bugün

boşnak börekçisiyle migros'un arasındaki boşluktan aşağı doğru yardırmak suretiyle ulaşabileceğiniz, her daim güvenli; lüks, biraz aşağısında yamulmuyorsam çarşamba pazarı kurulan, değirmendere sahili'ne inen meşhur 101 merdivene giden yol da içinden geçen, son derece güzel bir mahalledir. yolları dümdüz, tertemizdir; ortasından bir dere geçiyordu zamanında, taş köprü vardı böyle. kutu kola şişesi arardık hurda şey olsun diye, niye hurda topladıysak. çocukluk işte, malız mna koyim.

bahsettiğim, migros'un yanından inildiğinde; karpuzcu amcalar vardır ayrıca. kavga çıkarmışlığım da vardır burdaki dayılarla, bir keresinde yanımdaki hatuna laf atmışlardı; kaptım karpuzdaki bıçağı atladım üzerlerine. heheyt! her zaman farklı bir amca oluyor nedense, seyyar karpuzcular basmış orayı.

kaldırımları çok hoştu. seksek oynayarak geçmeyi denerdim, önümdeki direği görmeyip kafalama girerdim. oyuna kaptırırdım, fark etmezdim; bir bakmışım, hüseyin sitesi miydi lan? oraya gelmişim. 101 merdiven. hey.

sahile giden yolu da vereyim,

yüzbaşılar'a giriyorsun. dümdüz ilerliyorsun aşağı doğru. ilk sapaktan sola dönüp biraz ilerliyorsun. sağ tarafta 101 merdiven var. bildiğin, 101 tane merdiven işte. ordan aşağı iniyorsun; karşında deniz, değirmendere sahili.

çok özledim lan..
© copyright 2005 - 2026