bugün

başvuruları bugün itibarıyla başlamış olan sınavdır. sınav ücreti ne kadar bilen varsa yazsın lütfen.
yarrak gibi sınavdır. 2 kere girdim 50 yi geçemedim. insanların özgüvenini yıkar.
son kpss olayindan sonra artik uds`den de supheleniyor insan. kpss gibi sadece size memuriyet yolunu acan bir sinavda dahi turlu servisler yapilirken uds gibi bir sinavla daha ust duzey yerlestirmeler yapilan sinavlarda neler yapmazlar ki?
neler yapmazlar ki?
bilinenin aksine kpds'den daha zor olan sınavdır. özellikle sosyal bilimler kısmı için. her türlü kelimeyi bilmek zorundasın. 2 kez girmeme karşın ikisinden de 66.25 alabildim. buna karşın 2 sene önce girdiğim kpds'den 73 almıştım.
iptal edilen sınav kervanına dahil edilen bir diğer sınav.
sınavın eski tarihi 3 ekimdi.
sınavın eski tarihi ile yeni tarihi arasındsa dağlar kadar fark olan sınavdır. çok da iyi olmuşur.
26 aralık 2010
kpds'den daha zor olduguna inandigim sinavdir. 50'yi gecen herkes ingilizceyi iyi biliyordur, 100 alan ise ingilizceyi ingilizden veya amerikalidan çok daha iyi biliyordur düsüncesine sevkeden sinav.bu sinavi gecenlerin bazilerida varolan taktiklerle gecerler 50'yi ingilizceyi cok iyi bildiginden degil. (bkz: oyle gote boyle yarak) bununla birlikte ales, üds ve kpds gibi sinavlarin calinip,satilip sacmasapan, bilgisiz, görgüsüz cahillerin üniversitelerde hoca oldugu gercegi tuylerimi diken diken ediyor. lakin hic sasirmadim, gidasattan belli.

not: ingiltere'de ilkokul mezunu bile olmayan bir türk vatandasimiz...bakin, dilini ögrenmeye kastirdigimiz ingilizlere. [http://www.huseyinozer.co...press_details.asp?pid=286] 100 yil gecse ülkemizde olmayacak bir ayrinti ama büyük bir ayrinti. formaliteler üzerine kurulmus bir sistem icerisinde bir nane olmaz bizim ülkemizde.
hiçbir sınav insanin beceri ve yetilerini ölcecek kadar üstün degildir. hele ki ösym'nin sinavlari.
akademisyenlerin kurs kapılarına dayanmalarına neden olan dil sınavıdır...

kaldırılacağına dair rivayetler vardır...

(bkz: bir nesil bu yalanla büyüdü)
Gözetmen1: .... bey bu ne sınavı?
Gözetmen 2: ALES
üds mağduru öğrenci: ?!=')^^%^+
bir soruya tam 10 dakika ayırmak,
düşünmek düşünmek düşünmek...
ve nihayetinde sallayarak cevaplamak.
işte hepsi bu...
50 barajını geçebilmek için dil bilgisinden çok kelime bilgisinin daha önemli olduğu sınavdır.
sonunda tarafımca 55'in aşıldığı sınavdır**
(bkz: sen benim içimde bir korkulu rüya)
yüksek lisans için birçok üniversitenin minimum 55 istemesiyle katılım sayısının da giderek arttığı sınav.
önce gramer eksikliklerini tamamlayıp gireceği bölüme göre kelime ezberlemeli insan. başka türlü olacağı yok bence.

