bugün
- şort giyen genç kıza saldıran yaşlı kadın18
- kadınlar neden kötü araba kullanır sorunsalı12
- etek giyen erkek4
- kadınlar mı döver erkekler mi4
- galatasaray neden transfer yapamıyor16
- yemek yapmayı bilmeyen kadın8
- sözlük yazarlarını evlendirmek12
- kadınların erkekleşmesi3
- manuel vites araba kullanan kadın4
- kadınların erkeklerde çok fazla kriter araması8
- samsunspor2
- mekke anlaşması7
- sevgilisinin regl gunlerini hesaplayan erkek8
- hurdacılık3
- devalüasyon yakın mı9
- böyle müslüman ülke olmaz olsun2
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları12
- günlük tutan erkek9
- kotor6
- kadınlar kötü araba kullanmaz diyen erkek2
- sözlükte kavga olacak hissi2
- fenerbahçe de romelu lukaku gelişmesi3
- iki pedal olan bir arabada yanlış pedala basmak2
- velvet hanım çay içelim mi6
- yavrum diye hitap eden erkek7
- düğün dernekle evlenir kimseye duyurmadan boşanır11
- anın görüntüsü10
- filtreli fotoğraf paylaşan erkek8
- gulmekicinyaratilmis12
- efesle tuborgu karıştırıp içmek8
- kadın kocasının hizmetkarıdır4
- israil3
- eğitiyorum ayağına işkence eden sensei4
- mesajlara hızlı cevap vermek9
- ülkücüleri ciddiye almak3
- sözlüğün en tipsiz kız yazarı2
- bir günde 100 bayana merhaba demek3
- burunla blok flüt çalabilmek6
- 07 08 2026 mekke ortak savunma anlaşması13
- ümmetçilerin azerbaycan düşmanlığı2
- üniversiteye kızlar cinsellik yaşamak için gidiyor10
- ortega sedat3
- kadın yazar çekme başlıkları6
- arkadaşlar lütfen bilgi içerikli entry girelim5
- cedicader'i gsli yapıyoruz kampanyası2
- cersei lannister'in dincileri patlatması3
- sözlüğü anı defteri gibi kullanmak6
- sezgin tanrıkulu2
- artı oy veren kişinin erkek yazar olması3
- geldimgittim5
Ensardan olup küçük yaşta Kur'an'ı Kerim'i ezberledi. Hz. Peygamber(s.a.v.)'in vahiy
katipliğini yaptı. Rasulüllah (s.a.v.)'in emri ile Süryani ve ibrani dillerini öğrendi. Hz. Peygamber (s.a.v.)'in mektuplarını yazdı ve tercümanlığını yaptı. Hz. Ebu Bekir döneminde Kur'an ayetlerinin Mushaf haline toplanışında çalışan heyetin başı da olan sahabedir
katipliğini yaptı. Rasulüllah (s.a.v.)'in emri ile Süryani ve ibrani dillerini öğrendi. Hz. Peygamber (s.a.v.)'in mektuplarını yazdı ve tercümanlığını yaptı. Hz. Ebu Bekir döneminde Kur'an ayetlerinin Mushaf haline toplanışında çalışan heyetin başı da olan sahabedir
en meşhur vahiy kâtibi Sahâbî.
Hz. Peygamber (s.a.y)'in vahiy katibi ve tercümanı.
Okuma-yazmayı Bedir esirlerinden, fidye karşılığı olarak on çocuğa okuma-yazma öğrettikten sonra serbest bırakılmayı kabul edenlerden öğrendi. sonrasında kendisini inanılmaz derecede geliştirdi.
Peygamberimizin isteği üzerine ibranice ve Süryaniceyi öğrendi.
ibranice öğrenişini şöyle buyurur:"Peygamber efendimiz bana, "Ey Zeyd! Sen Yahudilerin yazısını öğren. Ben vallahi bana ait olan yazılarda Yahudilere güvenmiyorum!" buyurdu. iki hafta geçmeden öğrendim. Yahudilere bir şey yazılacağı zaman ben yazardım." Hz. Zeyd'in Süryaniceyi öğrendiği de rivayet edilmektedir. Bu olaydan, islamiyet'in yabancı dil öğrenmeye verdiği önemi de görmekteyiz. Hatta Zeyd Hazretlerinin dil öğrenme konusundaki üstün yeteneği sayesinde Rumca, Habeşçe ve Mısırlıların dillerini de biliyordu, diye rivayet edilmiştir.
Hz. Zeyd bin Sâbit'in evlatları ve torunları da dini sahalarda hizmet etmişlerdir. Bunlardan Harice (harice bin zeyd) isimli oğlu meşhur yedi fakihten biridir.
Miladi 612 yılında Medine'de doğan Hz. Zeyd bin Sabit (r.a) yine Medine'de Miladi 665 yılında vefat etmiştir. O vefat edince müslümanlar, O'nun ölümüyle toprağa gömülen ilme ağladılar.
Okuma-yazmayı Bedir esirlerinden, fidye karşılığı olarak on çocuğa okuma-yazma öğrettikten sonra serbest bırakılmayı kabul edenlerden öğrendi. sonrasında kendisini inanılmaz derecede geliştirdi.
Peygamberimizin isteği üzerine ibranice ve Süryaniceyi öğrendi.
ibranice öğrenişini şöyle buyurur:"Peygamber efendimiz bana, "Ey Zeyd! Sen Yahudilerin yazısını öğren. Ben vallahi bana ait olan yazılarda Yahudilere güvenmiyorum!" buyurdu. iki hafta geçmeden öğrendim. Yahudilere bir şey yazılacağı zaman ben yazardım." Hz. Zeyd'in Süryaniceyi öğrendiği de rivayet edilmektedir. Bu olaydan, islamiyet'in yabancı dil öğrenmeye verdiği önemi de görmekteyiz. Hatta Zeyd Hazretlerinin dil öğrenme konusundaki üstün yeteneği sayesinde Rumca, Habeşçe ve Mısırlıların dillerini de biliyordu, diye rivayet edilmiştir.
Hz. Zeyd bin Sâbit'in evlatları ve torunları da dini sahalarda hizmet etmişlerdir. Bunlardan Harice (harice bin zeyd) isimli oğlu meşhur yedi fakihten biridir.
Miladi 612 yılında Medine'de doğan Hz. Zeyd bin Sabit (r.a) yine Medine'de Miladi 665 yılında vefat etmiştir. O vefat edince müslümanlar, O'nun ölümüyle toprağa gömülen ilme ağladılar.
Arif Tekine göre yahudi bir ailenin çocuğudur.
Halife Ömer in ısrarı üzerine halife Ebubekir zamanında kurulan komisyonun başıdır. Bu komisyonun görevi muhammed peygamberin yazdırdığı sözlerin hangisinin ayet olduğunu tespit etmekti. Hatta ortada dolanan hemen her söz cümle ayet olduğu iddia edilen her unsur elekten geçirilmiş ve bugünkü kuran kitabının temelleri atılmıştır. Hala bu komisyonun belirlediği ayet sırasına itiraz edenler bulunmaktadır. Hadislerin bir kısmı da hu komisyon tarafından belirlenmiştir.
Hz. Ebubekir döneminde kur'an-ı kerim'in mushaf haline getirilmesi için oluşturulan kurulun başkanıdır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar