bugün
- sözlükte flörtleşmek18
- wednesdayin annesi9
- kız arkadaşıma hediye edeceğim araba için öneriler7
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları7
- bir sözlük kızına soylu duygular beslemek3
- deniz göktaş'ın gözaltına alınması12
- alain delon vs cüneyt arkın3
- arkadaşlar bu ayakkabı nasıl9
- sözlüğü siliyorum dostlar17
- pandela43
- arkadaşlar hoşçakalın galiba silik yiyeceğim3
- kendini alain delon zanneden göbekli türk erkeği2
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- azgın türbanlı10
- mavi gözlü erkek5
- türk müsün6
- gerizekalı ai moderatör3
- uludağ sözlükte herkes birader yazardır4
- sözlüğün kahve olması13
- erkekler olarak sokakta donla dolaşmak istiyoruz2
- akepede kliklerin savaşı12
- aquila bicipite2
- kürtçülerin beyinsiz olması4
- uludağ sözlükte kadın yazar var sanmak3
- madımak2
- kız arkadaşın 17 saattir mesaj atmaması17
- düşün ki o bunu okuyor2
- evlenmekten korkmak10
- sözlükte dertleşme3
- arkadaşlar çok sıkıcısınız2
- dünyanın en kısa fıkrası4
- alttaki yazara aşık ol11
- lanetli çaylak2
- arkadaşlar ben hapise giriyorum5
- cumhurbaşkanlığı sistemi6
- yaşlılara moruk demek4
- hem entelektüel hem sikici hem yakışıklı erkek2
- abd başkanlık seçimi2
- karpuzu kaşıkla yemek2
- gizem altunsoy5
- sözlük kızlarının biraz gergin olması2
- dikkat dikkat tai lung kız11
- uçağa binmek3
- gerdek namazı10
- naruto dayıya tavuk döner ısmarlamak4
- pazartesi diyete başlıyorum3
- velvet ile revani yemek6
- arkadaşlar bakar mısınız bi2
- küfürlü konuşmak2
- nermin3
sevdiği entry'ler
o kadar dedik dedik inanmadınız bakın ne oldu şimdi?
çevreci geçinenlere güvenim artık çok azaldı. bu kadar bariz çevre felaketini göremediler. kabul edemediler. ama adamlar kendi kendilerine kabul etmek zorunda kaldılar.
(bkz: trafikte volkswagen istemiyoruz)
çevreci geçinenlere güvenim artık çok azaldı. bu kadar bariz çevre felaketini göremediler. kabul edemediler. ama adamlar kendi kendilerine kabul etmek zorunda kaldılar.
(bkz: trafikte volkswagen istemiyoruz)
bir ekşi sözlük yazarının yaptığı ironi içeren muhteşem tespit. ulan bu kadar güzel anlatılamazdı.
hdpyi barış meleği zanneden tüm sığırlar okusun da biraz feyz alsın.
--spoiler--
şimdiye kadar hiç kimsenin söylemediği ve söylememesi gereken, hele ki kesinlikle 'alışın bunlara' şeklinde devam etmemesi gereken söz.
ama bazen insanı bir düşünce almıyor değil şunu biri söylese ne olurdu diye.
mesela biri bir parti kursa ve 'ankara bombacısının heykelini dikeceğiz alışın bunlara' diyip 'ankara bombacısının emeğini iktidara taşıyacağız ' diye devam etse,
sonra bombacının yeğeninin, sırf o bombacının yeğeni olduğu için millet vekili olmasını sağlayıp o patlamada ölenlerin ailesinin ödediği vergilerle maaşını almasını sağlasa,
partiden başka biri çıkıp 'sırtımızı ankara bombacısına dayadık' dese
başka bir partilinin bombacıyı ankara götürdüğü, bir başkasının gıda ihtiyacını karşıladığı ortaya çıksa,
yine aynı partinin diğer üyeleri 'o bombayı sizle patlatmasını çok iyi biliriz' 'ankara bombacısı sizi tükürüğüyle boğar' gibi açıklamalar yapsa,
tüm bunlara rağmen aynı şahıslar, insanların gözünün içine baka baka 'biz barış istiyoruz' deseler,
nasıl tepkiler verilirdi diye merak ediyor işte insan.
