bugün
- kiraz cicegi kolonyasi42
- askeri ücretle erdoğanı savunan tip11
- sözlük kavgaları6
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız9
- küfürleşen iki yazardan birinin çaylak olması6
- hayatından 1 yılı kaça satarsın6
- mehmet okuyan11
- abd iran ateşkesinin kalıcı olamaması10
- 10 temmuz 2026 s 400 lerin satıldığı iddiası7
- bebek te üç beş tur atmak4
- sözlük erkeklerinin kurabiyeleri4
- her gün hamburger yemek isteyen insan4
- gammaz çetesi çökertildi4
- kürt kızlarının sevişme sırasındaki cümleleri6
- kim kimin fakesi3
- yapmasak da yaptı derler o yüzden yapıcaz3
- kişisel gelişimcilerin hepsi delidir3
- karma bölü 100 çarpı ulupuanın yazar maaşı olması3
- internette her şey serbest zannetmek3
- romeo ve juliet in evlenmesi halinde olabilecekler2
- on ikinci nesiller siktirsin gitsin3
- lise arkadaşları buluşma partisi3
- yazmaması istenince yazmayan erkek3
- fransızların sömürgeci olması5
- uzun marlboro sigaraların şahıdır2
- üniversitede kuzenle aynı evde kalmak2
- yazarların en sevdiği meyve11
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle21
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj3
- corona sonrası dünya düzeni7
- ciddi ciddi survivor ı takip eden insan3
- zafer partisi2
- pasif gayler in ortak özellikleri3
- 90 ların unutulmaz bilim kurgu filmleri3
- bu sıcakta bu saatte ne yapıyorsunuz2
- macar tv sinde haber yayınının durdurulması5
- allah olsanız yazacağınız kitabın ismi ne olurdu3
- verge2
- nato vs allah3
- sözlüğün en kaliteli 5 yazarı3
- bursa2
- tavuk gibi erkenden yatan sözlük kızları5
- hatun3
- sigara kullanmayıp alkol kullanan insan karizması3
- 9 temmuz 2026 fransa fas maçı21
- sözlük yazarlarının tatlıları19
- 30 gün psikiyatri servisinde yatmak5
- deniz göktaş'ın tutuklanması3
- kadir inanır ın buket saygı yı taciz etmesi13
- anket türkiye de eyalet sistemine geçilsin mi12
patlıcan ve biberlerin küp küp kızartılması ve domates sosuyla pişirilip,sirke ve sarımsakla lezzetlendirilmesiyle yapılan akdeniz mutfağının lezzetli tatlarındandır.
Tarık Mengüc'ün bir şarkısının adı.
rakıya acaip güzel meze olan şaheser yemek..
tarık mengüç şarkısıdır. sözleri şöyle:
yine bana tadını tattıramadın
yine kalamadık başbaşa
ayarını canım tutturamadın
yediremedin şakşuka
şakşuka şakşuka
şaksuka şakada şuka
doyamadım tadamadım
yiyemedim şakşuka
tarif edeyim öğreteyim sana
hoşuna gider şakşuka
canım istiyor pişir de yitelim doyayım hadi tıka basa..
yine bana tadını tattıramadın
yine kalamadık başbaşa
ayarını canım tutturamadın
yediremedin şakşuka
şakşuka şakşuka
şaksuka şakada şuka
doyamadım tadamadım
yiyemedim şakşuka
tarif edeyim öğreteyim sana
hoşuna gider şakşuka
canım istiyor pişir de yitelim doyayım hadi tıka basa..
doritos'un basarisiz oldugu sos. zira cipsle pek de hos olmuyor sanirim.
kıymeti bilinmeyen şarkıdır. eurovision'a gitse derece yapması içten bile değildi.
güzel bir rakı sofrasının olmazsa olmazlarındandır. her ne kadar tarık mengüç olayı piç etse de...
(#57483)
sadece akdeniz mutfağında değil,ege mutfağında da vardır ki zaten bu iki mutfak birbirine biraz benzer..
tarafımdan yoğurtla yenilmesi tavsiye edilir..
(bkz: olsa da yesek)
sadece akdeniz mutfağında değil,ege mutfağında da vardır ki zaten bu iki mutfak birbirine biraz benzer..
tarafımdan yoğurtla yenilmesi tavsiye edilir..
(bkz: olsa da yesek)
Malzeme 2 adet patlıcan, 3 orta boy domates, 3 diş sarmısak, 3 çarliston veya dolmalık biber, 2 orta boy patates, 1 demet maydanoz, tuz, kızartmak için sıvı yağ.
