bugün
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık12
- beni özleyenler elime mum diksin15
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı6
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri5
- hırvatistan8
- sümer dili6
- anın görüntüsü14
- ılımlı islam4
- şanssız bir insan olmak4
- sözlük yazarlarının çok kültürlü olması8
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor13
- aylık 505 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- diyetteyken kitap okumak3
- ak parti2
- saç traşı olmuyorum hadi bakalım8
- yuzır ismet gurbuzi hazretleri4
- yunanistan29
- iq testi4
- kadir mısıroğlu3
- bey biraderler beydirler3
- 2026 ağustos ayı nasıl geçecek3
- gavurlarla kadın erkek karışık hamama gitmek5
- arkadaşlar naber ya4
- belçika4
- almanya11
- türk ateisti7
- arkadaşlar yeni ağırlıklarım nasıl3
- inşaat gürültüsü4
- slip mayo giyen erkek4
- en köylü özelliğiniz4
- ayak bileğine dövme yaptıran erkek2
- yanık akrep dumanı çekmek5
- en son aldığınız iltifat14
- her gördüğünü jandarmaya ihbar eden köylü3
- nervio ile travertenlere gitmek4
- volvo v702
- beynin dopamin salgılamaması3
- la diyen kadın3
- ioçk'nın müziği4
- erkeklerden hoşlanan erkek3
- zorunlu eğitim7
- hurafe dolu islam vs kur an islam ı10
- bik bik'in mutfağına konuk olmak27
- sidretü l münteha4
- fransa5
- sözlük çok bozdu3
- ali vefa7
- sevişirken video çekmek10
- ispanya5
- çomar müzikleri3
kocaelinde bir semt.aynı zamanda türkiye çapında meşhur bir kaynak suyudur ve kendisine adını veren çenedağından çıkmaktadır.enteresan olarak çenesuyu semtinde benzincilerde gördüğümüz pompalarla satılmaktadır.
olum do$$eginde olan insanlarin, hayatini kaybetmeden once agizlarinin kurumasi nedeniyle [ozellikle yaslilarda] agizlarina araliklarla damlatilan icme suyuna verilen isimdir.
ayrı bir tadı olan izmitte hemen her büfede bulunan su markasıdır aynı zamanda hat 3'ün son durağıdır kendileri..
dia marketlerinde satılan ultra ucuz su markası.
yüksek ph' ı nedeniyle güzel bir tada sahip olan su.
Universite hayatinda ucuzlugu nedeniyle tanistiim su markasi. ne var len iste bildiin su demeyin. ilk deneyimde boku cikana kadar geyigi donuyo
bi de izmitte bildigin su istasyonlari var bunlarin.benzin alir gibi gidip pompayla dolduruyosun.ilgincti sevdim yani
bi de izmitte bildigin su istasyonlari var bunlarin.benzin alir gibi gidip pompayla dolduruyosun.ilgincti sevdim yani
anneannemin çeynesuyu diye okuduğu yer.
erikliden sonra en kalite su.
bir rivayete göre çenesuyu içen izmitten gidemezmiş. izmiti sevmeyen insanlar aman ha sakın içmesin.
Kocaeli'in Derince ilçesinin duyulmasında etkin söz sahibi olan sudur.1863 yılında sultan Abdülaziz tarafından izmit' te yaptırılan Kasrı Hümayunun en önemli bölümlerinden biriside saat kulesi yanındaki taç kapısıdır.Bu kapının üzerinde bulunan kitabede izmitli $air Savfet tarafından yazılmı$ 22 dizelik kaside bulunmaktadır.Bahse konu dizelerden bir kesit $öyledir
Acebi sözlerim olup Çenesuyu gibi ihla
Ricam oldur o hakan-ı serir-i mülk ihsana
(yaniiii)
Toy sözlerim Çenesuyu gibi tatlı oldu
Dileğim odur,o ülke tahtını bağı$layan hakana
söz konusu olan çenesuyu,kireç içermemesinden dolayı kemik geli$imi çağındaki çocuklara içerilmesi tavsiye edilmez.
Acebi sözlerim olup Çenesuyu gibi ihla
Ricam oldur o hakan-ı serir-i mülk ihsana
(yaniiii)
Toy sözlerim Çenesuyu gibi tatlı oldu
Dileğim odur,o ülke tahtını bağı$layan hakana
söz konusu olan çenesuyu,kireç içermemesinden dolayı kemik geli$imi çağındaki çocuklara içerilmesi tavsiye edilmez.
doğduğumdan beri içtiğim sudur. kalitesi yüksektir zannımca.
neden çok sevildiğini anlamadığım, içtiğim en kötü sulardan biridir.
adından dolayı alma beni diyen sudur.
lezzetli olduğu kadar adından dolayı içmek istemediğim su.
güzel tadı olan, içtikçe içesi gelinen sudur.
izmite ilk geldiğimde almıştım ismine dikkat etmeden. gördüğümde ise tiksinip uzun bi süre içememiştim. beşinci senemdeyim hala arada tiksindiğim oluyor. ismi dışında iyidir.
çenesuyu ney laaann? dememe sebebiyet veren nahlet bir isme sahiptir, içmedim hiç. bi defasında trafikte su satan bi amcanın elinde görmüştüm; bana kemiksuyu'nu, tavuksuyu'nu anımsattı ve haliyle midem bulandı..
bundan birkaç yaz önce foçada aşırı susadığımız bir anda markette bulup can havliyle içerken ismine gözümüzün takılıp bu ne isim lan midem bulandı dememize neden olan sudur.
hayatımda ilk ve tek defa bir suyu içerken bardağa şöyle bir bakıp " olum ne güzel suymuş lan bu" dememe neden olan su markası. ülkede popüler olmamasının nedeni olarak ise isminden kaybetmesine bağlıyorum.
tartışmasız bugüne dek içtiğim en iyi suyun markası.
rahatlıkla türkiye'deki en leziz su diyebilirim.
Reklam yapmayı sevmem ama denemekte fayda var.
Erikli su kullanan biri olarak erikli suyun 250 yi aşkın firma içinde kalite olarak 163. Sırada olmasıyla değiştirip kullanmaya başlayacağım marka.
Aynı listede çenesuyu 42.Sırada.
görsel
Aynı listede çenesuyu 42.Sırada.
görsel
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar