bugün
- hukukçu arkadaşlara sorular6
- 5 eylül 2026 köprülerin özelleştirilmesi13
- berhan şimşek5
- sözlükte temizlik zamanı4
- sözlük yazarlarına hayvan muamelesi yapmak10
- berhan şimşek'in kadına şiddet görüntüsü6
- sapığın serbest bırakılması3
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı14
- morkstar9
- çocuklara verilen farklı isimler10
- hayvan sevgisi3
- sözlükteki kardeşlik ortamı6
- sözlüğün sapığı2
- ali koç'un asker arkadaşı3
- hayvanlarla muhabbet etmek8
- çelik tencere3
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı31
- emekli polisin ceza yazan polisi vurması6
- sözlüğü çamaşır suyu ile temizlemek2
- kedi kavgası arasında kalmak4
- kendine bir not bırak4
- tai lung50
- paris saint germain6
- ağzıyla içemeyen insan3
- delileri sevmeli miyiz3
- ipkis3
- bakırköy de otelde çıkan yangın4
- gocu39
- lamba2
- en son ne aldınız2
- sözlükte en az sevdiğiniz yazar16
- masklavinin akepeyi hiç eleştirmemesi28
- gününüz nasıl geçiyor2
- başakşehir'in galatasaray'a hep yatması14
- tebliğciler4
- nilüfer2
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı2
- en fazla cinsel suçun işlendiği ülkeler18
- zorunlu eğitim11
- claudian clouds15
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- gece gelen makarna yeme isteği10
- türk kızları keko erkek mi seviyor12
- sarapci koala55
- enayimiknatisii21
- öğretmenlerin 3 aylık tatillerinin bitmesi7
- büyü yapan sözlük yazarları10
- kombin atıp erkek düşüren kız yazar7
- sözlüğe kombin atan erkeğin asıl amacı12
- arkadaşlar neden böylesiniz8
entry'ler (57)
bir orta kulvar koşucusu olarak merak ettiğim konudur, bu adamlar akın akın dava açarlarken (bkz: ekşi sözlükte yazar olma sorunsalı) neden laik kesim bu konu da hep sanık tarafındadır? sosyal platformları kullanarak boy gösteren 15bin üyesi olan şeriat rejimi aşıkları yok değildir.
https://www.facebook.com/...atilan.nesil.UYAN?sk=wall
https://www.facebook.com/...atilan.nesil.UYAN?sk=wall
adamın 200bin takipçisinin mahkemeye verildiği iddia ediliyor. 200bin kişi topluluğu bir arada hayal edebiliyor musunuz ?
salı sallanır.
hala inanmakta güçlük çektiğim nesildirler, 91'li insan olmaz ki 91 model araba olur sonuçta.
-mesajlara neden geç cevap veriyorsun?
-onu da nereden çıkardın?
-biz de venedik'e gideriz değil mi?
-tabi tabi.
-onu da nereden çıkardın?
-biz de venedik'e gideriz değil mi?
-tabi tabi.
sözlüğün uluları tarafından verilen teminattır.
insanın tamamen değer yargıları ile doğru orantılıdır. önceliklerimiz, evet önceliklerimizdir mühim olan. öz eleştiri yaparak hayata dair en buruk detay kuşkusuz bencilliktir. aklıma gelen birkaç detayı sizlerle paylaşmak gerekirse;
her gün, her yerde, her şehirde çöpleri karıştıran onlarca adamlar, kadınlar, çocuklar ve onlardan kaçan bizler. gözlerimle görüyorum ki elinde çocuğu ile giderken çöp karıştıran başka çocuk görünce birçok anne ve baba çocuklarını diğer ellerine alarak kendince uzaklaştırıyorlar güven altına alıyorlar evlatlarını, bunu bir de diğer tarafa sormak lazım, ne hissediyorsun kardeşim insanlar sizden korkup çocuklarını kaçırınca diye. beyler, ben öcü değilim abi, kirliyim diye sanırım cevabı aldım.
kimsesiz çocuklar, hani derler ya hep, noel hristiyanlar içindir, noel batıya özentilik.. hiç hayal ettiniz mi çocuk esirgeme kurumlarını bayram da veya kandiller de? beyler ben gittim, en yalnız oldukları günlerdir.. ve yılbaşı onlar için en güzel gecelerden biridir.
huzurevleri kimsesiz anne ve babalar.. hiç gittiniz mi bilmiyorum ama o kadar konuşmaya ve dinlemeye hasret insanlar var ki..
kanser hastaları, empati yapmak zordur, yaşayan bilir derler, damdan düşeni damdan düşen anlar derler, kemoterapi başlayınca saçlar, kaşlar dökülünce insan ölümü kabullenmeye başlıyor. hepimiz bir gün öleceğiz ama sanırım kanser olsam ölümü kabullenebilmek için, daha doğrusu ölümü sevebilmek için, dünyadan yitip gitmiş insanlara kavuşacağım için ölümü sevmeye çalışırdım belki de. kanser teşhisi, özellikle tedavisi olmayan veya kötü huylu kanser teşhisi tek yön dönüş biletinin kesildiği gün sayılabilirdi.
hayvanlar, sokak kedileri ve köpekler, bazıları diyor ki onca insan sefalet içinde iken hayvanlara mı geldi sıra? şunu soruyorum kendilerine, neydi ki suçları ? dilsiz olmaları mı? içip içip kedi tekmeleyenler, gözlerini karartıp bu hayvanlara tecavüz edenler, zevk olsun diye hedef tahtası niyetine üzerilerine mermi sıkanlar, kuyruklarını kesenler vb.. inanın dilleri olsa insanlardan çektiklerimizi kimseden çekmedik derlerdi belki de.
sokaklarda yatan insanlar, engelliler vb.. inanın o kadar iç burkan detaylar mevcut ki şu hayatta, insan bunları düşününce allah benim belamı versin ben de insan mıyım ? psikolojisine kadar sürüklenip gidiyorsunuz. yaşam sandığımız kadar uzun değil diyorum, bu buruklukları bir nebze azaltmak yine insanın elindedir.
her gün, her yerde, her şehirde çöpleri karıştıran onlarca adamlar, kadınlar, çocuklar ve onlardan kaçan bizler. gözlerimle görüyorum ki elinde çocuğu ile giderken çöp karıştıran başka çocuk görünce birçok anne ve baba çocuklarını diğer ellerine alarak kendince uzaklaştırıyorlar güven altına alıyorlar evlatlarını, bunu bir de diğer tarafa sormak lazım, ne hissediyorsun kardeşim insanlar sizden korkup çocuklarını kaçırınca diye. beyler, ben öcü değilim abi, kirliyim diye sanırım cevabı aldım.
kimsesiz çocuklar, hani derler ya hep, noel hristiyanlar içindir, noel batıya özentilik.. hiç hayal ettiniz mi çocuk esirgeme kurumlarını bayram da veya kandiller de? beyler ben gittim, en yalnız oldukları günlerdir.. ve yılbaşı onlar için en güzel gecelerden biridir.
huzurevleri kimsesiz anne ve babalar.. hiç gittiniz mi bilmiyorum ama o kadar konuşmaya ve dinlemeye hasret insanlar var ki..
kanser hastaları, empati yapmak zordur, yaşayan bilir derler, damdan düşeni damdan düşen anlar derler, kemoterapi başlayınca saçlar, kaşlar dökülünce insan ölümü kabullenmeye başlıyor. hepimiz bir gün öleceğiz ama sanırım kanser olsam ölümü kabullenebilmek için, daha doğrusu ölümü sevebilmek için, dünyadan yitip gitmiş insanlara kavuşacağım için ölümü sevmeye çalışırdım belki de. kanser teşhisi, özellikle tedavisi olmayan veya kötü huylu kanser teşhisi tek yön dönüş biletinin kesildiği gün sayılabilirdi.
hayvanlar, sokak kedileri ve köpekler, bazıları diyor ki onca insan sefalet içinde iken hayvanlara mı geldi sıra? şunu soruyorum kendilerine, neydi ki suçları ? dilsiz olmaları mı? içip içip kedi tekmeleyenler, gözlerini karartıp bu hayvanlara tecavüz edenler, zevk olsun diye hedef tahtası niyetine üzerilerine mermi sıkanlar, kuyruklarını kesenler vb.. inanın dilleri olsa insanlardan çektiklerimizi kimseden çekmedik derlerdi belki de.
sokaklarda yatan insanlar, engelliler vb.. inanın o kadar iç burkan detaylar mevcut ki şu hayatta, insan bunları düşününce allah benim belamı versin ben de insan mıyım ? psikolojisine kadar sürüklenip gidiyorsunuz. yaşam sandığımız kadar uzun değil diyorum, bu buruklukları bir nebze azaltmak yine insanın elindedir.
çok tok ve muazzam bir sese sahip olan sanatçı (bkz: rutkay aziz)
bir iç hastalığı yok ise eğer sadece düzensiz yemek, düzensiz uyku ve stres kaynaklı olan durumdur. askerde 15 kilo alıp, askerlik bittikten sonra 15 kiloyu aynen iade eden biri olarak bu 3 ana sebep olduğu tecrübe ile sabitlenmiştir.
din ile ilgilenen bilim dalı (bkz: teoloji)
hatırlarsınız birkaç ay önce ekşi sözlükte din saçmalığı başlığı altında yazılan entry dolayısıyla bir yazara 1,5 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. bu seferde fakülte dekanını bir entry de eleştiren okul birincisi öğrenci 6 ay okuldan uzaklaştırma aldı.
http://www.bianet.org/bia...di-okuldan-uzaklastirildi
http://www.bianet.org/bia...di-okuldan-uzaklastirildi
çoğu kesimin sadece başları sıkışınca, ohallerde akıllarına ilk gelen, olası bir savaşta peygamber askeri ilan edilen, ama rutin günlerde yerden yere vurulan kurumdur.
farklı pencerelerden aynı yöne baktığınız kişidir.
durdurulması an itibarı ile sadece bilimkurgularda gerçekleştirilebilen olgu.
bir iyi davranış, dünyadaki bütün güzel sözlerden daha tesirlidir diyen güzel insandır andrew marvell.