bugün
- gece gelen makarna yeme isteği11
- arkadaşlar neden böylesiniz9
- başakşehir'in galatasaray'a hep yatması13
- sözlükte en az sevdiğiniz yazar17
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı27
- tai lung50
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet12
- claudian clouds15
- arkadaşlar bir şey dicem7
- lezbiyenlik kul hakkına girmektir8
- büyü yapan sözlük yazarları11
- gece mezarlıkta cinlere şeker dağıtmak4
- biliyorum ama soylemem4
- öğretmenlerin 3 aylık tatillerinin bitmesi6
- ruhi çenet'in hasidikler videosu5
- en fazla cinsel suçun işlendiği ülkeler18
- victor osimhen10
- türk kızları keko erkek mi seviyor12
- cinlerin insanlarla ilişkiye girmesi8
- mucizelere inanıyor musunuz6
- eşşek gözlü sözlük yazarı2
- aspiratör ışığının verdiği huzur2
- mentali bozuk sevgili3
- salça yapan sözlük kızı10
- baba parasıyla artistlik yapmak5
- masklavinin akepeyi hiç eleştirmemesi28
- dünyayı kimler yönetiyor4
- instagram da bazı fotoğrafların büyümemesi4
- gökten çikolata yağması4
- eşşek arıları neden eşşeğe benzemiyor3
- enayimiknatisii21
- ruhi çenet4
- kiraz sapı2
- manavdan yasak elma alan kız2
- sözlükte feyk hesabı olan yazarlar4
- eşşek arısı tarafından sokulmak3
- nervio6
- bit yavrusu2
- kendini eleştirebilen insan7
- sözlüğe kombin atan erkeğin asıl amacı12
- 15 ocak 20033
- kaş aldırmaya kuaföre giden kız2
- askerde yaşanılan zorluklar6
- sözlükte efendilik arayan sözlük kızı2
- yahudi yobazlığı2
- düşün ki o bunu okuyor3
- ilk insanlar ilk insan olduklarının farkında mıydı3
- büyü yaparken etik kurallar nelerdir5
- deizm ateizme giden yolun kavşağıdır3
- durduk yere aklıma geldi yine2
entry'ler (40)
rumeli ve no no no adlı iki yeni şarkısı dinleyicilerle buluşmuş grup.
http://bantmag.com/news/b...sarki-rumeli-ve-no-no-no/
http://bantmag.com/news/b...sarki-rumeli-ve-no-no-no/
ilk zamanlarında milli edebiyat akımının izini sürmüştür.bu yüzden milli edebiyattan kesin çizgilerle ayıramıyoruz.milli edebiyat yazarları cumhuriyetin ilk yıllarında da eserler vermiştir.
milli edebiyatla başlayan halka inme, anadolu'yu tanuma çabası bu dönemin edebiyatında ana ilkelerden olmuş,türk halkının her kesimi edebiyata girmiştir.
ilk dönem eserleri değişen siyasi, sosyal ve kültürel çerçevenin etkilerini taşır.bu eserlere kurtuluş savaşı ve atatürk devrimleri damgasını vurmuştur.yeni kurulan devlet ile yapılan bazı inkılapları halka tanıtmak ve benimsetmek görevi cumhuriyet dönemi sanatçılarına düşmüştür.sanatçı siyaset kurumu ile halk arasında bir köprü olmuş, yenilikleri yorumlamış, açıklamış ve savunmuştur.
dildeki sadeleşme hareketi iyice yerleşmiştir.yazı diliyle konuşma dili arasındaki fark ortadan kalkmıştır.
aruz ölçüsü bırakılarak hece ölçüsü kullanılmıştır.
şiirlerde günlük konuşma dili kullanılmıştır.
şiirde ve düz yazıda konular genişlemiş, mekanlar çeşitlilik kazanmıştır. artık edebiyat istanbul'un sınırlarını tamamen aşmış, anadolu'ya daha çok yer verilmeye başlamıştır.
roman ve hikayelerde toplum sorunları gözleme dayanan bir gerçeklikle anlatılmıştır.
milli edebiyatla başlayan halka inme, anadolu'yu tanuma çabası bu dönemin edebiyatında ana ilkelerden olmuş,türk halkının her kesimi edebiyata girmiştir.
ilk dönem eserleri değişen siyasi, sosyal ve kültürel çerçevenin etkilerini taşır.bu eserlere kurtuluş savaşı ve atatürk devrimleri damgasını vurmuştur.yeni kurulan devlet ile yapılan bazı inkılapları halka tanıtmak ve benimsetmek görevi cumhuriyet dönemi sanatçılarına düşmüştür.sanatçı siyaset kurumu ile halk arasında bir köprü olmuş, yenilikleri yorumlamış, açıklamış ve savunmuştur.
dildeki sadeleşme hareketi iyice yerleşmiştir.yazı diliyle konuşma dili arasındaki fark ortadan kalkmıştır.
aruz ölçüsü bırakılarak hece ölçüsü kullanılmıştır.
şiirlerde günlük konuşma dili kullanılmıştır.
