bugün

2012 londra olimpiyatlarında bayanlar 400 metre bireysel karışıkta olimpiyat ve dünya rekoru kırarak birinci olan ve altın madalyaya hak kazanan 16 yaşındaki çin'li yüzücü. derecesi: 4.28.43
16 yaşımdaki halimi düşündükçe kendimden utanmamı sağlayan çinli yüzücü. ben 16 yaşımdayken mal mal film izlerdim, müzik dinlerdim, kitap okurdum, erkek ve ders meselelerini sorun ederdim. bu kız altın madalya alıp dünya rekoru kırıyor. gerçekten büyük bir şey.
batılıların "doping lan bu" diye ağladığı süper rekoruyla "koydu çocuğu" diyeceğimiz bicirik çinli... ulan batı harbiden yatacak yerin yok senin.
200 metre karışıkta altın madalyayı kazanan 16 yaşındaki yüzücü.
doping testi temiz çıkan çin'li rekortmen yüzücü. amerika'lılar ağlamaya devam etsin.

http://spor.milliyet.com.....2012/1574622/default.htm
yarışlardan önce gingseng almış kişidir. muhtemelen götten fitil olarak aldı, baksana hatun uçmuş usta!*
400 metre karışıkta son 50 metreyi o kadar iyi yüzdü ki aynı yarışı erkeklerde birinci bitiren Ryan Lochte'yi bile geride bırakarak erkeklerin de rekorunu kırdı.
ryan lochte'nin 400 metre karışık yarışıda internette bulunamamaktadır, bu yüzden kafadan aptalca komplo teorileri üretmeye gerek yok. bu olimpiyat komitesiyle veya londra ile ilgili birşey olsa gerek, 2008 olimpiyatlarındaki pek çok yüzme ve atletizm finalininde videosu internette yoktur. veya sade paralı üyeler tarafından bazı özel sitelerde izleniyorda olabilir. ve bu kızın 400 metre karışık yarışında son 50 metreyi 28 saniyede geçmesi dopingli olsa dahi olağanüstü değildir, bayan olimpiyat şampiyonu camille muffat'da haziran ayında monako'daki bir 200 metre yarışında son 50 metreyi 27 saniyede yüzmüştü.

yaşına gelince yüzmede ideal başarı yaşı zaten genelde 16- 23 yaş arasıdır, yani bundada çok abartacak birşey yok. örneğin michael phelps ilk dünya rekorunu 15 yaşında, ian thorpe ilk dünya rekorunu 16 yaşında kırmıştır, yine isveçli sarah schostrom'de 2009'da 16 yaşında dünya rekoru kırmıştı, abd'li bayan yüzücü janet evans ise 16- 17 yaşları arasında 8 dünya rekoru kırmıştır, bu bir rekor kırınca abartıldı.

phelps'le ilgili saçmalayanlarda çoğunlukta '' 2 madalya aldığında dopingliyse 8 altın alan phelps nedir '' falan.phelps dediğin adam 2004 olimpiyatlarında 6 altın aldı, 2007 dünya şampiyonasında 8 altın aldı, 2008 olimpiyatlarında 8 altın aldı. yani bu adam hep mi doping yapıyordu? phelps hakkında bilgili biri bunun konu bile edilemeyeceğini bilir, o tarihteki en iyi sporcudur. ye shiwen 2011 dünya şampiyonası 200 metre karışık finalindede bu sprintin benzerini atmıştı, hatta son 50 de dördüncü veya beşincilikten gelip şampiyonluğu almıştı, aslında amerikalılar bu kıza dopingli diyerek tüm dünyanın bizde olduğu gibi onun tarafını tutmasını sağladı, demekki insanların sporu takip etmesi için biraz dedikoduvari hale getirilmesi gerekiyor.ayrıca son 50 metreyi sadece lochte'den hızlı yüzdü, yarış derecesi ondan 23 saniye yavaştır.
az önce dünya şampiyonası 200 metre karışık finalinde büyük fark yiyerek dördüncü olan yüzücü.abd'liler geçen yılki doping iddiasını daha da şiddetlendirebilir. geçen yılki uçan kızdan eser yoktu. geçen yıl olimpiyatlarda hem 200 hem 400 karışık yarışlarında etkileyici şampiyonluklar kazanmıştı.
© copyright 2005 - 2026