bugün

bir bilgisayarda birden fazla sanal bilgisayar oluşturmamamızı sağlayan programdır. yani bilgisayarınızda windows xp açıkken linux yada vistayı deniyebilirsiniz.
(bkz: qemu)
görüneninden çok daha fazlasını sunan virtualization* yazılımı. çok güçlü serverlarda windows serverlar üzerinde birden çok linux yürütülmesini böylece daha fazla performans alınmasını sağlar. verimliliği yüksektir.
bir bilgisayar üzerinde yada sunucu üzerinde birden fazla işletim sistemi çalıştırmaya yarayan ve işletim sistemlerinin windows,linux, unix veya solaris olabileceği emc tarafından geçen yıllarda satın alınmış yazılımdır. ülkemizde ve dünyada hem test hem üretim sistemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. mühendis ya da yazılımcılar için bulunmaz bir nimettir. bir çok işletim sistemini aynı anda ve farklı donanım konfigürasyonlarıyla çalıştırabilir, çeşitli ağlar oluşturabilirsiniz. ayrıca, birçok şirket hem geçmiş tarihli snapshotlara(vmware üzerinde istendiği zaman alınabilen, o anın yedeğidir) dönebilme hem de maliyet etkenlerinden dolayı, gerçek uygulamalarını da (exchange, web server gibi) vmware yazılımının üzerinde çalıştırmaktadır. hatta bir çok ek yazılımla vmware sistemleri gerçek sunuculara, gerçek sunucular da vmware sistemlerine kopyalanabilmektedir. artılarının birkaçı bunlar olmakla birlikte, eksileri de vardır. bunlardan en zorlusu , gelişmiş ve karmaşık donanım ve yazılım testlerinde bir takım ayarların yapılmasının gerekliliğidir.
VmWare yani Türkçe karşılığı ile Sanal Makine Deposu oldukça rating alan ve çok popüler bir ürün. Çünkü gerçekten büyük işler başarıyor. VmWare ürünlerini tanımlamak için kullanılabilecek en güzel cümle "Sanal ama gerçekten farksız sistem emülatörü".
VmWare çok çeşitli işletim sistemlerini tek bilgisayar üzerinde çalıştırabileceğimiz bir emülatördür. Örneğin Windows XP kurulu bir bilgisayar üzerinde VmWare içinden Linux, Novell, Sun Solaris yada diğer Windows sürümlerini çalıştırabilir, hepsini eş zamanlı olarak yönetebiliriz. Bu işletim sistemlerinin hepsi bulundukları pci üzerindeki aynı donanımı kullanır ve bu durum hiçbir sıkıntıya yol açmaz. işte bunu sağlayan VmWare sanallaştırma teknolojisidir. VmWare ürünleri sektörde çok farklı amaçlar için kullanılmakta. Örneğin bilgisayarlarını Vista işletim sistemine upgrade eden işletmeler bazı noktalarda hala XP bilgisayarlara ihtiyaç duyuyorlar. Bu gibi durumlarda Vista içinde çalışan VmWare üzerinden XP işletim sistemini kullanabiliyorlar. Ya da farklı sistemlerle çalışma ihtiyacı duyan geliştiriciler, tasarımcılar bu ürün ile istedikleri işletim sistemlerini aynı bilgisayar üzerinde rahatlıkla kullanabiliyor. VmWare ürünleri, özellikle sistem uzmanlığı eğitimi alanların ve bu konuda çalışmaları olanların bir numaralı yardımcısıdır diyebiliriz. Çünkü iyi donanıma sahip tek bir bilgisayar üzerinde sağlam bir test ortamı oluşturulup birçok uygulama gerçekleştirilebiliyor. Yani küçük bir işletme ağından tutun, karışık sistemlerin belirli parçalarına kadar her yapı bütün özellikleriyle taklit edilebiliyor.
Örneğin 2 adet Windows 2003 Server, 4 adet XP ve 1adet Linux terminalden oluşan ofis yapımızı aynı şekilde VmWare içinde yaratıp üzerinde işlemler yapabiliriz. hepsi aynı donanım üzerinde çalışır ve tek bir konsoldan yönetilebilir.
microsoft virtual pc yazılımından kat kat başarılı bir programdır, windows sunucu içinde çatır çatır linux çalıştırmanıza izin verir.
(bkz: virtualbox)
çok eski zamanlarda wow oynarken aynı anda viruslee takılmadan porno izleme amaçlı olarak kullandığım program. genel olarak windows 2000 server öğrenmek üzere kurup, asıl sistemi buna client edip lab ortamı yaratmaktı amaç ama sonradan linux kurup malware korkusu olmadan internette dolanmaya da yaramıştır.
bugün indirdim. çok beğendim. virtual pc den daha yeni bir program olması güzel birşey. gerçekten çok beğendiğim bir program oldu.
son versiyonu 3,25gb yer kaplayan program. usb wireless adaptörünü tanımadı salak.
bugün 'internal error' hatasıyla beni delirten lakin yine de güzel, hoş, cici program.
pc'lerde mac os x çalıştırmak için kullanılabilir.
sanal bilgisayar kurmaya yarayan program.
ücretlidir.
vmware ürünleri için ciddi bir danışman açığı vardır türkiyede, tam anlamıyla danışmanlık verebilecek kişileri bulmakta zorlananlar için tavsiye niteliğinde.

http://vmware.pro/
bizim arkadaş enver diye kaydetmiş ismini . ne yapcaksın şimdi .
ikide bir oluşturduğunuz network kartları kafayı yiyebilir. bi kere kurduktan sonra fazla kurcalamayın.
10.0.3 sürümü için makine ayarlarını anlatan bir makale bulunuyor.
şurada: http://www.bilisimlife.ne...n-10-Makine-Ayarlari.html
birkaç gün önce 11. sürümü çıkan sanallaştırma uygulaması.
yenilikleri için bir makale yazmıştım: http://bilisimlife.net/Ya...ation-11-Yenilikleri.html

kurulurken https portu (443) kullanılıyor. yani kurulurken o portun kullanılmaması lazım. bunun çözümü için de şurada bir başlık yayınladım: http://bilisimlife.net/Ko...ram-hatasi-ve-cozumu.html

command line üzerinden sorunu çözmeye çalışırsanız şu hatayla da karşılaşabilirsiniz, onun çözümü de burada: http://bilisimlife.net/Ko...elevation-cmd-hatasi.html

inceledik kardeşim!