bugün
- 6 ekim büyük ulu sözlük olayı7
- nervio'nun erkek olması12
- özelden muzunu atan yazar9
- dede bu saate niye aktif ki8
- sevgilinin eski sevgililerini anlatması8
- sevgilisine zaman ayırmayan kız9
- etli nohut vs kuru fasulye6
- game of thrones taki kerhaneci15
- nervionun sevgili yapması8
- mandalinan olayım soy beni diyen kız5
- kadın cinayetleri4
- 2 2 milyar tl4
- renkli gözlü insanlar7
- aile evinde yaşayıp 147 bin tl maaşa yetmiyo demek5
- yazarların duşta geçirdikleri süre9
- insan 3 gün yemek yemezse açlıktan ölür4
- ciddi ciddi yulaf yiyen insan10
- sözlükte kadın rolü yapmaktan alınan zevk6
- bir daha sözlüğe gelinse alınacak nick4
- exlerini stalklayan kadın4
- iltica27
- 5 ekim 2026 italya türkiye maçı8
- yaprak sarması vs lahana sarması4
- bana onu sormayin15
- izmir bombası7
- exlerini anlatan fingirfoş4
- kılık kıyafetle uğraşan zihniyet17
- gece aynadaki yansımanın gülmesi2
- sözlük kavgasında karşıdan yanıt gelmeme gerilimi3
- uğurcan çakır10
- sarapci koala hatayi6
- bana onu sormayin tatlışlığı11
- türk dizileri dünyayı ele geçirdi9
- osman arıkan nacar3
- kürt tarihi yoktur diyen kemalist6
- bana onu sormayin'a zeytin dalı uzatmak7
- lazanya vs yağlama3
- oyun dünyasının unutulmayan kadınları10
- anın görüntüsü26
- ibnelik yapmak2
- turşu yapabilen bir kızı üzmek5
- trafikte gereksiz korna çalma dürtüsü2
- ayağıma masaj yapacak bir sözlük erkeği bulamamak8
- en verimli koyun çeşidi3
- jelibon madeni3
- akp seçmeni18
- mercimeği fırına verelim diyen kız2
- yazarların kiraz yeme şekli4
- linkedin de eski sevgili kariyeri takip etmek3
- yazarların akşam olunca yediği şeyler4
istatistikte standart sapmanın karesini temsil eder. standart sapma ise ne sor ne ben söliiim gibi bişeyi temsil eder.
bir populasyondaki sample ların hangi mertebelerde çeşitlenerek dağıldığını gösterir. varyansı küçük olan bir populasyoda, sample ların değerleri birbirlerine nispeten yakındır denebilir. istatistik bombok birşeydir, bir bilim dalı olmadığı istatistikçiler tarafındanda kabul edilir.
(bkz: istatistik)
veri setinin değişimini gösteren bir değişim ölçüsüdür. kitle için, rassal değişkenlerin kitle ortalamasından farklarının karelerinin toplamının kitledeki veri sayısına bölünmesi ile bulunur(toplam(xi-mü)^2/büyük n) örneklemde ise payda kısmı "n-1"dir. örneklemdeki verilerin, örneklem ortalamasından farklarının karelerinin toplamının "n-1" e bölünmesi ile bulunur(toplam(xi-ort)^2/n-1) çok karışık gözükse de basittir ama bunlara gerek yok, gir verileri herhangi bir paket programa*** her türlü bilgiyi versin sana. burda olay sadece bu bilgileri yorumlayabilmektedir kanaatimce.*
"bir sıklık dağılımındaki değişkenliğin ve bir puan kümesindeki dağılımın ölçüsü" anlamındaki kavram.
incelenen gözlemlerin belli bir değer etrafında(ki bu değer genelde bir ortalama ya da istatistiksel bir model yardımıyla yapılan bir tahmindir.) nasıl bir saçılım gösterdiğini sergileyen kavram.
matemetiksel olarak, aritmetik ortalamadan sapmaların karelerinin artitmetik ortalaması şeklinde açıklanabilir.
varyans kavramı bazı kaynaklarda "değişke" olarak da türkçeye çevrilmiştir.
matemetiksel olarak, aritmetik ortalamadan sapmaların karelerinin artitmetik ortalaması şeklinde açıklanabilir.
varyans kavramı bazı kaynaklarda "değişke" olarak da türkçeye çevrilmiştir.
konu anlatımlarında dahi belli bir sonuca ulaşılamayan, standart sapmayı bulmak içinde gerekli olduğundan ezberlemekten başka çare bırakmayan bir değerdir.
yedinci nesil yazardır sözlüğe hoş gelmiş safalar getirmiştir efendim.
hiçbir zaman hesaplayamayacağız değişkenlik ölçüsüdür. eğer ki varyans hesaplanmıştır diyorsa bilin ki o sizinle dalga geçiyordur ya da örneğe ait verilerden yararlanılmıştır. varyans sadece öngörülebilir. geçmiş deneyimlerden bilinebilir.
bir rassal değişken, bir olasılık dağılımı veya örneklem için istatistiksel yayılımın, mümkün bütün değerlerin beklenen değer veya ortalamadan uzaklıklarının karelerinin ortalaması şeklinde bulunan bir ölçüdür.s kare ile gösterilir.istatistik ve olasılığın olmazsa olmazlarındandır.
Beklenen değerle birlikte olasılığın ebesini tersten göstermiştir.
bilen anlatsın konusudur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar