bugün

herkesin aynı dersleri almak zorunda olması bana hep garip gelmiştir. neden her öğrencinin aynı müfredata tabi olduğunu sorgulamadan kabul ediyoruz? bireysel ilgi alanları ve yetenekler bu kadar farklıyken, tek tip bir eğitim dayatması aslında özgürlüğümüzü kısıtlıyor. elbette bir temel bilgi birikimi gerekli ama bu kadar kapsamlı ve zorunlu olmalı mı?
Abi sözlük bugün benim evrenimde dolaşıyor sanırım. Konuştuğum , fikrimden geçirdiğim ne varsa sözlükte görüyorum bugün. Hdhdh

Dün arkadaşımla sohbet ederken istediğimiz bir bölümü okumak için tekrar üniversite sınavına girme kararı aldık.
Fakat istediğimiz bölümü okumak değil de üniversite sınavına hazırlanıp herkesin çalıştığı klasik Türkçe , matematik, coğrafya , tarih vs vs gibi şeylere tekrar hazırlanıyor olmak biraz yorucu geliyor. Yani
Bilmiyorum bu eğitim sistemi ile mi alakalı ama istediğin bir bölümü okurken bu seçimi yapmak bu bilgilere dayalı mı olmalı yoksa yeteneklerimize ve mesleğe olan yatkınlığa mı? Koca bir soru işareti.
üniversite kısmını çok bilmiyorum ama lisede seçmelilerin de bir kısmı zorunluydu. amerikada ben psikoloji üstüne yan dal olarak işletme/tarih (para vermeye devam eder ve kredi alırsanız çift dalda yapabilirsiniz) yapıp bir de arap edebiyatı, çikolata yapımı, ikinci dünya savaşı, yüksek lisans seviyesi dersleri alabildim. tabii hepsi alanında gerçekten bilgili insanlardan, öğretici bir müfredatla alınınca güzeldi.
© copyright 2005 - 2026