bugün

Buğdaygillerden,en çok hayvan yemi olarak yetiştirilen otsu bitki (Avena sativa).Bu bitkinin tanesi.
forma girmek için yenilen kahvaltılık gevreklerin içinde, en çok bulunan tahıl.
sporcuların en çok tercih ettiği karbonhidrat ve vitamin depolarından biridir. sabah kahvaltısında vazgeçilmezdir. ayrıca ara öğünlerde vücuta temiz karbonhidrat alımı için tek çaredir.
Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır lafı yulaf ı en iyi tanımlayan cümle bence. Tadı gerçekten vahim ama sonucunda yararları oldukça fazla.
ülkemizde üretilen bu ürünün %75 'i at yarışı sektöründe kullanılmaktadır.
sporcuların vazgeçilmez fitamin takviyesi. tadı iğrenç olmasına rağmen düzenli olarak kullanımda ve yağlı gıdalardan uzak durulduğunda faydasını görmemek elde değil. özellikle karın bölgesinde yağ fazlalığı olan bireyler için kullanılması gereken ve 3 ay gibi kısa bir zaman diliminde abdominal ve adonis kasını belirginleştirmemizi sağlayan mucizedir.
doganin insanlara sundugu mucize besin urunu. ulkemizde her ne kadar kiymeti pek bilinmese de yurtdisinda milyonlar tarafindan hergun tuketilmektedir. kahvaltida, oglen atistirmaliginda, kek ve benzeri unlu mamullerde yaygin olarak kullanilir. vucutta sindirimi zor oldugu icin, kisiyi uzun sure tok tutarak bilimum doymus yagli abur cubur ve adi karbohidrattan uzak tutar.
Beslenme programında mutlaka bulundurulması gereken besindir.
Ezmesi yetersiz sıvı ile tüketilirse isal yapabilir. malesef tecrübeme dayanarak söylüyorum.
vejetaryenler ve kilo almak isteyenler için büyük bir nimettir. onsuz olmaz. fakat kilo almak için yaptığınız programda her gün karıştırıp karıştırıp yapıp sıkılınca bütün planınızın bozulmasıdır. üşengeçler için zordur.
Yoğurt ve muz ile karıştırılıp kuru üzüm ve tarçın eklenerek tüketildiği Zaman vazgeçilmez bir öğün oluyor.
100 gramında 356 kalori bulunan genelde sporcuların düşük gilisemiks indeksi bakımından sabah kahvaltılarında eksik olmayan karbonhidrat kaynaģı. Ilk kez deniyen her 5 kisiden 3'ü söve saya yer ama alışılınca ve özelliklede süt, muz ve bitter çikolatayla kombinlendiginde omletinin efsane oldugu fark edilince o nefret yerini mutluluga bırakır.
omleti berbat. kendi de berbat ama süper lif ve karbonhidrat kaynağı.
Hakkındaki kritik nokta süt değil, yoğurtur.

Süt zaten çözülmeye meyilli bir besin olan yulafı iyice hamur hale getirirken, yağsız ve sert bir yoğurtta kivamini kaybetmeden lezzetini optimum noktaya getirebilirsiniz.
Kimse kusura bakmasın da hayvan yiyeceği.
lif deposu yulaf ezmesindeki karbonhidratlar kana yavaş karıştığından enerji seviyelerini sabit tutar, iştah da kontrol altında kalır. katkısız yulaf ezmesi, enerji seviyelerinin sabitlenmesine yardım ederek yoğun antrenman sırasında kaslardaki glikojeni korur. bu glikojen, vücudun ana yakıt kaynağıdır. ınternational journal of sports nutrition & exercise metabolism’de yapılan araştırma, egzersizden üç saat önce düşük glisemik yiyecekleri yiyen erkeklerin yüksek glisemikli yiyenlere göre daha dayanıklı olduğunu ve daha fazla yağ yaktığını göstermektedir.
360gr 7.5 lira.
kiloyla satan yer bulup 5 kilo aldim.

bir gece onceden sadece yogurtla karistirip oteki gune yiyorum.icine bal pekmez koydunuz mu cop oldu bal pekmez basit sekerdir vucutta yaga donusur.

hihahh
aağhihihih.
bürüşhtt

entryrimi kisneme sesiyle bitiriyorum.
glisemk indeks fırlatıcı, yüksek nişasta içeren sözde besinlerden sadece birisi.
Çiğnemesi, öğütmesi deli gibi zor olan tahıl.

Yoğurtla deniyorum olmuyor, sütle ııhhh, meyve suyuyla, gazozla bile denedim bu mereti yok arkadaş olmuyor, çiğnenmiyor yani ben yiyemiyorum.

Sonra birgün dedim ki kendime;
- Zeytin!Sen at değilsin, yulaf yemek zorunda hissetme kendini, bırak yeme amk!
o günden beridir ilişkimizi noktaladık, kafam rahat. evet!
sade süt ile tüketilince gerçekten boş olduğuna inandığım tahıl.

ille de yanında bilumum meyveler istiyor meret.
atların yediği tahıldır. odun talaşı yiyin lan o daha tok tutar. mide duvarınıza sıçayım.
Yaklaşık 1 aydır her sabah 5 yemek kaşığı yediğim tok tutan at küspesi. Tarif:
Malzemeler:
5 yemek kaşığı yulaf
1 muz
Bir avuç kuru üzüm
Süt
Yapılışı:
Hepsini shakera atıp parçalamak. Sonra da dik kafaya.
spor yaptığım zamanlarda sıkça tükettiğim lifli besin. besin kelimesini kullanan biri varsa mutlaka spor salonuna gitmiştir haberiniz olsun. başlarda kendimi at gibi hissetsem de daha sonrası tadına alışıyorsunuz ve günlük olarak en az 70-80 gr yulaf tüketmeniz protein oranı ve tokluk açısından yarar sağlıyor. yemekte zorlananlar varsa içerisine meyve dilimleyip dolapta 1 saat kadar tuttuktan sonra hem yulaf sütü emmiş yumuşamış oluyor hem meyve yulafa işlemiş tadını geçirmiş oluyor. ne yazı yazdım be helal bana. yiyin tavsiye ederim.
2 yemek kaşığı bir dilim ekmege bedel olan tahil. Soguk süt ve meyvelerle bu sıcak yaz aylarinda iyi giden bir atıştirma, yemek. Genelde hafif olduğu icin oglen tüketiyorum. Ayrica çıtır yulaf- musli de deniyor- onlarla da guzel oluyor.
Bugün aldık %25 meyveli olanından içinde meyve yok la.