bugün

komik üslup: bu başlığı görünce;"benden bahsediyorlar,ayyy aman oyyy,zeki insanlar kimdir; tabiki benim" diye akıllarından geçirmeyen kişilere verilen isim.
bilimsel üslup: ıq'su 110 ve yukarı olan veya eq'su oldukça gelişmiş olan kişilere verilen isimdir.
görünce "lan bu adam-kadın çok zeki belli" ya da "tipe bak tam salak" denilen insanlar topluluğu.
(bkz: mustafa kemal ataturk)
(bkz: albert einstein)
genelde çalışmayı sevmeyen insan grubudur...
sigarasının külü düşme noktasına gelip de, o sırada sizinkinden on kat fazla şey düşündükleri için, bunu farketmeyen insanlardır.
kulaklarından bile zeka fışkıran insanlardır. korkulmalıdır bu kişilerden, mazallah sakata falan gelmeyelim
bir şekilde kesinlikle dikkat çeken insanlar.
zeki insanlar zeki olduğunu düşünemeyecek kadar zekidir. peki ben zeki miyim? bilmiyorum.
tarafımdan "zeki ama salak" ve "zeki ve akıllı" olarak iki gruba ayrılırlar. zeki olmakla akıllı olmak aynı şey değildir, evet. akıllılık, sahip olunan zekayı doğru bir şekilde kullanabilmekle alakalıdır. tabii herkesin doğrusu farklılık gösterebilir. bu tiplerin genel özelliklerine gelirsek;

zeki ama salak olanlar: "zeki ama çalışmıyor" diye bahsedilen kişilerin büyük kısmının dahil olduğu gruptur. sahip olunan potansiyel etraftaki kişiler tarafından sıklıkla belirtilmesine rağmen, kişi kullanma zahmeti hiç göstermez. "ben zaten zekiyim, bir şekilde hallederim mantığı" hakimdir. içten içe insanları küçümserler. hayatlarının büyük kısmında kendilerini harcarlar.

zeki ve akıllı olanlar: zeki olduklarını belirtmeyi sevmeyen insanlardır. önemli olanın sahip olunan zekayı mümkün olan en üst seviyede kullanabilmek olduklarını düşünürler, bu nedenle " ben zekiyim" diye övünmeyi ahmakça bulurlar. davranışlarıyla takdir toplayan kişilerin yanında sevilmeyenleri de vardır. farklı düşünceleri * nedeniyle bazı kimseler tarafından engellenilmek istenirler. dolayısıyla ön plana pek çıkamazlar ya da düşüncelerinin başkaları tarafından çarptırılması sonucu yanlış anlaşılmalara kurban giden kişilerdir.
genelde kendi içlerinde yaşarlar, çok iyi rol yaparlar, sizin baktığınız gibi görmezler çoğu detay manyağıdır, uzun süreli planlar yaparlar, sohbetlerine girebilirseniz zevklidir ama genelde güven sorunları vardır, tehlikeli olabildikleri kadar yararlıdırlar da.
bir çoğu dahi değildir. çünkü deha farklı bir şeydir. örneğin atatürk zekidir, abdullah öcalan dahidir.
bildikleri tek bir şey vardır; o da hiçbir şey bilmedikleridir.
Zeki erkeklerin sayıca son derece az olduğunu keşfetmek kadar bana hüzün veren başka bir şey olmamıştır. Hiç değilse içinde yaşadığımız şu zamanlarda, entelektüellerin dışında zeki insana rastlanmıyor. Entelektüellerin çoğunluğu da zeki olmadığından, zekanın, şu gezegenimizde son derece az bulunur bir şey olduğu çıkıyor ortaya.

Zeki insanla aptal insan arasındaki fark, sonunda şuraya gelip dayanı...r: Zeki insan, kendisini kendi aptallığından koruyarak yaşar; aptallığını, ortaya çıkar çıkmaz anlar ve onu yok etmeye çalışır; oysa aptal insan, kendi aptallığına, koşulsuz olarak, büyülenmişçesine teslim olur.

Zeka, kendisini her şeyden çok sanatta göstermez, bilimde de göstermez; yaşam sezgisinde gösterir. Oysa entelektüel, hemen hemen hiç yaşamaz; entelektüel, çoğunlukla sezgi yoksunu biridir; dünyadaki edimleri sayılıdır; kadınlar, iş yaşamı, zevkler ve tutkularla ilgili bilgileri ise pek azdır. Entelektüel, soyut bir yaşam sürer; keskin dişli zekasının önüne gerçekten kanlı canlı bir et parçası atabildiği hiç görülmez.

Genelde insan, uyurgezerlerin ortasında yaşıyormuş izlenimini ediniyor; bu uyurgezerler, yaşamın içinden büyülü bir uykuya gömülmüş olarak geçip gidiyorlar; çevrelerinde olup bitenlerin farkına vardırmak için onları sarsıp uyandırmak olanaksız. Belki de insanlık hemen her zaman böyle bir uyurgezerlik içinde yaşadı; bu durumda fikirler, olup bitenlere gösterilen uyanık, bilinçli tepkiler olamaz; insanın içinde yaşadığı havadan, içine sızan formüller yığınından çekip çıkarılmış kör, otomatik alışkanlıklar olabilir yalnızca.

En büyük deha bile, kalabalığın sınırsız gücü karşısında yerle yeksan olur. Öyle anlaşılıyor ki gezegenimiz, sürekli olarak sıradan insanın yönetmesi için yaratılmıştır. Bu nedenle, önemli olan şey, ortalama düzeyin olabildiğince yükseltilmesidir. Bir ulusu büyük kılan, öncelikle sahip olduğu büyük kişiler değil, sayıca kabarık sıradan kişilerin boyutlarıdır. Kalabalığın ataletini sarsan, onları yüceliklere çeken üstün örnekler bulunmazsa, kanımca ortalama düzey elbette hiçbir zaman yükselmeyecektir. işte, büyük insanların etkisinin ikincil ve dolaylı olması bu yüzdendir. Tarihsel gerçekliği oluşturan onlar değildir.

Neredeyse tüm erkekler ve kadınlar, kendi ilgi alanlarına gömülmüş olarak yaşar; dışlarında olup biten şeylere doğru göç etme itkisini duymazlar. Kendilerini çevreleyen manzara, onlara iyi davransın davranmasın, ufuk çizgileriyle tam bir yetinme duygusu içinde yaşarlar; ancak bir bedel karşılığında gerçekleştirebilecekleri belirsiz olasılıklara atılmaya hiç özlem duymazlar. Bu sınırlı, dar ufuk, derinlere işleyen bir merakla bağdaştırılamaz; bu tür merak, sonunda, bitip tükenmek bilmeyen bir göç etme içgüdüsü, kendinden koparak öbürüne gitme yolunda yabanıl bir itkidir.

Kuşkucular, en dolu, en zengin, en eksiksiz yaşayan kişilerdir. Aptalca bir düşünce, bizi kuşkucunun hiçbir şeye inanmadığı izlenimine götürür. Tam tersine, kuşkucuyu bağnazdan ayıran şey, bağnazın bir tek şeye, kuşkucununsa pek çok şeye, neredeyse her şeye inanmasıdır. Bu çok sayıda inanç, birbirini karşılıklı dizginleyerek, zihni esnek ve zengin kılar.

Derin çukurların içinden çıkıp yücelere ulaşmak pek de öyle kolay bir şey değildir.

Kaynak: Piktobet.blogspot.com
zekayı para çevirebilen adama derim ben zeki adam diye.
fiziksel beceri gerektiren konularda yeteneksizdirler nedense. dünyaca ünlü bir iktisatı getirdiler geçen adam hiçbir işini yapamıyodu lan ineklemelerinden mi kaynaklı nedir.
aynı anda kafada farklı cinliklerin dönmesi fazla akıldan mıdır gerizekalılıktan mıdır hâlâ çözemedim. tamam amk tarife göre az buçuk akıllıyım da bi faydasını görmedim lan.
Duruşlarindan. Tutumlarindan kendini eblli ederler. Sinirlenselerde edeplerinden ve zeki cevaplarından. Biraz da eğlencelilerse insanların hep istediği arkakadaş olurlar.
eğer zekaları kendilerine kibir kazandırmamışsa zekaları takdir edilmeyi hak eden insanlardır.
arkadaşlık kurma konusunda daha seçici olan insanlardır.
Daha az arkadaş edinmeye çalışırlar.
aynı zamanda pisliktirler ve güzel espri yaparlar.
soracak olursan herkes. ama çalışmıyolar. *
Şahsımdır, soruları alayım.


Entry'm olumsuz anlaşıldı sanırım. Ben zeki olduğumu asla düşünmüyorum. Geri vites de diyebilirsiniz, sorun değil. Ben sadece eğleniyorum.
--spoiler--
Zeki insanlar Genellikle Çok Yavaş Konuşurlar.
--spoiler--
Sadece daha zeki insan vardır.
Genelde aykırı tipler olup toplumda hoş karşılanmazlar. Bu insanlar öyle değil onun aslı böyledir, gibisinden cümleleri ile nam salmıştırlar. Çevreye uyum sorunu yaşamazlar. Çünkü apatiktirler. Her şeyi bildiklerini söylerler. Havalı olurlar. Kasıntı takılırlar. Kimse bunlarla anlaşamaz genelde. Özgüvenlidirler. Uyuz olurum böyle insanlara. Laf sokmayı da severler. Ortamlarda rkadaşlarını laflarıyla ezmeye çalışırlar. Gereksiz mahlukatlardır.