kanla beslenen faşist damgası yer miydik acaba?
yok be,
insanlar o kadar körleşmiş olamaz bence. neverland bir ülkede bunun çok daha büyük bir versiyonunun yaşandığı söyleniyor ama ben inanmıyorum tabi ki.
edit; bazı yazarların ne yazdığımı okumadan entry girdiğini düşünüyorum. zira buradaki ironiyi anlamamak için insanın kendisini baya bi zorlaması gerekir.
peşin not; o bombacının allah belasını versin.
edit 2; bu ironiyi yaptığım için bana küfrediyorsun ama burada anlatılanların başka bir versiyonunu yıllardır gerçekten yapan insanları öve öve bitiremiyorsun, aslında ne kadar 'mükemmel olduklarını anlatmak için atmadığın takla kalmıyor? empati yapmak bu kadar mı zor?
bazıları da zamanı mıydı? demiş. bu entry ne zaman yazılsaydı 'tam zamanı' olurdu? yukarıdaki yazıda, patlamalarda ölenlerle dalga mı geçilmiş? iyi ki öldüler mi denilmiş? neden bu yazıyı anlamak bu kadar zor?
--spoiler--
https://eksisozluk.com/entry/55443469
hdpyi barış meleği zanneden tüm sığırlar okusun da biraz feyz alsın.
--spoiler--
şimdiye kadar hiç kimsenin söylemediği ve söylememesi gereken, hele ki kesinlikle 'alışın bunlara' şeklinde devam etmemesi gereken söz.
ama bazen insanı bir düşünce almıyor değil şunu biri söylese ne olurdu diye.
mesela biri bir parti kursa ve 'ankara bombacısının heykelini dikeceğiz alışın bunlara' diyip 'ankara bombacısının emeğini iktidara taşıyacağız ' diye devam etse,
sonra bombacının yeğeninin, sırf o bombacının yeğeni olduğu için millet vekili olmasını sağlayıp o patlamada ölenlerin ailesinin ödediği vergilerle maaşını almasını sağlasa,
partiden başka biri çıkıp 'sırtımızı ankara bombacısına dayadık' dese
başka bir partilinin bombacıyı ankara götürdüğü, bir başkasının gıda ihtiyacını karşıladığı ortaya çıksa,
yine aynı partinin diğer üyeleri 'o bombayı sizle patlatmasını çok iyi biliriz' 'ankara bombacısı sizi tükürüğüyle boğar' gibi açıklamalar yapsa,
tüm bunlara rağmen aynı şahıslar, insanların gözünün içine baka baka 'biz barış istiyoruz' deseler,
nasıl tepkiler verilirdi diye merak ediyor işte insan.
kanla beslenen faşist damgası yer miydik acaba?
yok be,
insanlar o kadar körleşmiş olamaz bence. neverland bir ülkede bunun çok daha büyük bir versiyonunun yaşandığı söyleniyor ama ben inanmıyorum tabi ki.
edit; bazı yazarların ne yazdığımı okumadan entry girdiğini düşünüyorum. zira buradaki ironiyi anlamamak için insanın kendisini baya bi zorlaması gerekir.
peşin not; o bombacının allah belasını versin.
edit 2; bu ironiyi yaptığım için bana küfrediyorsun ama burada anlatılanların başka bir versiyonunu yıllardır gerçekten yapan insanları öve öve bitiremiyorsun, aslında ne kadar 'mükemmel olduklarını anlatmak için atmadığın takla kalmıyor? empati yapmak bu kadar mı zor?
bazıları da zamanı mıydı? demiş. bu entry ne zaman yazılsaydı 'tam zamanı' olurdu? yukarıdaki yazıda, patlamalarda ölenlerle dalga mı geçilmiş? iyi ki öldüler mi denilmiş? neden bu yazıyı anlamak bu kadar zor?
--spoiler--
https://eksisozluk.com/entry/55443469