bugün

Gene gelmiyor gıcık şey. Karantina günlerinde 12 de kalkarsan tabi gelmez. Uyku düzeni somalinin istihbarat sistemi gibi oldu. Gene uyku düzeninde patladık efendim.
çaresini bulan bana da söylesin.
Benim durumum bu. Her gece ya. Gerçekten bıktım.
(bkz: mirtazapin)
Bu saatten sonra gelip gelmemesi hiç umrumda değil. Kendi kaybeder.
Uykudur gelmez, kafandakiler susmuş olsa gelirdi belki.
Arada uğrasa çok iyi olacak aslında... come to yeniraki34
ya gün içinde uyuyup uyku düzeni sikmekten ya da kafanın bin tane düşünceyle dolu olmasından kaynaklanır.

kafayı vurur vurmaz uyuyan gamsız ibnelere çok özeniyorum.
Saatini sabah 8 e kurar, 12 de yatağına yatarsın. Ama bir türlü gelmez o uyku. Kovaladıkça kaçar daha çok. Sabah uyuyamadığına bin pişman işe giderken akşam erkenden uyumanın hayalini kurarsın.
hatta uykun olduğu halde gelmemesi gibi mantıksız bir olay var, evlerden ırak.
Kahve ve bipolar bozukluk ikilisinden kaynaklı benim uykumun gelmemesi.
Saat 10'da Americano içersen gelmez tabi. Bi de üstüne 200 ml pepsi'yle pringles'ın yarısını gömdüm. Hadi uyu aq şimdi.
Bugün sabaha kadar sabret. yarın erkenden uyursun. tabii işyerinde de..
uyuma gerekliliği ile doğru orantılı bir durumdur. uyuma gerekliliği arttıkça uykunun gelmemesi de artar... ertesi gün önemli bir sınavınız varsa örneğin, heyecanın ve uykusuzluk endişesinin de etkisiyle uykunuz gelmez. fakat yarına yetişmesi gereken bir işiniz varsa uykunuz her zamankinden de erken gelebilir. böyledir... yine de uyumadan önceki 4, hatta 6 saat içinde kafein alınmaması, yatakta telefon gibi mavi ışığa maruz kalınacak cihazlarla meşgul olunmaması ve yatağa rutin olarak yalnız uyumak için girilmesi uyku kalitesi için önemlidir.
yatak odasına cep telefonu sokmamak lazım. teknoloji uykumuzun en büyük düşmanı.
Ünlü türk özdeyişine cuk oturan bir durumdur. Tecavüz kaçınılmaz ise zevk almaya bakacaksın. uykun gelmiyorsa iyi bir film izleyebilirsin, balkonda sigara kahve keyfi yapabilirsin, gecenin sessizliğine gömülüp hayatın ve içindeki insanların muhasebesini yapabilirsin. Kitap okuyabilirsin. Vs. Liste böyle uzayıp gider.
Hırs, hasaret sebebidir.

Hem hırslı bir insan her vakit hüsrana düştüğüne dair o kadar vakıalar var ki “Hırs, hüsrana uğrama ve başarısızlığın sebebidir” atasözü hükmüne geçmiş, umumun nazarında bir genel olarak kabul edilmiştir.

Madem öyledir. Eğer malı çok seversen, hırsla değil, belki kanaatle malı talep et, tâ çok gelsin.

Meselâ, gecede uykun kaçmış; sen yatmak istesen, lâkayt kalsan, uyumayı kafanda saplantı haline getirmesen uykun gelebilir. Eğer hırsla uyku istesen, “Aman yatayım, aman yatayım” dersen, bütün bütün uykunu kaçırırsın.

Ehl-i kanaat ile ehl-i hırs, iki şahsa benzer ki, büyük bir zâtın divanhanesine giriyorlar. Birisi kalbinden der: “Beni yalnız kabul etsin; dışarıdaki soğuktan kurtulsam bana kâfidir. En aşağıdaki sandalyeyi de bana verseler, lütuftur.”

ikinci adam, güya bir hakkı varmış gibi ve herkes ona hürmet etmeye mecburmuş gibi, mağrurâne der ki: “Bana en yukarı sandalyeyi vermeli.” O hırsla girer, gözünü yukarı mevkilere diker, onlara gitmek ister. Fakat divanhane sahibi onu geri döndürüp aşağı oturtur. Ona teşekkür lâzımken, teşekküre bedel kalbinden kızıyor. Teşekkür değil, bilâkis hane sahibini tenkit ediyor. Hane sahibi de ondan tiksiniyor.

Birinci adam mütevaziâne giriyor, en aşağıdaki iskemleye oturmak istiyor. Onun o kanaati, divanhane sahibinin hoşuna gidiyor. “Daha yukarı iskemleye buyurun” der. O da gittikçe teşekkürâtını ziyadeleştirir; memnuniyeti artar.

işte, dünya bir divanhane-i Rahmân’dır. Zemin yüzü bir sofra-i rahmettir. rızkın derecesi ve nimet mertebeleri dahi sandalyeler hükmündedir.

Hem, en cüz’î işlerde de herkes hırsın kötü tesirini hissedebilir.

Meselâ, iki dilenci birşey istedikleri vakit, hırsla ilhah eden dilenciden istiskal edip vermemek, diğer sakin dilenciye merhamet edip vermek, herkes kalbinde hisseder.
uyku ikamesi olmayan tek beden işlevidir ve beyin hücrelerinin yenilenmesi için olmazsa olmazdır. Bu nedenle acilen düzene sokulması gerekir. profesyonel yardım almak düşünülmelidir.
stresli bir hayat varsa ; geç uyanılıp, tembel geçirilen bir günün ardından, yapılacak hiç birşey olmaması ve ertesi gün de yapılacak bir sürü iş bekliyorsa fena olan durumdur.
Niye gelmiyor bu ya.
Yarın da yapacak bir sürü hazırlık var.
işsiz güçsüz insanın uykusu gelmez.
Şimdi sevdicek ile bir müzik açıp, baş başa oturmak vardı.
Önce hoş sohbetine, sonra güzel tenine doyacak şekilde.
çok berbat birşeydir, 3-4 saat uyku ile günler geçiriyorum altı aydır, sağlığım bozulacak diye korkuyorum. tavsiyesi olandan tavsiye alırım.
dönem dönem olabilen durum. yani aslında her zaman altta da bir sorun, sebep aramamak lazım. vücudu dinlemek lazım biraz. uykun yoksa uyuma, varsa uyu.
Zaten uykum yok biraz içkiyi baz alayım.

Meselam, Normal insanı 3 kadeh viski mis yapar, mışıl mışıl uyutur. Meselam, rakı, rakının kendi, sofrası, ve sofraya binaen yenilenler, içilen birkaç kadeh rakı yüksek alkol münasebetiyle, güzel uyutur, uykuyu getirir ağırlık verir.

Meselam, bira gibi haydut içkiler, muhabbetsiz mezesiz bile gittiği için, daha daha diye sizi dikta eder içmeye, pek uyutmaz.

Bir de ne bok içerse içsin, gece olunca ayıkan tipler vardır, bunlara tesir etmez içki, illa gecenin körünü göreceklerdir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar