bugün

sevdiği entry'ler

mutlu olduğunuzun işaretleri

BENiM iLE iLGiLi UFAK BiR DETAYI SEVDiKLERiM HATIRLADIĞI ZAMAN MUTLU OLUYORUM.

sanat

"Kültürün en incelmiş noktası sanattır.
Aynı zamanda insanın da en inceldiği yer sanattır."

Nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama tam olarak böyle not almışım. podcast dinlerken de denk gelmiş olabilir, bilemedim. sanatı en iyi ifade eden cümlelerden bence...
Cümle nerde geçiyor bilen varsa beri gelsin:)

30 yaşından sonra ders çalışmak

Universite bittikten sonra kitap kapagi acmamis, iki makale okumamis, iki not tutmamis suserlar icin zor gelen seydir.

kulağında kulaklık bisikletle gezmek

Yapman guzum. Parcalarinizi cop posetiyle yerden toplarlar valla.

ramazan davulculuğu yasaklanmalıdır

Luks ve guvenlikli bir sitede yasadigim icin yillardir duymadigim sozde gelenek, ozde milleti haraca baglama eylemidir davulculuk.
Oruc tutacak adam ramazan davulcusuna mi bakar aq?

bisikletle işe gitmeyi medenilik sanan insan

Yapman guzum. Yerden cop posetiyle toplarlar valla parcalarinizi.

gemide çalışmak

izmit'ten italya trieste'ye gittim gecen yaz.
Ilk gun cok ama cok zor gecirdim. Cunku deniz tuttu. Ancak diger gunler oldukca eglenceliydi...

evlenmemek bir başarısızlık mı

Evlenip bosanmis bir agbiniz olarak koca bir hassiktir oradan cekiyorum. Bu saatten sonra ikinci kez evleneni siksinler.

eyt diye ağlayanlar şimdi maaş diye ağlıyor

Olene kadar calismasi gerektigini anlamayan muhalif kesimin emeklilik ve para diye aglamasidir.

türkiye de lise öğrencilerinin durumu

Okumaya calisarak zaman ve para kaybediyorlar, kaybettiriyorlar. Okumanin bir anlami yok, yuksek lisans mezunu adamlar bile asgari ucrete is bulamiyorlar. Yol yakinken vazgecsinler bu sevdadan. Is hayatina atilip meslek ogrensinler.

fenerbahçe

Yillarini vermis bir fenerbahce spor klubu kongre uyesi olarak ali koc'un ve takimimizin yanindayim.

öksürük krizine iyi gelen şeyler

Oksurmemek.

nişanlını yıkar mısın

Eski esim olacak sahsiyet, bundan 5 sene once safra kesemin patlayarak acil ameliyatla aldirdigimda vucudumda 50+ dikis varken birak dus aldirmayi basit pansuman bile yapmamis, hastanede gece refakatci olarak kalmamis, dikislerim patlamasin diye yataktan kalkarken, egilip dogrulurken yardimci bile olmamisti. Rahmetli babam, mekani cennet olsun eski bir doktor olarak benimle hastanede kalmis ve her gun usenmeden pansumanimi yapmisti. Babamin vefatiyla birlikte de esim olacak sahsiyeti tek celsede hayatimdan siktir ettim.

Simdi dusunuyorum da beni yine bu kadin milleti kendine dusman etti.

Yani cevabim kesinlikle hayir.

bencil düşüncesiz birine aşık olan salak

Kendi eliyle kendi hayatini bir guzel sikecek olan salaktir.
Ask yalan, pompa talan.

fenerbahçe taraftarı

Fenerbahce, Sanli cumhuriyetimize ve atamiza sahip cikan tek takimdir. Bunun bir parcasi olan herkes, bundan gurur duymalidir. Sahsen kongre uyesi olarak bu gururu uzerinde tasiyorum. Feto’nun kicini yalayanlar, bunu aglayarak gunlugune yazabilir.

muhtar

Artik ne sikime yaradigini merak ettigim devletin sirtindaki kambur. Herkesin e devlet sifresi var. Kimse gidip de dur lan muhtardan ikametgah belgesi alayim demiyor aq. Koydeki adamin bile elinde akilli telefon ve evinde de kablosuz internet var. Hicbir kurum veya kurulus covid ile birlikte cikti belge istemiyor. Sirf su muhtarlik isine son verilse, emekliye ek maas saglanabilirdi. Son 4 sene icerisinde ikametgahim degisti ama bir kez bile bagli muhtara gidip basvurmadim. E devletten hallettim.

türkiye de asla düzelmeyecek şeyler

Ahlak, ahlak ve ahlak.

sözlük yazarlarının bayram harçlıkları

Az once paket servis getiren gencten kiza 300 tl atesledim. Hic gerek yoktu abi dedi ama mutlu da oldu. Bu ise muhtac eden sistemin ta amina koyayim.

tatil hayali kuramamak

Turkiye'de tatil plani kurmak ve garip garip otellere minimum kemiksiz 7-8 maas parayi 5-6 gun icin gommek varosluktur. Ne de olsa elin gavuru daha az paraya daha cok tatil yapiyor.

türkiyede dolandırıcılığa önlem alınmaması

Herkesin derdi birbirini her anlamda sikmek olmus.
Dolandirilmamak icin malum sitelerden kesinlikle alisveris yapmiyorum. Internetten alisveris yapmiyorum ve asla ikinci el bir sey almiyorum. Mahalle arasi ne idugu belli olmayan dukkanlara bir sey bakmak icin bile girmiyorum. Magazasindan gidip gorup, adima fatura kestirmeyi tercih ediyorum. Boyle olunca dolandirilma ihtimali de otomatikman ortadan kalkmis oluyor.
© copyright 2005 - 2026