* Patlıcanları yıkayın, saplarını kesin, kabuklarını alacalı soyun, herbirini uzunlamasına dörde bölüp küp şeklinde doğrayın, tuzlu suya atıp 10-15 dakika bekletin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini atın, rendeleyin. Sarmısakların kabuklarını soyun, çentin. Biberleri yıkayın, tohumlarını boşaltın, 2 santim uzunluğunda halka şeklinde doğrayın. Patatesin kabuğunu soyun, içinde soğuk su olan bir kaba küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayın, kalın dallarını ayıklayın, yapraklarını kıyın. Önce patatesleri, sonra biberleri, en son da patlıcanları sudan çıkartın, kurulayın, kızgın yağda kızartın, bir servis tabağına alın, tuzunu serpin, karıştırın. Küçük bir kapta domates ve sarmısağı 3-4 dakika kaynatın, tuzunu ekleyin, servis tabağındaki kızarmış sebzelerin üzerine dökün, karıştırın, maydanozu serpin, sofraya getirin. Sarmısaklı domatesli sosun üzerine yerken yoğurt da koyulabilir.
* Patlıcanları yıkayın, saplarını kesin, kabuklarını alacalı soyun, herbirini uzunlamasına dörde bölüp küp şeklinde doğrayın, tuzlu suya atıp 10-15 dakika bekletin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini atın, rendeleyin. Sarmısakların kabuklarını soyun, çentin. Biberleri yıkayın, tohumlarını boşaltın, 2 santim uzunluğunda halka şeklinde doğrayın. Patatesin kabuğunu soyun, içinde soğuk su olan bir kaba küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayın, kalın dallarını ayıklayın, yapraklarını kıyın. Önce patatesleri, sonra biberleri, en son da patlıcanları sudan çıkartın, kurulayın, kızgın yağda kızartın, bir servis tabağına alın, tuzunu serpin, karıştırın. Küçük bir kapta domates ve sarmısağı 3-4 dakika kaynatın, tuzunu ekleyin, servis tabağındaki kızarmış sebzelerin üzerine dökün, karıştırın, maydanozu serpin, sofraya getirin. Sarmısaklı domatesli sosun üzerine yerken yoğurt da koyulabilir.
yazın habercisidir kendisi..havaların ısındığını anlarsınız anneniz yaptığında. mutluluk verir.büyük bir hasretle özlem giderirsiniz..
Küçük doğranmış patates, patlıcan, biber, domates gibi sebzelerle yapılan kızartma yemeği.
sarımsak ve sirke de katılır.
(bkz: iftar yaklaştıkça sol framenin değişmesi)
(bkz: iftar yaklaştıkça sol framenin değişmesi)
iğrenç bir tarık mengüç şarkısı.
pale dansini sayesinde ogrenmis oldugumuz sarkinin adi.
tarık mengüç ün kuştepenin marşı gibi olmuş şarkısı. her geçtiğimde bu şarkıyı illa duyarım kuştepede.
(bkz: mastürbasyon)
bazen iğrenç olabilen yurt hayatını o anlık mükemmel yapabilen tat.
kyk yurdunda kalırken aşçının en iyi yaptığı yemekti. biz de tabi şakşuka'nın çıktığı akşamlar hiç kaçırmazdık kendisini. 2-3 yıldır da yemiyorum, annem yapmayı bilmediğinden. şimdi tarifine bakıp en kısa zamanda yapıcam be sözlük. bu da içimde böyle bir uktedir.
kyk yurdunda kalırken aşçının en iyi yaptığı yemekti. biz de tabi şakşuka'nın çıktığı akşamlar hiç kaçırmazdık kendisini. 2-3 yıldır da yemiyorum, annem yapmayı bilmediğinden. şimdi tarifine bakıp en kısa zamanda yapıcam be sözlük. bu da içimde böyle bir uktedir.
Bir zamanlar çok moda olan ve şu an mantıksız bulduğum şarkı.
akla gelince bile ağzın sulanmasına neden olan, akşam sofrasının vazgeçilmez mezesi.
patlıcanın en şirin hali.
Patıcanı sevme sebebim.
30 dk önce sıçıp bünyeden dışa attığımdır.
Sözlük sözlük değil amk geyik muhabbetini dahi özler olduk.
Sözlük sözlük değil amk geyik muhabbetini dahi özler olduk.
batılı anlamdaki ilk romanımız tarık abiminin efsane şarkısı. evet.
şak şuka şak şuka şakada şuka doyamadı eğeğeeğ şakada şuka adlı müziğe konu olan örgü çeşidi.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar