Behçet hastalığı tanı ve tedavisi. 1937 yılında Dermatolog Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından tanımlanmıştır.
Fuat sezgin in hayatına ve yaptığı araştırmalara bi göz gezdirmeniz yeterli olacaktır.
siktiğimin türk düşmanı kavatlar,Tıptan, bilişime, ulaşımdan tekstile kadar pek çok alanda ilklere imza atan asil türk ırkı nın asil evlatlarıdır. isimlerini dünyaya duyurdular lan piç kurusu 'Hasse-Arf kuramını kim buldu? Arf Halkaları ve Arf Kapanışları olarak adlandırılan terimleri bilim dünyasına kim kazındırdı.. bakınız; @cahit arf

abd nin ilk nasa projesinde yer alan türk kimdi? lan ala kavat binary sayısını bile türk buldu. sana zilyon tane örneklendirme yaparım ama senin kanın bozuk kanın!

açık ve net evet.
Ali Kuşçu : ( ? - 1474 ) Ünlü Bir türk astronomi ve matematik bilginidir.

Ammar : ( 11 yüzyıl ) ilk katarak ameliyatını kendine has biçimde yapan müslüman türk bilim adamı.

Battani : ( 858 - 929 ) Dünyanın en meşhur 20 astrononumdan biri trigonometrinin mucidi, sinus ve kosinüs tabirlerini kullanan ilk bilgin.

Cahiz : ( 776 - 869 ) Zooloji ilminin öncülerindendir. Hayvan gübresinden amonyak elde etmiştir.

Cezeri : ( 1136 - 1206 ) ilk sistem mühendisi ve ilk sibernetikçi ve elektronikçi Bilgisayarın babası; oysa bilgisayarın babası yanlış olarak ingiliz matematikçisi Charles Babbage olarak bilinir..

Evliya Çelebi : ( 1611 - 1682 ) Büyük Türk seyyahı ve meşhur seyahatnamenin yazarıdır.

Farabi : ( 870 - 950 ) Ses olayını ilk defa fiziki yönden ele alıp açıklayıp izah getiren ilk bilgindir.

Fatih Sultan Mehmet : ( 1432 - 1481 ) istanbulu feth eden ve Havan topunu icad eden yivli topları döktüren padişahtır fatihin kendi icadı olan ve adı “şahi” olan topların ağırlığı 17 ton ve bakırdan dökülmüş olup 1.5 ton ağırlığındaki mermileri 1 km ileriye atabiliyordu bu topları 100 öküz ve 700 asker ancak çekebiliyordu..

Hazerfen Ahmed Çelebi : ( 17. yüzyıl ) Havada uçan ilk Türk. Planörcülüğün öncüsü.

ibni Macit : ( 15. yüzyıl ) Ünlü bir denizci ve coğrafyacı. Vasco da Gama onun bilgilerinden ve rehberliğinden istifade ederek hindistana ulaştı.

ibni Sina : ( 980 - 1037 ) Doktorların sultanı. Eserleri Avrupa üniversitelerinde 600 sene temel kitap olarak okutulan dahi doktor. Hastalık yayan küçük organizmalar, civa ile tedavi, pastör’ e ışık tutması, ilaç bilim ustası, dış belirtilere dayanarak teşhis koyma, botanik ve zooloji ile ilgilendi, Fizikle ilgilendi, jeoloji ilminin babası.

ibnünnefis : ( 1210 - 1288 ) Küçük kan dolaşımını bulan ünlü islam alimi.

Kadızade Rumi : ( 1337 - 1430 ) Çağını aşan büyük bir matematikçi ve astronomi bilgini. Osmanlının ve Türklerin ilk astronomudur.

Kambur Vesim : ( ? - 1761 ) Verem mikrobunu Robert Koch’dan 150 sene önce keşfeden ünlü doktor.

Kurşunoğlu Behram : ( 1922 - ? ) Genelleştirilmiş izafiyet teorisini ortaya atan beyin güçlerimizden. Halen Prof. Behram Kurşunoğlu Amerika da florida üniversitesinde teorik fizik merkezinde başkanlık yapmaktadır.

Mimar Sinan : ( 1489 - 1588 ) Seviyesine bugün dahi ulaşılamayan dahi mimar. Mimar Sinan tam manası ile bir sanat dahisidir.

