşüyor. Bana göre bu durum ilerleyen yıllarda daha da artacak. Kimse kimsenin maddi ya da manevi yükünü taşımak istemiyor, çünkü herkesin kendi derdi ve geçim sıkıntısı var.

Bu yüzden artık insanın kendi geleceği ve sağlığı için bazı adımları kendisinin atması gerekiyor. Özellikle de sağlık konusu bence en önemli meselelerden biri haline geldi. Beklenmedik bir sağlık sorunu yaşandığında hem maddi hem manevi olarak çok zorlanabiliyorsun. Devlet hastanelerindeki yoğunluk, özel hastanelerdeki yüksek ücretler derken insanlar artık kendilerini güvence altına alma ihtiyacı hissediyor. Ben de bu yüzden Türkiye Sigorta üzerinden tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. Açıkçası bunu bir masraf gibi değil, tamamen kendime yaptığım bir yatırım gibi görüyorum. Çünkü günün sonunda insanın en büyük güvencesi yine kendisi oluyor. Artık sadece çalışmak yetmiyor, sağlık, sigorta, birikim ve gelecek planlaması gibi konularda da bilinçli hareket etmek gerekiyor. Ben de elimden geldiğince kendim için yapabileceğim şeyleri artırmaya çalışıyorum.

Bunun yanında artık sadece sigorta değil, küçük de olsa düzenli birikim yapmaya ve finansal olarak kendimi daha güvende hissettirecek adımlar atmaya çalışıyorum. Çünkü gelecekte neyle karşılaşacağımızı kimse bilmiyor.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026