bugün

entry'ler (439)

unutmadığınız mutluluk anları

21 Mart 2019’da ilk defa o gelirken onu gördüğüm an.
Sonradan o an’ı resmettirebilmeyi ya da resmetmeyi çok istemiştim, olmadı.

one piece

Animesi olduğunu bilmeden popüler kültürle içine daldığım netflix dizisi.

Tamam tamam çok ünlüymüş de ben kaçırmışım orjinalini. Kızmayın lütfen ben orta yaşlı bir insanım.

Şimdilik 5.bölümdeyim ve izlettiriyor kendini.

Bir de nami’nin nam-ı diğer emily rudd hanımefendin hastasıyız.

melissa vargas ın mülteci olması

(bkz: Hayat kısa vargas uçuyor)

3 eylül 2023 türkiye nin avrupa şampiyonu olması

(bkz: Koyduk mu)

karadenizli şarkıcıların özellikleri

Meksika sınır polisi gibi terlerler.

rte nin 29 ekimde emeklilere 5 bin tl vermesi

Seçim olsa da hemen akp’ye bassam keşke.

sizce ben güzel miyim

Güzel mi ?

Güzel sıfatı seni görünce güzelliğinden utanır Nazmiye.

outlander

Claire tutsak düşmekten jamie de onu kurtarmaktan yılmadı.

Zamanında değer verdiğim bir insanla başlamıştım bu diziyi izlemeye. Ben hala devam ediyorum ama o muhtemelen sıkılıp yarıda bırakmıştır.

Neyse ne diyorduk bir de sevişmekten yılmadı claire ve jamie.

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

Yükü taşıyor olabilmek ağırlık yapmadığı anlamına gelmez.

anın görüntüsü

görsel

Keyif kedide valla *

the bear

2.sezonu ekranlara düşmüş dizidir. Jeremy allen white izlerken ekstra keyif aldığım bir oyuncu. Oynadığı karakteri o kadar içselleştiriyor ki aynı anda aynı duyguları hissedebiliyorsunuz.

Ne zaman izlerim bilmiyorum 2.sezonu ama kesinlikle hafta sonuna sığdırıp heba etmek istemiyorum. Uzun uzadıya yayarak izlemeyi planlıyorum. Hala izlemeyen varsa bence bir şansını denesin.

Bu arada Disney’de ve Türkiye’de 2 ağustosta imiş 2.sezon gösterimi.

para bok huzur yok

https://m.uludagsozluk.com/e/46549614/

Yanlış anladıysam düzelt beni lütfen.

inandığın Allah 30 yaşındaki adamın 3 yaşındaki çocuğu sikmesi ile mi 3 yaşındaki çocuğu imtihan ediyor ? Yoksa 30 yaşındaki adamı mı imtihan ediyor ?

Nasıl bir imtihan bu ?

Ayrıca çocuk tecavüzleri durmayacak amenna. Ama bunu imtihan diyerek de geçiştiremezsin. Ortamlarda böyle konuşma ağzınla burnun yer değiştirir toplum içinde. Sonra sabah kim günaydın mesajı yazar sözlükte ?

Ne güzel bir akşamdı.
Ne güzel bir yemekti, ellerine sağlık.
Ne güzel bir geceydi.
Esas sen ne kadar da güzeldin.

Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer varmış gerçekten.

Son 4 yılıma bakınca nasıl da ziyan etmişim değmeyen bir insan için kendimi diyorum. Kendini devamlı olarak olduğundan farklı gösterdiğini nasıl da anlamamışım diyorum. Hep yalan dolan içinde nasıl da kandırılmışım.

Ama şükür. bittiğini idrak ettiğim gün anladım ki kayıp değil en büyük kazançmış gitmesi. Kalsa sadece benden gidermiş. Benden aldıkları da başkalarına gidermiş.

Doymaz ilgi ve sevgi açlığı çeken insanlardan uzak durun ve unutmayın her gördüğünüz gerçek değildir. Hayat illüzyondan ibarettir.

En basit şekilde sizi seven insanları hayatınızda tutun. Seni seviyorum demekten kaçınmayan insanları. Düşündüğünüz ya da dokunduğunuz an mutlu ettiğiniz ve sizi mutlu eden insanları tutun hayatınızda. Ve istediğiniz an görebileceğiniz mesafede olsun.

Hayatı en basit şekilde yaşayarak mutlu oluyormuş insan. 43 yılda anca öğrendim.

paralı seks teklifi yapan sözlük yazarı

Çocuk giderim var demek istemiş.

işte bunlar hep subliminal.

fbahçe gsaray maçının yine son hafta olması

Hayallerle başlayıp gerçeklerle biten bir sezon daha olacaktır.

Şimdiden şampiyonluğumuz hayırlı olsun.

Sen çok yaşa Galatasaray.

içki zammı

Yeni rakı uzun demleme 70’liği 549 tl’ye alıyordum 669 tl olmuş. Heralde bir haftadır 3-4 Şişe almışımdır. Şimdi 730-750 bandına gelirse ne olur ? Bir şey olmaz almaya devam ederim. Evimde 20 çeşide yakın alkollü içecek var ama ekseriyetle rakı içen bir insanım. Eşim dostum etkilenirse onlara da alırım.

Ne bileyim her geçen gün para değersizleşiyor ve artık herhangi bir zamma tepki göstermeyi unuttuk.

ciddi ciddi türban takan tip

inandığı dinin gereğini yerine getiren insandır. Ben inanan bir insan değilim ama fikrine de saygı duyarım. Ayrıca herkesin yaşamı kendi hür iradesinin sonucudur. Kimsenin hayatı da kimseyi ilgilendirmez.

limonata

Islak hamburgerle güzel ikili olurlar.

içmedeyiz uludağ sözlük

görsel

Bu akşamlık kendime kendim eşlik edeyim. Yarına ne kaldı zaten şurada.