bugün

/45
bu yaşıma geldim hala hikmetine nail olamadım bu sevginin. ya ne seviliyormuş devrim, devrim aşağı devrim yukarı. aşağı yukarı devrim. devirip sikecem bütün o küçük götleri sinirden. he izleyen natalie portman için izleyebilir, koymuşum devrimine.
devrimin, uyanışın, başkaldırmanın, aşkın ve inancın filmidir.

(bkz: remember remember the fifth of november)
(bkz: herr mannelig)
süper ötesi bir film. oldukça da sürükleyici. bir an bile sıkılmama garantisi veriyorum.
--spoiler--
Bize insanları değil fikirleri hatırlamamız söylendi. Çünkü bir adam yenilebilir, yakalanabilir, öldürülebilir, unutulabilir. Fakat bir fikir 400 yıl sonra bile hala dünyayı değiştirebilir.
--spoiler--
(bkz: geleneksel 5 kasım v for vendetta izleme günü)
takvimler 5 kasımı her gösterdiğinde iletilerde 'remember, remember the 5th of the november' çılgınlığı yaşanmasına sebep olacak olan filmdir.
fikrine kurşun işletemediğim..
(bkz: devrim)hayatımın filmi.*
müzikle ritmik uyumlu patlamayı akşam balkonumda bekleyeceğim gün bugündür. *
--spoiler--
artık korkun kalmadı, özgürsün...
--spoiler--
(bkz: remember remember the fifth of november)
hayat felsefesi olabilecek müthiş bir film.
bu kadar entry girilince televziyonda yayınlandığını düşündüğüm film.
ben de artık blu-ray olarak aldığım şu güzide filmi izliyeyim, madem 5 kasım.
(bkz: 5 kasım v for vendetta bayramı).
bu kadar entry yazılınca ''vay anasını arkadaş. ne filmmiş?'' diye tepki verip, izleme listemde en üste taşıdım film. iniyor, gece izleriz artık.
en az bir kere izlemeli insan, izleyip bazı insanların başkaları için neler yapabileceğini görmeli.
bu film de şu replikler çok hoşuma gitmiştir;
--spoiler--
-aynaya baktığınızda suçluluk duyuyorsanız gerçekleri öğrenmişsinizdir.
-dünyanın iyi yönde değiştiğini hiç görmedim.
--spoiler--
özgürlük konusunda insanın iliğine kemiğine işleyen bir film bir senaryo bir çizgi roman böylesine imkansızı yaratmak inanılmaz.
364 gün devletten yana, sistemden yana olan ergenlerin, dikkat çekmek için sadece bugüne mahsus olarak profillerinde kesitlerinden paylaştığı başyapıt.
yıllar önce izlememe rağmen bugünü sevinçle geçirmeme sanki bugün bir şeyler değişecekmiş gibi hissetmeme neden olan film.neyse yarın sabah yine normale döneriz hepimiz.
yıllar önce bir arkadaşın tavsiye ettiği ama sırf bir maske yüzünden saçmadır diye izlemediğim ve enteresan bir şekilde bugün* indirdiğim film. *
herkesin şiddetle tavsiye ettiği izlemenin bugüne kısmet olduğu mükemmle ötesi film.
dünyadaki her insanın izlemesi gereken bir başyapıt. düşünce ve özgürlük ancak bu kadar mükemmel anlatılabilirdi.
ayrıca bunu seven bunu da sever;
(bkz: pink floyd the wall)
filmi bilmem kaç kez türkçe dublajlı haliyle izlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki, filmin orijinal versiyonu katbekat daha iyi dostlar. 5 kasım nedeni ile hd versiyonunu indirmiştim netten, bambaşkaydı film. ilk kez izliyormuş tadı verdi, bir dakika bile sıkılmadım. velhasıl, film şiddetle tavsiye olunur.
bir dahaki beş kasımda görüşmek dileğiyle efendim *
her 5 kasım'da izleyeceğim tekrar dediğim ve fakat elimde dvd'si ile kalakaldığım film.
seneye 5 kasım gecesine inşallah.
ayrıca dün tüm dünyada adı anılmıştır; maskelerle, tişörtlerle ve hislerle...
yeni bir hayat yeni bir başlangıç. bize bu 5 kasım da bunu öğretti.
© copyright 2005 - 2026