tek iyi yönü yanlışlar doğruyu götürmüyor. yok bir de götürseydi! ha işte o zaman birçoğumuz * ayvayı yerdi herhalde. gerçi bu halde de yiyeceğiz ya neyse. 20 gün kaldı bahardaki sınava. umudumuzu kaybetmiyoruz. *
en son girişimde beynimin resmen yanmaya başladığını hissettiğim sınav. * neyse ki istediğim puanın çok çok üstünde almışım ne hikmetse. bir daha da girmem ömür boyu geçerli zaten kendileri. o kabus bi daha çekilmez. *
boş iş lan hacı denilendir. ****
içeriği değişmiştir denen sınav. ne olmuş ki acaba?
sınava giriş belgesini adrese göndermemiş ösym aday sayfasından yayımlamışlar ilk defa, bence iyi olmuş böylesi.
çıktı almayanlar sınava giremeyecekmiş yalnız haberiniz olsun a dostlar.
şu andan itibaren 2 günden az kalan sınav. üds, kpds, ales, kpss, o se bu se kafayı yedirtecek olan sınavlardan biri sadece.
yarın yapılacak olan dil sınavıdır. kpds den kolay söylentileri ortada dolaşmakla birlikte, kol gibi paragraf soruları sınavda s.çarım böyle aşkın ızdırabına nidalarına sebep olur.
bizim gibi sınav ile büyümüş bir gençlik için pekte sıkıntı yaratmayacak sınavdır. "ali ata bak" ile sınava başladık 3 katlı integraller ile devam ettik, o da yetmedi kordinat düzlemine 4. ekseni yerleştirdik. kafamız allak bullak oldu derken bir başka sınava girdik ondan çıktık.

not: aklıma bir çocuk vardı "dün seninle seviştik biz lay lay lay" diyen. o geldi niyeyse. söylediklerimin sonuna lay lay lay ekliyorum bende.
20.3.2011 tarihinde, sabah saat 9:30'da başlayacak olan sınav.

ben de yarın bu sınavda olacağım. nasipse az sonra çalışmaya başlamayı düşünüyorum. hayırlısı artık.

Edip: 72,5
Anadolu lisesinde çekilen sıkıntılar bir işe yaradı ya ona seviniyorum.
osym'den gıcık kapmama sebep olan sınavlardan biri durup durup sınavlarla ilgili değişiklik yapılmasının amacı nedir anlayamıyorum, biri çıksın da soru türlerini, tiplerini değiştirdik çünkü... desin. değişiklik işe yaramıyorsa niye yapılır?
http://www.osym.gov.tr/do...ingilizcefenbilimleri.pdf adresinden 2011 ilkbahar fen bilgisi sorularına ulaşılabilen sınav. 50 falan alıyorum galiba. hazırlık 70 istiyordu. birazcık bile çalışmış olsam işten bile değilmiş hazırlığı atlamak.
ygs skandalı esnasında abbas güçlü'ye gönderilen e-mektuplardan biri:

--alıntı--

ben bir genel cerrahi uzmanıyım. sizi üniversite yıllarımdan bugünkü yazınıza kadar ilgiyle okuyor ve izliyorum. öncelikle bu zamana kadar olan çalışmalarınıza, bu vesile ile teşekkür ederim.
size 2 adet üds sağlık bilimleri cevap anahtarı gönderiyorum. üds'de çıkmış eski sorulara bakarken yanıtlarda ilginç bir durum farketmiştim. birkaç yıl geçti üzerinden. o zaman ösym'yi çok güvenilir bir kurum olarak düşündüğümden olağan bir durum gibi algılamıştım. ama bugünkü yazınızı okuyunca 2007 mart ve ekim üds cevapları aklıma geldi. mart 2007 sağlık bilimlerinde 80 sorunun cevaplarının 70 tanesinde cevaplar 5'lik dilimler halinde a,b,c,d,e şıklarından birer adet barındırıyor. eksik şıklardan yola çıkarak büyük bir avantaj sağlanıyor. ekim sınavında ise 55 soruda böyle bir durum söz konusu. akademik atamalar için şart koşulan üds büyük bir kitleye, bu iki sınavla çok önemli bir avantaj mı sağlamıştır, yoksa bu tip bir cevap anahtarı normal de, ben artık öküz altında buzağı mı arıyorum. siz inceleyin ve açıklayın lütfen.

saygılarımla,
dr.servet karagül

--alıntı--

http://www.abbasguclu.com...tiraz_yagiyor.html?page=4