bugün

1991 yılında dünya gelenlerin olduğunu öğrenmemizi sağlayan nesildir. 1991 ne lan? biz 1991 yılını oyun oynamak için yaşamıştık.
her sey kendileriyle ilgili hissettikleriyle baslar. hadi bakalim efsanevi isler basarin. simdiye kadar fail diyoruz. dort gozle bekliyoruz. annecigim.
orta öğretim sınav giriş sisteminin değişmesi,lisenin dört yıl olması,üniversite giriş sınavının değişmesi hep bu yıl doğan öğrencilere vurmuştur.
(bkz: 1993 2000 arası doğan ezik nesil)
bilmemkaçta doğan efsane nesil furyasının şu an itibariyle son örneği, facebook üzerinde iddiaya girip bilmem kaç bin milyon kişiyi toplamaya çalışanlar vardı bi ara, sahi ne oldu toplamacılara, gelecekte de sahi ne oldu altın nesilcilere diyeceklerdir *
(bkz: sen daha efsanesin nuri)
cenabet nesildir. lgs'giricekler oks oldu öss'ye giricekler lys oldu üniversiteye girdiler hazırlıklar kalktı falan filan.
farkını hala belli edememiş nesildir.
(bkz: takipteyiz)
gelecekten tamamen umut kesilmesine olanak veren nesildir.
"sanevi" kısmı eksik olan nesildir. daha "ef"tirler. belki bir 15-20 sene sonra, yaptıklarına binaen olabilirler. ama 90'larda çocuk olanların tahtını sallamaları için daha çok var.

(bkz: biz daha ölmedik)

edit: la siktirin bebeler. bide eksiliyorlar utanmadan. götümün efsaneleri...
sıçıp sıvayan bi nesilden sıçıp sıvanmış bir dünyayı emanet alacak olan nesil. belki gün gelecek aynı şeyi bizim için de söyleyecekler ama şimdiden tarihe not düşüyorum, sorumluları bizler değiliz.
türkiyedeki en mal ve çapulcu nesildir. 40 yıl uğraşsan ancak %5i adam sınıfına girebilir.
edit:gerçeklerin acı tadını verdikleri eksileriyle gün yüzüne çıkarmışlardır.
hep gençlik reklamlarında gördüğümüz, bonus kafalalı karaleli gömlek giyen, spor sırt çantalı, sakal traşı olmayan gençlik.
Ne efsane ama..
91 li nesilden umutlanılır, kıskanılır yalnız kıskanılmak güzel birşey. **
liseye benden sonra başlayıp sadece bir üyesi teşekkür belgesi almıştır. ya adamalar takmıyorlar iyi not almak umurlarında değil yada umarım öyle değildir yok ya kafa derse basmıyor olamaz diye düşündürmüştür.
facebook ile beraber amı götü dağıtmış olan nesildir.

yine ne varsa 80' lerde var hayrettin abi...
hayatı sadece facebook olan nesildir. tatlı tatlı restleşmelerin olduğu nesildir. en kötüsü de aklı hep havada olan nesildir
Kendilerinden 11 yaş büyük olanlara saygıda kusur etmemeleri gereken nesildir.
hayatı facebook ve twitter hesapları üzerinde yaşayan mobil yaşam neslidir: havada, karada, denizde cep telefonlarıyla nefes alırlar. metallica'yı keşfederler mucizevi(!) bir şekilde* ve "abi yaaa nothing else matters diye bi şarkı var, adamlar aşmış!" gibi cümleler kurarlar ve çoğunluğu elektro gitar çalar. teknolojinin peynir ekmek haline geldiği zamanın ortasına düştükleri için bunları hayatıyla özdeşleştirerek yaşayan ilk nesildir. tarih üzerindeki sayılar ilerledikçe, söz konusu şeylerle bağlantılar daha da bir artar sonraki nesillerde... nesiller bu şekilde değişime uğrar. bir de zamanında doğurmaya meyletmiş olsam, çocuğumun olabileceği nesildir. o kadar ki yaşlıyım... ama doğursaydım amish insanları diyarlarına giderdim ki ileride cep telefonuyla bütünleşik yaşayacak diye boyun ve sırt şekil bozuklukları yaşamasın diye.
Efsanevi taraflarının ne olduğunu merak ettiğim nesildir. Efsanelerini bana anlatan olmadı. Ne yaptınız gençler, bana da deyiverin hele...
(bkz: doğan l) *
nesil dilimleri genellikle 10 ve 25 senelik dilimlere bölünür.
eh biraz kasarak nesil diyebiliriz. sizi mi kıracağız.
son lgs değil de ilk oks ve son öss ye girmiş nesildir.
87'li nesilden çokta haberdar olmayan nesildir sanırım.