Piri Reis : ( 1465 - 1554 ) 400 sene önce bu günküne çok yakın dünya haritasını çizen büyük coğrafyacı. Amerika kıtasının varlığını Kristof Kolomb ‘dan önce bilen ünlü denizci.

Uluğ Bey : ( 1394 -1449 ) Çağının en büyük astronomu ve trigonometride yeni çığır açan ünlü bir alim ve hükümdar.

Akşemseddin : ( 1389 - 1459 ) Pasteur önce Mikrobu bulan ilk bilim adamı. istanbulun fethinin manevi babasıdır. Fatih sultan Mehmet’ in Hocasıdır
10'luk askeri sistem.
hiçbir şey olmasa varlığımız yetmektedir. dünyadan türk kavramını çıkart geriye ne kalır.
(bkz: algoritma)
şiş kebap.
Koca bir sıfır.
Yakıp yıkıp barbarlık yapmaktan insanlığa yararlı şeyler yapmaya fırsat bulamamıştır barbar türkolar.
görsel
Katkıları saymakla bitmez. En büyüğünü söylemek kafidir. Cebri keşfetmek yani doğanın anlaşılmasında ki temel yol olan matematiksel yaklaşıma basit geometri ve basit dört işlem dışında bir bakış ıçısı eklemektir.
şarktan garba koşturan küheylanlarının üstünde medeniyet nurunu taşıyan türk evlatları hiç şüphesiz modern ve medeni dünyanın mayasını karmıştır.
alaturka tuvalet(!)
ilk çağı bitirip orta çağı başlatması(avrupa hunları), orta çağı bitirip yeni çağı başlatması(osmanlı imparatorluğu), ibni sına nın tıp alanındaki çalışmaları.

(bkz: bu böyle devam eder)
bugünkü avrupa'yı ete kemiğe büren Rönesans istanbul'un fethi ile başlamıştır, Coğrafi keşifler ise Osmanlı'lara vergi ödemek istemeyen ispanyol ve portekizlilerin ticaret yolları ile oldu. Bugün balkanlar da asilime olmayan kavimler Türkler sayesinde dir.
Demiri Bulan Medeniyet Türklerdir Bu Da Bizi Alemin Kralı yapar.
Sahte bal.
Adalet.
watson crick dna sarmalı modelini ilk kez matematiksel olarak kanıtlamış ve bilim dünyasında geçerli bir tez olarak kabul görmesini sağlamıştır. bunu yapan kişi oktay sinanoğlu'dur.
varoluşlarıdır. Korkusuzluğun, adamlığın, insanlığın ve ihtişamın gerçek sahibi olan türk milletinin var oluşu yeterlidir dünya'ya katkı sağlamaya.
bugünkü avrupa halkları.
dünyaya adaleti getirmektir.
Hükmettiği topraklarda yüzyıllarca barış içinde yaşayan halklara sorun türkleri. Türkler o topakları kaybettikten sonra başlarına gelenleri de sorun.
YABANCI DiL BiLGiSi SEViYE TESPiT SINAVI. YDS.

baktığın zaman ancak bizimkilerin icat edebileceği bir ömür törpüsü, bir işkence, ne bileyim bir komedi olduğu açıktır.
-yardımseverlik. (bkz: imece)

-savaş sanatı. (bkz: çanakkale savaşı) (bkz: kurtuluş savaşı) (bkz: 3 kıtaya hükmetmek) (bkz: tanrı nın kırbacı) (bkz: onluk sistem) (bkz: hilal taktiği) (bkz: çin seddi) (bkz: barutun ateşli silahlarda kullanılması) kimse elimize su dökemez bu konuda.

-çağ açıp çağ kapatmak. hem de ard arda. (bkz: kavimler göçü) (bkz: orta çağ) (bkz: istanbul un fethi) (bkz: yeni çağ)

-kültürel zenginlik. (bkz: yoğurt) (bkz: kilim) (bkz: çadır) (bkz: göçebe yaşam tarzı) (bkz: at binmek) at binmekten kasıt, ata eyer vurmayı icat edip yetmezmiş gibi üstünde ok atmaktır.
ehliyet kemeri takmamak adına, uyarı sesini susturmak için üretilen aparat, yani yalancı emniyet kiti. bu tip pratik zeka konuları, son dk. projeleri. çoğu günü ve o anı kurtarmak içindir, kalıcı değildir maalesef.