şiirde ve düz yazıda konular genişlemiş, mekanlar çeşitlilik kazanmıştır. artık edebiyat istanbul'un sınırlarını tamamen aşmış, anadolu'ya daha çok yer verilmeye başlamıştır.
roman ve hikayelerde toplum sorunları gözleme dayanan bir gerçeklikle anlatılmıştır.
uzun zaman önce uygulamaya geçildiğine şahit olduğum eylem.
kişiler: öğretmen, öğrencinin annesi ve dayısı
yer: okul
zaman:okulda veli toplantısının yapıldığı gün
öğretmen iyi niyetle öğrencisini facebookta eklemiştir. öğrencinin dayısı öğretmenin fotoğrafını görür,beğenir ve ablasına söyler.hevesli abla yola düşer.sonra olaylar gelişir...
kişiler: öğretmen, öğrencinin annesi ve dayısı
yer: okul
zaman:okulda veli toplantısının yapıldığı gün
öğretmen iyi niyetle öğrencisini facebookta eklemiştir. öğrencinin dayısı öğretmenin fotoğrafını görür,beğenir ve ablasına söyler.hevesli abla yola düşer.sonra olaylar gelişir...
şu sıralar duvardan duvara chat şeklinde konuşmanın revaçta olduğu sanal ortam. sohbetin giriş kısmı illa ki duvarlarda başlatılıyor. karşılıklı paslaşmalar,"bi özele gelsene" diyene "tamam" demek suretiyle 3-4 pastan sonra bitip gelişme ve sonuç bölümü sohbette getiriliyor. en son konuşmanın raporu; taraflardan birisinin tek cümlelik, sonu ünlemle biten iletisiyle ilan edilip diğer tarafın bunu beğenmesiyle son buluyor.
bu entry liseli ergenler gözlemlenerek yazılmıştır. yetişkinlerde henüz sinir bozucu boyutlara ulaştığı görülmemiştir.
bu entry liseli ergenler gözlemlenerek yazılmıştır. yetişkinlerde henüz sinir bozucu boyutlara ulaştığı görülmemiştir.
dedim ki gönlümü kaptırmış değilim.gönlüm o maskesi bendim.dedim ki yoktu beklentilerim.ötesinde beklediğim o,bekleyen bendim.dedim ki aşk bulutların üstündeydi.kalıbı o,acemi heykeltraşı bendim.
onca sözü devirdim,kestim,paramparça ettim.iki sözde devrildim:seni seviyorum!
dediler ki günaydın,daha akşamını yaşayacaksın.
onca sözü devirdim,kestim,paramparça ettim.iki sözde devrildim:seni seviyorum!
dediler ki günaydın,daha akşamını yaşayacaksın.
kaç söz kurtarır, nefessiz kaç kulaç çıkarır beni sana kaç söz...
...
tek heceye mecalsiz sırılsıklam
kıpırtısız yokmuşum gibi
gözlerim açık telefonda elim
seni özledim.
(bkz: birsen tezer)
(bkz: sus pus)
...
tek heceye mecalsiz sırılsıklam
kıpırtısız yokmuşum gibi
gözlerim açık telefonda elim
seni özledim.
(bkz: birsen tezer)
(bkz: sus pus)
yonca evcimik'in abone albümünden sözleri aysel gürel'e bestesi garo mafyan'a ait şarkısı.
http://www.youtube.com/kliplerim#p/f/33/9ZrybQCEq_c
http://www.youtube.com/kliplerim#p/f/33/9ZrybQCEq_c
güzelinden bir kamelot şarkısı.
[https://www.youtube.com/watch?v=pkiZOTc_tTw ]
[https://www.youtube.com/watch?v=pkiZOTc_tTw ]
izmir şemikler lisesi mezunudur. daha o yıllarda kitap yazmış öğretmen öğrenci dinlemeden herkesin eline imzalı kitabını tutuşturmuştur. o yıllardan geleceğini görenler bugünlerine şaşırmamaktadır.
insan belirli gereksinimlerini otomatik olarak karşılayabildiği bir sisteme sahiptir. Bu otomatik uyum sürecine hemostatik mekanizma denir. işlevi fizyolojik dengeyi sağlamak ve hemostastisi sürdürmektir. örneğin vücut sıcaklığı yükseldiğinde terleme yoluyla vücudun sıcaklığı düzenlenir.
ilkokulda okumayı herkesten önce söküp ilk kırmızı kurdele takılan olmak.
oynatmaya az kaldı, doktorum nerde.
bugünkü sabah gazetesinde röportajı olan oyuncu.
once filminin sekseninci oscar toreninin en iyi sarki oscarini almis müthiş şarkısıdır. (bkz: falling slowly)
(bkz: once upon a time in america) filminin müzikleri de bu kategoride yer alır.
anlaması zor, başkasına anlatması daha da zor olan şiirdir. hele karşınızdakiler boş gözlerle size bakıyorsa, şaraba şiir mi yazmışlar ne alaka diyorsa vs. daha da zorlaşır ama görevdir öğretilir.
"Bir silgi gibi tükendim ben. Başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım: Mürekkeple yazmışlar oysa. Ben kurşunkalem silgisiydim. Azaldığımla kaldım."
"Büyümek yalnız tutnanalara gerekli..."
"Onlar hesabına üzlüyordum. Yorulmuştum da. Adam olmadığı için, insanlığa vekalet ediyordum."
(bkz: tutunamayanlar)
"Büyümek yalnız tutnanalara gerekli..."
"Onlar hesabına üzlüyordum. Yorulmuştum da. Adam olmadığı için, insanlığa vekalet ediyordum."
(bkz: tutunamayanlar)
17.yy başlarında hindistan'da yazılmıştır.yazarı babürlü hanedanına mensup fazlullah handır.
hüseyin baykara zamanında imani mahlaslı tali tarafından yazılmış çağatayca sözlüktür.